Τα 10 βιβλία που κάθε σύγχρονη γυναίκα πρέπει να διαβάσει

Τα 10 βιβλία που κάθε σύγχρονη γυναίκα πρέπει να διαβάσει

Όχι ότι υπάρχει όριο στην μόρφωση ή το διάβασμα, αλλά αυτά τα δέκα βιβλία, μερικά γραμμένα πολύ παλιά και άλλα πολύ πρόσφατα, θα προβληματίσουν, θα ψυχαγωγήσουν και θα «ταξιδέψουν» την αναγνώστρια

Τα 10 βιβλία που κάθε σύγχρονη γυναίκα πρέπει να διαβάσει
Υπάρχουν εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες βιβλία, που όλοι θα έπρεπε να έχουμε διαβάσει. Η ταχύτητα του σύγχρονου τρόπου ζωής  δεν αφήνει πολλά περιθώρια για να διαβάσει κανείς ένα καλό βιβλίο, όμως, κάποια βιβλία επιβάλλεται να τα διαβάσουμε, τουλάχιστον, μια φορά στη ζωή μας.

Επιλέξαμε και παρουσιάζουμε τα δέκα βιβλία που κάθε σύγχρονη γυναίκα πρέπει να διαβάσει, έστω, μια φορά στη ζωή της.

1. «Μικρές Κυρίες» της Άλκοτ Λουίζα Μέι. Ο αμερικανικός εμφύλιος πόλεμος μαίνεται, όταν συναντάμε τις τέσσερις αδερφές Μαρτς - την όμορφη Μεγκ, την Τζο, το αγοροκόριτσο, την καλοσυνάτη Μπεθ και την εγωίστρια Έιμι. Ο χρόνος, που περνάει με δυσκολίες και βάσανα, φέρνει τον έρωτα για τη Μεγκ, τη γαλήνη στην ανήσυχη ψυχή της Τζο, μαζί με τη δημοσίευση του πρώτου της διηγήματος, την αρρώστια στη γλυκιά Μπεθ και τη γνώση της ανιδιοτελούς προσφοράς για την Έιμι.

2. «Περηφάνια και Προκατάληψη», Τζέιν Όστεν. Είναι το πιο γνωστό μυθιστόρημα της Όστεν που δημοσιεύτηκε στις 28 Ιανουαρίου του 1813. Η πλοκή αφορά τις πέντε κόρες της οικογένειας Μπένετ που είναι ανύπαντρες και η μητέρα τους αναζητά γαμπρούς.

3. «Ματίλντα», του Ρόαλντ Νταλ.  Δεν υπάρχει παιδί πιο έξυπνο, πιο λογικό, πιο τρυφερό, πιο αξιαγάπητο από αυτήν. Αυτό το υπέροχο κορίτσι, το προικισμένο με μυαλό τόσο λαμπερό και με καρδιά τόσο μεγάλη, γίνεται το φωτεινό παράδειγμα για όλους.
Κλείσιμο

4. «Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια», Λι Χάρπερ. Μέσα από τα παιδικά μάτια της Σκάουτ και του Τζεμ Φιντς, η Χάρπερ Λη εξερευνά με αναντίρρητη εντιμότητα και αστείρευτο χιούμορ τον παραλογισμό της στάσης των ενηλίκων απέναντι στις φυλετικές και κοινωνικές διακρίσεις στον Αμερικανικό Νότο της δεκαετίας του 30.
Τα φαινομενικά γαλήνιο και ειρηνικό Μέικομπ της Αλαμπάμα είναι στην πραγματικότητα βουτηγμένο στην προκατάληψη, τη βία και την υποκρισία. Αλλά τη ναρκωμένη συνείδηση της πόλης θα συνταράξει το σθένος ενός ανθρώπου που αγωνίζεται για δικαιοσύνη...

5. «Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ»,  το ημερολόγιο που κρατούσε η Άννα Φρανκ,έφηβη Εβραία, που κατέφυγε με την οικογένειά της στο Άμστερνταμ, για να κρυφτεί από τους Γερμανούς κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

6. «Ξέρω γιατί τραγουδάει το πουλί στο κλουβί», Μάγια Αγγέλου. Η Αγγέλου έγραψε την αυτοβιογραφία της το 1969 για να δείξει πόσο δυνατή μπορεί να είναι μια γυναίκα, παρά τις προσωπικές και κοινωνικές αδικίες που έχει υποστεί. Το επώνυμο της προέρχεται από τον ελληνικής καταγωγής σύζυγό της, Tosh Angelos, με τον οποίο χώρισε το 1954.

7. «Έλλα η μαγεμένη», (Ella Enchanted) της Gail Carson Leville. Μια μοντέρνα Σταχτοπούτα που έχει βρει τον πρίγκιπά της, αλλά μπορεί μόνη της να σώζει τον εαυτό της.

8. «Esperanza Rising», της Pam Munoz Ryan. Η ιστορία εκτυλίσσεται στο Μεξικό και στην Καλιφόρνια και περιγράφει τους αγώνες μιας πλούσιας κοπέλας για επιβίωση όταν οι γονείς της χάνουν τα πάντα. 

9. «Bossypants», η Αμερικανίδα κωμικός Τίνα Φέι γράφει για την ζωή της και αποκαλύπτει τα μυστικά της.

10. «Inkheart» (Μελανόκαρδος), της Cornelia Funke. Η Meggie και ο πατέρας της διαθέτουν μαγικές δυνάμεις, όταν διαβάζουν ένα βιβλίο δυνατά, οι «κακοί» ήρωες εμφανίζονται στον πραγματικό κόσμο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network