Ο καλύτερος ύπνος που κάνατε ποτέ!
PE866547

Ο καλύτερος ύπνος που κάνατε ποτέ!

Η εξειδίκευση της ΙΚΕΑ στο θέμα του ύπνου είναι αδιαμφισβήτητη. Με γνώση, δημιουργικότητα και αξιοπιστία προσφέρει απλές, εύκολες και προσιτές λύσεις για ύπνο που πραγματικά αναζωογονεί το σώμα και στηρίζει αποφασιστικά τη φιλοσοφία του well-being.

Sponsored Content

Ο επαρκής και ποιοτικός ύπνος είναι απαραίτητος ώστε η ημέρα που θα ακολουθήσει να χαρακτηρίζεται από ευεξία, ενέργεια και ασφαλώς, καλή διάθεση. Ο καλός ύπνος ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και επιφέρει ευεργετικές επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό. Το υπνοδωμάτιο είναι ο χώρος που αν δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες βοηθά στη δημιουργία μιας σωστής ρουτίνας ύπνου. Οι παράγοντες που προσφέρουν έναν ποιοτικό ύπνο είναι η διαχείριση του φωτός (χαμηλός ή ανύπαρκτος φωτισμός), η διαχείριση των θορύβων με τη δημιουργία ενός ήρεμου περιβάλλοντος, η διαμόρφωση του χώρου επιλέγοντας τα κατάλληλα χρώματα και έπιπλα, αλλά κυρίως η χρήση ποιοτικών προϊόντων ύπνου.

Η ΙΚΕΑ εκτός από όμορφα και λειτουργικά έπιπλα και αξεσουάρ για το υπνοδωμάτιο, προσφέρει μία ποικιλία από στρώματα που «αγκαλιάζουν» το περίγραμμα του σώματος με ακρίβεια, παρέχοντας καλή στήριξη στη σπονδυλική στήλη, προστατευτικά στρώματος και μαξιλαριού που βοηθούν στη σωστή συντήρηση των προϊόντων και επιμηκύνουν τη διάρκεια ζωής τους, ανωστρώματα που χαρίζουν ένα επιπλέον επίπεδο άνεσης, ιδανικά και εργονομικά μαξιλάρια που ταιριάζουν με τη στάση του σώματος, αλλά και μία επιλογή από κατάλληλα για κάθε εποχή παπλώματα. Προϊόντα που αξίζει να ανακαλύψετε και να επενδύσετε σε αυτά για να ζήσετε μια ολοκληρωμένη εμπειρία ύπνου.

Βρείτε το στρώμα που σας ταιριάζει
Υπάρχουν δύο ειδών στρώματα, τα αφρού και εκείνα με ελατήρια.
Τα πρώτα περιέχουν δύο επίπεδα αφρού και πέντε ζώνες άνεσης και είναι ό,τι χρειάζεστε για έναν άνετο και ξεκούραστο ύπνο. Το κάλυμμα είναι φτιαγμένο από πλεκτό και απαλό ύφασμα που αφαιρείται και πλένεται στο πλυντήριο ρούχων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το AKREHAMN, ένα στρώμα αφρού μέτρια σκληρό, με επένδυση εσωτερικά και εξωτερικά.
Σημειωτέον, διαθέτουν 10 Χρόνια Δωρεάν Εγγύηση για να μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι, για αμέτρητα βράδια.
Τα στρώματα με ελατήρια προσφέρουν σωστή στήριξη κατανέμοντας το βάρος του σώματος αρμονικά. Επειδή ο αέρας κυκλοφορεί, δεν ζεσταίνεστε το βράδυ και τίποτα δεν διακόπτει τον ύπνο σας. Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα είναι το στρώμα VALEVAG, με το οποίο θα απολαύσετε τον ύπνο ανακουφίζοντας από την πίεση τους ώμους και τους γοφούς σας χάρη στις 5 ζώνες άνεσης που διαθέτει.

Επισκεφθείτε ένα κατάστημα ΙΚΕΑ και δοκιμάστε όλους τους τύπους στρωμάτων, για να διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα.
Ή χρησιμοποιήστε τη δωρεάν υπηρεσία ανεύρεσης του κατάλληλου στρώματος που θα βρείτε εδώ:

Δώστε σημασία στο ανώστρωμα και τα αξεσουάρ ύπνου
Ένα ανώστρωμα πάνω από το κυρίως στρώμα προσφέρει ακόμα πιο άνετο ύπνο και βοηθά να κρατήσετε το στρώμα σας σε καλή κατάσταση. Μπορείτε να διαλέξετε μεταξύ διαφορετικών υλικών. Μια καλή επιλογή, μεταξύ άλλων πολλών, είναι το TUSSOY, ένα ανώστρωμα το οποίο διαθέτει εσωτερικά αφρό μνήμης που προσαρμόζεται στο σχήμα του σώματός σας και σας επιτρέπει να χαλαρώσετε πλήρως. Το κάλυμμα αφαιρείται εύκολα για να πλένεται και να διατηρείται φρέσκο και καθαρό.
Μην παραλείψετε να βάλετε στην εξίσωση προστατευτικά στρώματος και μαξιλαριού, τα οποία βοηθούν τόσο το στρώμα όσο και τα μαξιλάρια να αντέξουν περισσότερο και να είναι συνεχώς σαν καινούρια. Πολύ βολικά στη χρήση, αφαιρούνται εύκολα, πλένονται στο πλυντήριό σας και διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία. Μάλιστα, υπάρχουν κάποια που είναι αδιάβροχα και άλλα που έχουν επένδυση η οποία ρυθμίζει τη θερμοκρασία την ώρα που εσείς κοιμάστε!

Επιλέξτε προσεκτικά παπλώματα και μαξιλάρια
Είτε κοιμάστε ανάσκελα είτε στο πλάι είτε παίρνετε αγκαλιά το μαξιλάρι, εδώ υπάρχει ένα μαξιλάρι ειδικό για σας. Οι προτάσεις ΙΚΕΑ απευθύνονται σε κάθε είδους επιθυμία και ανταποκρίνονται σε διαφορετικές ανάγκες. Για παράδειγμα το εργονομικό μαξιλάρι KVARNVEN, απευθύνεται σε εσάς που προτιμάτε να κοιμάστε μπρούμυτα και χρειάζεστε ένα πιο χαμηλό μαξιλάρι που να ευθυγραμμίζει το κεφάλι με τη σπονδυλική σας στήλη. Μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα πουπουλένια μαξιλάρια, ή από τα μαξιλάρια με γέμιση αφρού ή γέμιση πολυεστέρα σε διάφορες ποικιλίες πάχους ανάλογα τον ύπνο που κάνετε. Και με καλύμματα από μαλακά υφάσματα θα αποκτήσετε το δικό σας μαξιλάρι για έναν πραγματικά υπέροχο ύπνο.

Τα παπλώματα έχουν εποχικότητα και ποικίλουν ανάλογα με την επιθυμητή θερμοκρασία που θέλει κανείς να δημιουργήσει. Στη θερμοκρασία αλλά και στην ποιότητα του παπλώματος καθοριστικό ρόλο έχει και το εσωτερικό του, με ελαφρύτερη μόνωση κατά τους ανοιξιάτικους και φθινοπωρινούς μήνες και πιο ενισχυμένη κατά τους χειμερινούς. Δοκιμάστε το πάπλωμα FJALLBRACKA, επιλογή κατάλληλή για όσους ζεσταίνονται συχνά κατά τη διάρκεια του ύπνου, από μαλακό βαμβάκι και με γέμιση από φτερά και πούπουλα πάπιας. Εξαιρετική επιλογή αποτελούν και τα παπλώματα 4 εποχών, προϊόντα που συνδυάζουν δύο ελαφριά παπλώματα που κουμπώνουν μεταξύ τους με απλό και χρηστικό τρόπο και αποτελούν ένα πιο ενισχυμένο πάπλωμα για τους χειμερινούς μήνες. Επιπλέον, τα υλικά που χρησιμοποιούνται στο ύφασμα και στο εσωτερικό των περισσότερων παπλωμάτων είναι βαμβάκι, ανακυκλωμένος πολυεστέρας, lyocell, φτερά, πούπουλα και μαλλί καθώς και συνδυασμοί ορισμένων από αυτά. Δηλαδή βιώσιμα, φυσικά και ανακυκλώσιμα υλικά, σύμφωνα με τις επιταγές της αειφορίας και της προστασίας του περιβάλλοντος, μια κατεύθυνση που η ΙΚΕΑ ακολουθεί απαρέγκλιτα εδώ και δεκαετίες.    

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ