Mercedes-Benz Plug-in Hybrids – Γεφυρώνουν το παρόν με το μέλλον

Mercedes-Benz Plug-in Hybrids – Γεφυρώνουν το παρόν με το μέλλον

Τα στοιχεία που συνυπάρχουν σε κάθε ανθρώπινο έργο, είτε πρόκειται για έργο τέχνης είτε για οποιοδήποτε καθημερινό αντικείμενο, δεν δρουν ξεχωριστά, αλλά συνδέονται και αλληλοσυμπληρώνονται

19C0524_014
Όπως κάθε εικαστική σύνθεση έτσι και η τεχνική, ο συνδυασμός κινητήρα εσωτερικής καύσης και ηλεκτρικού μοτέρ εν προκειμένω, διέπεται από αρχές. Και η αρτιότητα συνύπαρξης των επιμέρους τμημάτων της είναι αυτή που θα καθορίσει αν μπορεί τελικά να θεωρηθεί επιτυχημένη ή όχι. Αυτήν την αρτιότητα ποια άλλη εταιρεία θα μπορούσε να εγγυηθεί πιο εμφατικά από την Mercedes-Benz;

Κυρίως επειδή, όπως και σε πολλές άλλες τεχνολογικές καινοτομίες, η Mercedes-Benz δεν είναι καινούρια στην τεχνολογία της plug-in υβριδικής κίνησης. Tο πρώτο της υβριδικό παραγωγής ήταν η S400 του 2009, άρα έχει πάνω από μια δεκαετία εμπειρίας. Δεν είναι καθόλου περίεργο πως έχει ήδη προαναγγείλει τον εξηλεκτρισμό ολόκληρης της γκάμας της έως το 2022. Μέρος του σχεδίου αποτελεί φυσικά και η εξέλιξη plug-in υβριδικών υπό τη σκέπη του προγράμματος EQ Power και η είσοδός της στην κατηγορία των premium μικρομεσαίων plug-in υβριδικών με την A-Class 250e και την GLA 250e .
20C0085_003

Με πλήρη γκάμα από plug-in hybrid εκδόσεις η Mercedes-Benz σάς προσφέρει μεγάλη οικονομία, ακόμη μεγαλύτερη άνεση και κυρίως σεβασμό στο περιβάλλον. Η γερμανική εταιρεία, πιστή στις εξαγγελίες της και το διάγραμμα του εξηλεκτρισμού και φυσικά διαχρονικά πρωτοπόρος σε τεχνολογίες αιχμής, θα διαθέτει περισσότερες από 20 plug-in hybrid εκδόσεις έως το τέλος του έτους - από τις A 250e και GLA 250e μέχρι τις τελειοθηρικές S-Class και GLE.

Τα plug-in hybrid οχήματα προσφέρουν τη δυνατότητα κίνησης μόνο με ηλεκτρικό ρεύμα και συνεπώς με μηδενικές εκπομπές CO2, ειδικά σε αστικές περιοχές, ενώ σε μεγαλύτερες αποστάσεις επωφελούνται από την αυτονομία των κινητήρων εσωτερικής καύσης. Έτσι ενσωματώνουν τα πλεονεκτήματα δύο διαφορετικών κόσμων.

Κλείσιμο
Οι Mercedes-Benz A 250e και Mercedes-Benz GLA 250e υπόσχονται ήσυχες μετακινήσεις με το μικρότερο δυνατό κόστος. Η έξυπνη συνεργασία καινοτόμων τεχνολογιών παρέχει αυξημένη αποδοτικότητα.
19C0524_008

Ο κορυφαίος βενζινοκινητήρας 1.33 lt και ο ηλεκτροκινητήρας των 75 kW προσφέρουν συνδυαστική απόδοση 220 PS και συνολική μέγιστη ροπή 450 Νm.

Το κύριο χαρακτηριστικό του ηλεκτροκινητήρα, δηλαδή η μέγιστη ροπή από στάση, κάνει τα plug-in hybrid μοντέλα της Mercedes-Benz να ανταποκρίνονται άμεσα, όπως απεικονίζεται και στις επιδόσεις τους.
Η Mercedes-Benz A 250e (μεικτή κατανάλωση καυσίμου 1,3-1,0 lt/100 km, εκπομπές CO2 30–22 g/km) ολοκληρώνει το κλασικό σπριντ 0–100 km/h σε μόλις 6,6”.

Με μηδενική φορολόγηση για τον εταιρικό χρήστη, πλούσιο εξοπλισμό και το γνωστό για την ποιότητα και αξιοπιστία «αστέρι» στην μάσκα, σίγουρα δεν θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο!

Η εμβέλεια του ηλεκτροκινητήρα υπερβαίνει τα 70 km (WLTP). Η συνδυαστική απόδοση του ηλεκτροκινητήρα και του κινητήρα εσωτερικής καύσης εκμεταλλεύεται στο μέγιστο το έξυπνο αυτόματο κιβώτιο οκτώ ταχυτήτων 8F-DCT 400 H, το οποίο σας διατηρεί χαλαρό ακόμη και στην πιο δύσκολη διαδρομή.
19C0524_003

Με το σύστημα ανάκτησης ενέργειας, η ενέργεια από το φρενάρισμα του οχήματος χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας που φορτίζει τον ηλεκτροκινητήρα. Η ανάκτηση ενέργειας γίνεται και αυτόματα, αφού ένα σύστημα ραντάρ που αναγνωρίζει ένα πιο αργά κινούμενο προπορευόμενο όχημα δίνει το σήμα για επιβράδυνση και διατήρηση της απόστασης ασφαλείας.

Οι plug-in hybrid εκδόσεις της Mercedes-Benz θα αλλάξουν τη ζωή σου. Η υψηλή αυτονομία από το συνδυασμό του ηλεκτροκινητήρα με τον βενζινοκινητήρα θα σε απαλλάξουν από το καθημερινό άγχος, ενώ ταυτόχρονα μειώνουν δραστικά τις βλαβερές για το περιβάλλον υπερβολικές εκπομπές CO2.

Leader και στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, η Mercedes-Benz έχει τον τρόπο να μειώσει δραστικά το καθημερινό κόστος λειτουργίας παρέχοντας μάλιστα επιδόσεις σπορ αυτοκινήτων. Ήρθε η στιγμή να τα αφήσεις όλα πίσω και να ακολουθήσεις τον ηλεκτρικό δρόμο της Mercedes-Benz προς στο μέλλον.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK