Fiat Chrysler Automobiles: Το μέλλον είναι εδώ

Fiat Chrysler Automobiles: Το μέλλον είναι εδώ

Ο oμιλος Fiat Chrysler Automobiles μπαίνει στη νέα εποχή της εξηλεκτρισμένης αυτοκίνησης η οποία φέρνει νέα δεδομένα στην προστασία του περιβάλλοντος, την ασφάλεια και την εμπειρία οδήγησης. Μέσα από ένα ευρύ πεδίο προηγμένων τεχνολογιών η FCA προσφέρει τις λύσεις που ανταποκρίνονται με εξαιρετική ευστοχία στον χαρακτήρα κάθε κατηγορίας αλλά και στις ανάγκες κάθε χρήστη.

fca-0
Tα ήπια υβριδικά FIAT Panda και FIAT 500 με τον 1.0 BSG Hybrid κινητήρα χάρη στο προσιτό κόστος τους ανοίγουν σε όλους την πόρτα για μια πιο οικονομική και φιλική προς το περιβάλλον αυτοκίνηση. Η plug-in υβριδική τεχνολογία 4xe βάζει την παραδοσιακή ελευθερία των μοντέλων Jeep σε μια νέα τροχιά, στην οποία η απόλαυση και η περιπέτεια παντρεύονται με ένα πράσινο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Τέλος, το νέο αμιγώς ηλεκτρικό 500  ξεκινά ένα ακόμα σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία του θρυλικού μοντέλου της FIAT και ταυτόχρονα σηματοδοτεί μια νέα εποχή στις αστικές μετακινήσεις.
fca-1

 Jeep Plug-in Hybrid 4xe

Τα νέα plug-in υβριδικά Renegade 4xe και Compass 4xe ενσωματώνουν τα πλεονεκτήματα της ηλεκτρικής τεχνολογίας στο παραδοσιακό στοιχείο της τετρακίνησης της Jeep. Το υβριδικό σύστημα 4xe αποτελείται από υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1.3 lt που κινεί τους εμπρός τροχούς και δύο ηλεκτροκινητήρες από τους οποίος ο ένας λειτουργεί ως γεννήτρια ενώ ο δεύτερος, που τροφοδοτείται από μπαταρία 11,4 kWh ιόντων λιθίου, κινεί τους πίσω τροχούς μέσω του ενσωματωμένου διαφορικού e-axle προσφέροντας έτσι την κορυφαία τετρακίνηση που οφείλει να διαθέτει ένα ικανό off-road αυτοκίνητο. Η συνολική απόδοση του συστήματος φθάνει έως τους 240 PS προσφέροντας εξαιρετικές επιδόσεις όπως άλλωστε αποδεικνύεται από τα μόλις 7,5΄΄ που απαιτούνται για την επιτάχυνση 0-100 km/h. Επιπλέον το υβριδικό σύστημα επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κινείται παράλληλα και από τις δύο μονάδες ισχύος στο υβριδικό πρόγραμμα λειτουργίας ή αποκλειστικά από τον πίσω ηλεκτροκινητήρα ως ηλεκτρικό με αυτονομία έως 50 km. Χάρη σε αυτό επιτυγχάνεται μια εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση 2,2 lt/100 km με εκπομπές CO2 κάτω από τα 50 g/km, στοιχείο που με την σειρά του εκτός από το χαμηλό κόστος χρήσης συνεπάγεται και την απαλλαγή φόρου για τους χρήστες εταιρικών αυτοκινήτων.
fca-2

Ηλεκτρικό Fiat 500 

Κλείσιμο
Το αμιγώς ηλεκτρικό FIAT 500 προσθέτει μια ακόμα απόχρωση στην παλέτα των εκδόσεων του FIAT 500 γράφοντας παράλληλα ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του μοντέλου αλλά και των αστικών μετακινήσεων. Παραμένοντας πιστό στο απαράμιλλο στυλ που έχει συνδεθεί με την ιστορία του το FIAT 500 διατηρεί τις βασικές γραμμές της γνωστής σιλουέτας, η οποία έχει σμιλευτεί με βάση τα σύγχρονα σχεδιαστικά πρότυπα προσφέροντας μια γνώριμη αλλά παράλληλα φρέσκια εικόνα. Οι δύο τύποι αμαξώματος, Cabrio με μαλακή οροφή και Hatchback με πανοραμική οροφή, ανταποκρίνονται σε κάθε γούστο. Το συνολικά ευαισθητοποιημένο προφίλ αποτυπώνεται και στο εσωτερικό με τη λιτή αλλά κομψή σχεδίαση όπου κάθε λεπτομέρεια έχει διαμορφωθεί με γνώμονα την άνεση και την ευκολία, ενώ η κατασκευή έχει γίνει με τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον φυσικών υλικών.

Το FIAT 500 βασίζεται σε μια εντελώς νέα πλατφόρμα, εξελιγμένη με βάση τις ανάγκες της ηλεκτρικής τεχνολογίας και των μελλοντικών απαιτήσεων, ενώ έχει ελαφρά μεγαλύτερες διαστάσεις από αυτές των συμβατικών FIAT 500. Ο ηλεκτροκινητήρας των 118 PS τροφοδοτείται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 42 kWh η οποία προσφέρει αυτονομία 320 km, που μπορεί να αυξηθεί έως την εντυπωσιακή τιμή των 458 km όταν η κίνηση γίνεται αποκλειστικά σε αστικό περιβάλλον. Παράλληλα, η λειτουργία γρήγορης φόρτισης και το Wallbox για οικιακή χρήση, τα οποία θα αποτελέσουν βασικό στοιχείο του εξοπλισμού, εξασφαλίζουν ακόμα μεγαλύτερη ευκολία και χρηστικότητα. Ο καινοτόμος χαρακτήρας του FIAT 500 ενισχύεται περαιτέρω από προηγμένες τεχνολογίες και χαρακτηριστικά που προσφέρονται για πρώτη φορά στην κατηγορία Α. Μεταξύ αυτών το ολοκληρωμένο πακέτο συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού full ADAS που θα προσφέρει και Αυτόνομη Οδήγηση επιπέδου 2. Αυτό σημαίνει πως το αυτοκίνητο θα μπορεί αυτόνομα να επιταχύνει, να επιβραδύνει, να διατηρεί τη λωρίδα του, να διαβάσει την οδική σήμανση και να ορίζει την ταχύτητα με βάση τα όρια, ενώ χάρη στο σύστημα 360 Drone View θα μπορεί να εντοπίζει πεζούς και ποδηλάτες.  Επιπλέον το νέο σύστημα πολυμέσων Cinerama με οθόνη 10,25” προσφέρει διευρυμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας και υποστήριξη δικτύου 5G.

01_3x-New-500


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ