Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης ενδοδαπέδια & ενδοτοίχια συστήματα

Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης ενδοδαπέδια & ενδοτοίχια συστήματα

Πληθαίνει ο αριθμός των κτιρίων που εγκαθιστούν την ενδοδαπέδια θέρμανση, η οποία αποτελεί ένα πολύ καλό σύστημα θέρμανσης χώρων.

Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης ενδοδαπέδια & ενδοτοίχια συστήματα
Κατασκευάζεται με τη διάστρωση σωληνώσεων στο δάπεδο και την κάλυψή τους με ένα ειδικό στρώμα μπετόν (θερμομπετόν) προκειμένου όλη αυτή η κατασκευή να λειτουργήσει σαν ένα μεγάλο «θερμαντικό σώμα».

Μπορεί να συνδυαστεί με λέβητα πετρελαίου, φυσικού αερίου, υγραερίου, ξύλου ή pellet, ακόμα και με αντλία θερμότητας, ηλιακά συστήματα, γεωθερμία. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων είναι η εξοικονόμηση ενέργειας μέχρι και 35% από τους συμβατικούς τρόπους θέρμανσης, ενώ έχει  χαμηλό κόστος λειτουργίας διότι λειτουργεί με χαμηλές θερμοκρασίες νερού (35-45 °C), ενώ υπάρχει και λειτουργία ψύξης  για τους θερινούς μήνες με το ίδιο σύστημα.

Ωστόσο, αργεί πολύ να ζεστάνει ή να κρυώσει και δεν ενδείκνυται σε περιπτώσεις διακοπτόμενης λειτουργίας, όπως για παράδειγμα τα εξοχικά. Έχει αυξημένο κόστος εγκατάστασης περίπου 30% πάνω από τα θερμαντικά σώματα. Προϋποτίθεται η εφαρμογή καλής θερμομόνωσης για να μην υπάρχουν διαρροές.

Κλείσιμο
Οι σωλήνες που χρησιμοποιούνται είναι κυρίως πλαστικοί, με πολύ καλές και εξελιγμένες μηχανικές ιδιότητες και τα κυκλώματα στο δάπεδο είναι μονοκόμματα, χωρίς συνδέσεις. Πάντως, οι εγκαταστάσεις αυτές απαιτούν καλό αρχικό σχεδιασμό, πιστή εφαρμογή σύμφωνα με τις προδιαγραφές και σωστή ρύθμιση μετά την κατασκευή.

Το σύστημα της ενδοτοίχιας θέρμανσης αποτελείται από σωλήνες που ενσωματώνονται μέσα στους τοίχους κατά το κτίσιμο του κτιρίου. Τα πλεονεκτήματα αυτού του συστήματος είναι τα εξής: Η ποιότητα της θέρμανσης είναι καλή, ομαλή και ομοιόμορφη χωρίς την ύπαρξη ψυχρών ή θερμών σημείων στο χώρο. Ικανοποιεί 100% τις ανάγκες και κατά την ψύξη του χώρου. Εξοικονόμηση χώρου και βελτίωση αισθητικής από την απουσία θερμαντικών σωμάτων. Ωστόσο, δεν ενδείκνυται για εξοχικές κατοικίες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης