Οι νέες τάσεις της διακόσμησης

Οι νέες τάσεις της διακόσμησης

Επιστροφή σε ουδέτερους τόνους, αγάπη για τα φυσικά υλικά και λεπτομέρειες από διαφάνεια, δίνουν τον τόνο στους χώρους του σπιτιού

trend1
Τον προηγούμενο καιρό, εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούσαν λόγω της πανδημίας, το σπίτι έγινε το κέντρο της ζωής μας, αφού για τους περισσοτέρους από εμάς ήταν ο χώρος κατοικίας, εργασίας αλλά και ψυχαγωγίας. Επενδύσαμε σε εργονομικές καρέκλες γραφείου, σε γρήγορες συνδέσεις, στην ασφάλεια του σπιτιού και τώρα ήρθε η ώρα να δούμε τις τάσεις της νέας εποχής. Οι οποίες περιστρέφονται γύρω από την ιδέα της αναγνώρισης των αξιών και της φροντίδας των δικών μας αλλά και του περιβάλλοντος. Η προέλευση των προϊόντων, οι μέθοδοι κατασκευής, τα φυσικά υλικά και οι αναζωογονητικές εμπειρίες είναι αυτά που μάς ενδιαφέρουν.


Επιστροφή στα ’90s
175133907_l_normal_none

Το μπεζ, το καφέ και το κρεμ είναι οι αποχρώσεις που προτιμώνται. Υπάρχει δηλαδή μια μετακίνηση από τους πιο σκληρούς γκρι τόνους, που ήταν πολύ δημοφιλείς την τελευταία δεκαετία, σε πιο ευγενικούς και θερμούς. Τα ουδέτερα χρώματα είναι πιο ευέλικτα και δίνουν ένα αίσθημα ασφάλειας, ζεστασιάς και έναν αέρα ευεξίας.


Οι φυσικές ύλες πρωταγωνιστούν

180630060_m_normal_none
Εδώ και χρόνια, τα οργανικά σχήματα και φυσικά υλικά πρωτοστατούν. Τώρα υπάρχει μεγαλύτερη εστίαση σε πιο δραματικές αντιθέσεις και πιο ακατέργαστες υφές. Μάρμαρα με έντονες φλέβες, απογύμνωση των συνθετικών όψεων και επιστροφή στη φυσική μορφή, γρανίτης, ασβεστόλιθος, ξύλα με έντονα νερά, παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον καθώς δίνουν μια αίσθηση αυθεντικότητας, ποιότητας και δεξιοτεχνίας, ένα αντίβαρο στη μαζική παραγωγή.


Η δύναμη της βιωσιμότητας
Κλείσιμο
191157993_m_normal_none
Οι φιλικές προς τη γη πρακτικές είναι αυτές που μάς ενδιαφέρουν είτε αναφερόμαστε σε αντικείμενα τέχνης είτε στον κήπο μας. Ταυτόχρονα, οι αναζητήσεις για φυσικές βιώσιμες λύσεις κηπουρικής, όπως «συλλογή βρόχινου νερού» και «τοπία ανθεκτικά στην ξηρασία» διαρκώς αυξάνουν.


Μαξιμαλισμός με σύγχρονο τρόπο

201883046_m_normal_none
Το μαξιμαλιστικό στυλ αλλάζει. Και ενώ απομακρυνόμαστε από τον έντονο μινιμαλισμό και οδηγούμαστε σε μια πιο εκφραστική προσέγγιση στους εσωτερικούς χώρους, αυτό γίνεται με έναν διαφορετικό τρόπο. Τώρα, προσανατολιζόμαστε περισσότερο σε χώρους δομημένους γύρω από πολύτιμα έργα τέχνης και συλλεκτικά αντικείμενα και οι designers συμβουλεύουν τους πελάτες να επενδύσουν στη γλυπτική και σε αντικείμενα αξίας. Συχνά χρησιμοποιούνται περισσότερα αντικείμενα για να δημιουργηθούν συνθέσεις που αποπνέουν ενέργεια και ζωή.


Πράσινο παντού

200353661_l_normal_none
Από έπιπλα, πετσέτες, σεντόνια, μέχρι χαλιά, πλακάκια και τοίχους το πράσινο γίνεται όλο και πιο δημοφιλές. Η απόχρωση του φασκόμηλου (sage) είχε ανακηρυχθεί το πιο δημοφιλές χρώμα του 2021 αλλά όπως όλα δείχνουν, εξακολουθεί να βρίσκεται στις καρδιές και τις προτιμήσεις των περισσοτέρων καθώς μάς βοηθά να συνδεθούμε και πάλι με τη Φύση και την ηρεμία της ενώ ταυτόχρονα στέλνει μηνύματα χαλάρωσης και φρεσκάδας.


Φτιαγμένα στο χέρι

169303541_m_normal_none
Τα χειροποίητα είδη, τα αντικείμενα που είναι φτιαγμένα από τα χέρια κάποιου τεχνίτη χαίρουν μεγάλης εκτίμησης. Μάλιστα, το papier-mâché αναμένεται να βγει στο προσκήνιο με πολλούς τρόπους καθώς είναι ελαφρύ, σχετικά προσιτό και δεν απαιτεί μεγάλη κατανάλωση ενέργειας. Επιπλέον έχει πολλές εφαρμογές, αφού με αυτό φτιάχνονται βάζα, κορνίζες καθρέφτες, επιτραπέζια φωτιστικά, αλλά ακόμη και έπιπλα.


Διάφανα και αιθέρια

169358218_m_normal_none
Κύματα από δαντέλα, τούλι, και βολάν βρίσκονται παντού και μάς επιτρέπουν να ελευθερώσουμε τον χώρο και τη ματιά μας αλλά και να αφήσουμε τις σκέψεις μας να περιπλανηθούν όπως ονειρευόμαστε.


Αγαπάμε την ιστορία μας

133021162_m_normal_none
Τα vintage κομμάτια και τα οικογενειακά κειμήλια μάς φέρνουν μνήμες και χαμόγελα όταν τα βλέπουμε και τα αγγίζουμε. Όλο και περισσότεροι δίνουν νέα πνοή στα παλιά τους έπιπλα και φωτιστικά και προβάλλουν παλιά αντικείμενα δίνοντάς τους νέα θέση στους χώρους του σπιτιού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα