Διάσημοι τετράποδοι πρωταγωνιστές που όλοι αγαπήσαμε

Διάσημοι τετράποδοι πρωταγωνιστές που όλοι αγαπήσαμε

Μας «κλέβουν» την καρδιά στη ζωή, έχουν κλέψει και την παράσταση σε ταινίες που έχουν πρωταγωνιστήσει – Μερικές από τις πιο αξέχαστες μουσούδες που έχουν περάσει από τη μικρή και τη μεγάλη οθόνη

Διάσημοι τετράποδοι πρωταγωνιστές που όλοι αγαπήσαμε
Μας «κλέβουν» την καρδιά στη ζωή, αφού η ανεξάντλητη αγάπη που μας δίνουν μας αιχμαλωτίζει και τους καθιστά τους πιο πιστούς μας φίλους, μέλη της οικογένειας μας.  Τα τετράποδα σκυλάκια όμως έχουν κλέψει και την παράσταση σε κινηματογραφικές ταινίες όπου έχουν πρωταγωνιστήσει. Οι περιπέτειές τους, οι σκανταλιές τους, οι ανακαλύψεις τους  και φυσικά η ξεχωριστή σχέση τους με τους ανθρώπους μάς έχουν συγκινήσει και μας έχουν κάνει να τα λατρέψουμε ακόμα πιο πολύ. 

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο αξέχαστες μουσούδες που έχουν περάσει από τη μικρή και τη μεγάλη οθόνη. 

Lassie
Κλείσιμο

Είναι το κόλεϊ που διατήρησε τις κάμερες στραμμένες πάνω του επί δεκαεπτά σεζόν. Η Λάσι, ένα πανέξυπνο
κόλεϊ
που ανήκει σε μια οικογένεια μεταλλωρύχων του Γιορκσάιρ, πωλείται σε ένα δούκα και μετακομίζει στη Βόρεια Σκοτία, απ' όπου όμως αποδρά, ξεκινώντας ένα περιπετειώδες ταξίδι επιστροφής στο σπίτι για να γυρίσει πίσω στον μικρό Τζο που υπεραγαπά.




Beethoven

Ο Μπετόβεν, ένα αξιολάτρευτο κουτάβι του Αγίου Βερνάρδου, πέφτει θύμα απαγωγής από δυο μικροαπατεώνες και καταλήγει στα χέρια του Δόκτορα Βάρνικ, ενός σαδιστή κτηνίατρου που πραγματοποιεί φρικτά πειράματα σε ζώα. Όμως, ο Μπετόβεν καταφέρνει να το σκάσει από τη «φυλακή» του, βρίσκοντας καταφύγιο στη θαλπωρή της οικογένειας Νιούτον. Ο Τζορτζ Νιούτον, ο πατέρας της οικογένειας, στην αρχή φέρνει αντιρρήσεις για την παραμονή του στο σπίτι όμως τελικά πείθεται από τα παιδιά του να δεχτεί τον αξιαγάπητο αλλά και σκανδαλιάρη σκύλο. Έτσι, ο Μπετόβεν μεγαλώνοντας γίνεται ένας τεράστιος σκύλος του Αγίου Βερνάρδου, με εκπληκτικές ικανότητες. Τα προβλήματα ξεκινούν όταν κάποια στιγμή ο Δρ Βάρνικ ανακαλύπτει τον Μπετόβεν και αποφασίζει να τον πάρει πίσω στο εργαστήριό του. Ο Μπετόβεν μας χάρισε πολλές στιγμές τρυφερότητας… 




Hachico

Μια ταινία που εξυμνεί την πίστη ενός σκύλου ράτσας Ακίτα προς τον κύριό του. Η αφοσίωσή του στο καθηγητή που τον βρήκε όταν ήταν μικρό και εγκαταλελειμμένο προκαλεί ρίγη συγκίνησης σε κάθε θεατή της ταινίας. Η στιγμή που συναντήθηκε με τον καθηγητή, στιγμάτισε και τους δυο. Ο Χάτσικο δέθηκε με τον κύριο του σε τέτοιο βαθμό που κάθε μέρα τον περίμενε στην ίδια θέση ενός σιδηροδρομικού σταθμού. Κάθε μέρα τον περίμενε απερίσπαστος. Ακόμα και όταν ο κύριός του έφυγε από τη ζωή ο Χάτσικο περίμενε εκεί, ακλόνητος, μέχρι την τελευταία του πνοή. Η ταινία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και δεν υπάρχει άνθρωπος που να την έχει δει και να μην έχει συγκινηθεί.



Rex

Είναι ο σκύλος του αστυνομικού Μόζερ, ένα πανέξυπνο ζώο, άριστα εκπαιδευμένο, που λατρεύει να κλέβει τα χάμπουργκερ του υπαστυνόμου Στόκινγκερ.  Στην αυστριακή τηλεοπτική σειρά που κατά το μεγαλύτερο μέρος της γυρίστηκε στη Βιέννη, ο Ρεξ καταφέρνει να «εξιχνιάσει» ακόμα και τις πιο περίεργες και μυστηριώδεις αστυνομικές υποθέσεις, αποκτώντας χιλιάδες θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.




Marley and me

Ο Τζον και η Τζένιφερ είναι ένα ζευγάρι που ξεκινά την κοινή ζωή του. Ο Τζον για να καθυστερήσει την άφιξη ενός παιδιού, παίρνει ένα σκύλο στην Τζένιφερ, τον Μάρλει, ένα λαμπραντόρ 50 κιλών. Ο Μάρλει όμως εξελίσσεται σε ένα απίστευτα σκανταλιάρικο σκυλάκι που προκαλεί συνεχείς αλλά χαριτωμένους μπελάδες. Τα παιδιά στην οικογένεια δεν αργούν να έρθουν και η καθημερινότητα του ζευγαριού αλλάζει εντελώς. Αλλά ο Μάρλει είναι πάντα δίπλα τους και παραμένει πιστός μέχρι το τέλος. (Ο Μάρλει παίχτηκε από 20 διαφορετικά λαμπραντόρ).




101 Dalmatians

Πρόκειται για την πασίγνωστη ταινία του Walt Disney  «Τα 101 σκυλιά Δαλματίας» στην οποία η φοβερή Κρουέλα απαγάγει τα κουτάβια του Πόγκο και της Περντίτα , καθώς ήθελε να φτιάξει μια γούνα από το δέρμα τους. Ο Πόγκο και η Περντίτα με τη βοήθεια πολλών ακόμα σκύλων και τετράποδων φίλων καταφέρνουν τελικά να τα σώσουν. Η ταινία αρχικά ήταν κινούμενο σχέδιο στη συνέχεια ωστόσο μεταφέρθηκε με μεγάλη επιτυχία στον κινηματογράφο με αληθινούς πρωταγωνιστές.




My dog Skip

Ο Γουίλι Μόρις είναι ένα ντροπαλό 8χρονο παιδί, που ζει στο Γιαζού της Μινεσότα, την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Δεν έχει φίλους, εκτός από τον Ντινκ Τζένκινς, γείτονά του και αρκετά μεγαλύτερο απ’ αυτόν, που τον βλέπει σαν αδελφό του. Όμως, ο Ντινκ στρατεύεται και φεύγει για να πολεμήσει στην Ευρώπη και ο Γουίλι μένει μόνος του. Σύντομα, η μητέρα του φέρνει στο σπίτι ένα σκυλάκι, τον Σκιπ, ένα αξιολάτρευτο Τζακ Ράσελ Τερριερ. Ο Σκιπ θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην κοινωνικοποίηση του Γουίλι. Τον βοηθά να αποκτήσει αυτοπεποίθηση, να κερδίσει τις εντυπώσεις από τους συμμαθητές του, αλλά και την καρδιά της ομορφότερης κοπέλας του σχολείου του. Μια μοναδική ιστορία φιλίας ανάμεσα σε ένα αγόρι και τον καλύτερό του φίλο.



Cats and dogs

Η ταινία αναδεικνύει  με ένα μοναδικό τρόπο την αιώνια διαμάχη ανάμεσα στους σκύλους και τις γάτες. Πρωταγωνιστής είναι ο Λου, ένα υπέροχο Μπιγκλ  που μαζί με μια ομάδα άλλων σκύλων προσπαθούν με απίστευτα μέσα να «εξοντώσουν» τις γάτες. Κατασκοπεία, τεχνολογία και πολύ χιούμορ στην  υπηρεσία των τεράποδων πρωταγωνιστών.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης