Επάγγελμα ... Εκπαιδευτής Σκύλων !

Επάγγελμα ... Εκπαιδευτής Σκύλων !

Με τη φιλοζωία να αυξάνεται διαρκώς στη χώρα μας, ευτυχώς, αυξάνεται και η ανάγκη για κατανόηση και επικοινωνία, μέσω της εκπαίδευσης, με το σκύλο μας ώστε να έχουμε μια αρμονική συμβίωση.

dog
Και εκεί έρχεται να μας βοηθήσει ο εκπαιδευτής σκύλων!

Η καθημερινή ενασχόληση με τους αγαπημένους μας φίλους για πολλούς από εμάς φαντάζει το ιδανικό επάγγελμα! Είναι όμως έτσι;

Ο Θέο Κουτσόπουλος, εκπαιδευτής σκύλων εδώ και 23 χρόνια και ιδρυτής της σχολής εκπαιδευτών σκύλων “Professional Dog Trainers Institute” μας μιλάει για το επάγγελμα του.

Τι είναι τελικά ο εκπαιδευτής σκύλων ;

Ο εκπαιδευτής σκύλων είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ σκύλου και ιδιοκτήτη. Είναι αυτός που μαθαίνει σε άλλους ανθρώπους να επικοινωνούν, να σέβονται και να χειρίζονται τον σκύλο τους και αντίστοιχα στο σκύλο να προσαρμόζεται και να επικοινωνεί με τον ανθρώπινο κόσμο. Με λίγα λόγια είναι αυτός που τελειοποιεί τη χαρά του να μοιράζεσαι το σπίτι σου με έναν σκύλο!


Επιλέγουν τώρα πια οι ιδιοκτήτες την εκπαίδευση του σκύλου τους ;

Σε σχέση με παλαιότερα σαφώς ναι. Τώρα οι ιδιοκτήτες επιλέγουν να εκπαιδεύσουν τον σκύλο τους όχι μόνο γιατί οι ρυθμοί ζωής έχουν γίνει τέτοιοι που το επιβάλλουν αλλά και γιατί πραγματικά θέλουν μία καλή σχέση με τον σκύλο τους. Τώρα πια πας στη καφετέρια και συναντάς πολλούς σκύλους να κάθονται δίπλα στον ιδιοκτήτη χωρίς να δημιουργούν προβλήματα, μάλιστα πολλοί μαγαζάτορες έχουν εφοδιαστεί και με λιχουδιές για κέρασμα. Αυτό δεν συνέβαινε παλιά.

Άρα όπως καταλαβαίνουμε είναι ένα επάγγελμα που έχει ζήτηση πια..

Έχει αλλά αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό.

Τι πρέπει να κατέχει ο σύγχρονος εκπαιδευτής σκύλων και η γνώση αρκεί για να κάνει έναν εκπαιδευτή καλό στη δουλειά του;

Κλείσιμο
Αρχικά να σας πω ότι ο εκπαιδευτής σκύλων εκπαιδεύει ουσιαστικά τον κηδεμόνα του σκύλου άρα πρέπει να έχει καλή επικοινωνία με τον άνθρωπο όχι μόνο με τον σκύλο! Επίσης να προσθέσω ότι ο κάθε σκύλος είναι διαφορετικός πόσο μάλλον ο συνδυασμός σκύλου και ιδιοκτήτη, άρα χρειάζεται εμπειρία και υπομονή για να φτάσεις στον τελικό στόχο. Φυσικά για έναν νέο άνθρωπο στο χώρο είναι αδύνατον να έχει εμπειρία, για αυτό και προσφέρω στους μαθητές μου, επιπλέον ώρες παρακολούθησης μαθημάτων σε πραγματικές συνθήκες.

4
Χώρος εκπαίδευσης της σχολής pdti


Βέβαια οι γνώσεις ενός επαγγελματία εκπαιδευτή σκύλων δεν τελειώνουν με την αποφοίτηση του από τη σχολή. Θα πρέπει να ενημερώνεται συνεχώς για τις νέες εξελίξεις και ανακαλύψεις, γι’ αυτό και κάθε μαθητής έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει να παρακολουθεί ομαδικά μαθήματα ιδιωτών αλλά και να γίνει μέρος αυτών με το δικό του σκύλο.

Τέλος να κλείσω την ερώτηση σας λέγοντας αυτό που επισημαίνω και στους σπουδαστές μου, πρέπει να έχουν επαγγελματισμό και συνέπεια! Όλοι μας αγαπάμε τα σκυλιά, για αυτό και ασχοληθήκαμε με την εκπαίδευση αλλά είναι λάθος να ξεκινούν τα νέα παιδιά με τη σκέψη “πώς μπορώ γρηγορότερα να γίνω εκπαιδευτής σκύλων;” ή “έχω δει πώς γίνεται, δεν είναι δύσκολο, θα αποκατασταθώ οικονομικά" . Αυτές οι σκέψεις είναι οι λάθος λόγοι για να ασχοληθείς με αυτό το επάγγελμα όχι μόνο γιατί δεν θα κάνεις ποτέ καριέρα αλλά και γιατί μπορεί να στοιχήσουν στους εκπαιδευόμενους σκύλους ψυχικά, σε κάποιες περιπτώσεις και σωματικά.



Ποιες οι προϋποθέσεις για την εγγραφή και πόσος χρόνος χρειάζεται για να αποφοιτήσει κάποιος από τη σχολή;

Η διάρκεια φοίτησης είναι 5 μήνες (256 διδακτικές ώρες) με επιπλέον ώρες προαιρετικής παρακολούθησης μαθημάτων ιδιωτών.

Πραγματοποιείται ένα τμήμα το χρόνο, με έναρξη τον Οκτώβριο. Εγγραφές γίνονται καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου και μέχρι την έναρξη του τμήματος. Απαραίτητη προϋπόθεση εγγραφής στη σχολή είναι το Απολυτήριο Λυκείου.

Η PDTI είναι η πρώτη κρατικά αδειοδοτημένη σχολή εκπαιδευτών σκύλων στην Ελλάδα (Κέντρο Δία Βίου Μάθησης) από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων(αρ. έγκρισης 5502/2014).

Η εκπαιδευτική μας ομάδα απαρτίζεται από καταξιωμένους επαγγελματίες και η διδακτική ύλη έχει διαμορφωθεί ώστε να καλύψει την πολυπλευρικότητα της εκπαίδευσης των σκύλων.

6
Πρακτική εξάσκηση σπουδαστών
7
Οι χώροι πρακτικής εξάσκησης της σχολής έκτασης άνω των 2,5 στρεμμάτων


Τι θα λέγατε σε ανθρώπους που θέλουν να ακολουθήσουν το επάγγελμα σας;

Το να δουλεύεις με τους σκύλους είναι μαγικό! Αλλά θέλει πολλή ατομική προσπάθεια και αφοσίωση. Επιπλέον είναι καίριας σημασίας η επιλογή της σχολής φοίτησης. Υπάρχουν αρκετές επιλογές πια αλλά πρέπει να είναι σίγουρος ο ενδιαφερόμενος ότι θα πάρει τις σωστές και γερές βάσεις σε όλους τους τομείς γύρω από το σκύλο και στη δύσκολη αρχή του επαγγέλματος θα έχει τη στήριξη και συμβουλή από έμπειρους και καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου. Άλλωστε μην ξεχνάμε το πιο σημαντικό, έχουμε να δουλέψουμε με ζωντανούς οργανισμούς δεν είναι παιχνίδι αλλά ευθύνη.
Όταν κατακτηθούν όλα τα παραπάνω κάθε φορά που θα καταφέρνεις να κάνεις ένα σκύλο και τον άνθρωπο του χαρούμενους θα παίρνεις τη μεγαλύτερη ικανοποίηση , νιώθεις ότι συμβάλλεις για έναν καλύτερο κόσμο. Είμαι δίπλα στους μαθητές μου και αυτό ακριβώς μου λένε!

8__1_
Η αίθουσα διδασκαλίας





Πώς μπορεί κάποιος να πάρει περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της σχολής σας;


Μπορεί να επισκεφθεί τον ιστότοπο της σχολής: www.pdti.gr ή να καλέσει στο τηλέφωνο
210 60 44 009

Ώρες λειτουργίας γραφείου:
Δευ. - Παρ. 09.00-13.30 & 17.30-19.30
Σάβ. 09.00-14.00
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ