Βrunch αγάπη μου: Εδώ θα χορτάσεις τα Σαββατοκύριακα

Βrunch αγάπη μου: Εδώ θα χορτάσεις τα Σαββατοκύριακα

Τα 10+3 καλύτερα brunch της Αθήνας

Βrunch αγάπη μου: Εδώ θα χορτάσεις τα Σαββατοκύριακα
Το brunch τα Σαββατοκύριακα έχει γίνει πλέον θεσμός και ολοένα και περισσότερα εστιατόρια, αλλά και καφέ το θεωρούν αναπόσπαστο κομμάτι στο μενού τους. Στο Olive στηρίζουμε τις μεσημεριανές εξόδους, γι’ αυτό και ψάξαμε, δοκιμάσαμε και ξεχωρίσαμε τα 13 καλύτερα brunch της πόλης, για να έχετε να διαλέγετε.

The Margi

Κλείσιμο


Τι καλύτερο τα κυριακάτικα πρωινά από μια βόλτα δίπλα στην θάλασσα; Κι όταν το μάτι χορτάσει γαλάζιο, σειρά έχει το γνωστό ξενοδοχείο The Margi στην Βουλιαγμένη, που τις Κυριακές από τις 12 το μεσημέρι και ως τις 18:30 σερβίρει το πιο νόστιμο brunch των νοτίων προαστίων. Ο executive chef Παναγιώτης Γιακαλής έχει ετοιμάσει ξεχωριστά πιάτα, βασισμένα σε πρώτες ύλες από τη Margi Farm, όπως αβγά σε πολλές παρασκευές με αγαπημένα μας τα benedict και το croquet-Madame, δροσερές σαλάτες με την ceasar να ξεχωρίζει για το ζουμερό φιλέτο κοτόπουλο που περιέχει, burger από angus beef και λαχταριστές μακαρονάδες όπως arabiatta και carbonara. Αν θέλετε κάτι γλυκό πάλι, θα επιλέξετε σίγουρα pancakes με σιρόπι σφενδάμου.
Λητούς 11, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 8929160.

Rakkan



To brunch στην Ιαπωνική εκδοχή του συνδυάζει γεύσεις Ανατολής και Δύσης και όλα αυτά υπό τους ήχους jazz μουσικής. Ναι, καλά καταλάβατε, το Rakkan συνεχίζει την παράδοση που έχει στο brunch μετά μουσικής και όλο τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο σάς καλεί να ανέβετε Κηφισιά, από τις 13:00 ως τις 17:00. Στο brunch μενού που έχει ετοιμάσει ο Γιάννης Σιμωτάς βρίσκετε τα κλασικά αβγά benedict με σπανάκι και σολομό σιγοβρασμένο σε miso, αβγά scrambled με donut πατάτας και bacon, sandwich καβουριού με onion rings και μαρμελάδα τομάτας τσίλι, αλλά και mini buns burgers με μπιφτέκι black angus και fish & chips με black cod, μωβ πατάτες Περού και μους ταραμά μπρόκολο, από το νέο μενού. Όσο για το ρόφημα που θα επιλέξετε, το Rakkan φημίζεται για τη συλλογή του σε τσάι, ενώ πολύ καλά είναι και τα smoothies.
Λεωφ. Κηφισίας 238-240 Κηφισιά, τηλ. 210 8087941.

Chapeau



Το κουκλίστικο bistro που σας κάνει να αισθάνεστε σαν να βρίσκεστε στην καρδιά του Παρισιού, κι ας είσαστε μόνο στο Χαλάνδρι, είναι ένα κι ένα για κυριακάτικο brunch. Εκεί βρίσκετε τις λαχταριστές αλμυρές και γλυκές συνταγές της Ντίνας Νικολάου, όπως τάρτες και ταρτίνες (λεπτές φέτες ψωμιού, ωραία φρυγανισμένες, με διάφορα υλικά εποχής), αλμυρά και γλυκά κέικ με αγαπημένο μας το κέικ τριαντάφυλλο, αλλά και κρέπες αλμυρές ή γλυκές, σουφλέ με τυριά ή μπρόκολο, αέρινες κις και πολλά ακόμη που μπορείτε να θαυμάσετε στην πάντα γεμάτη προθήκη του. Βέβαια, τα Σαββατοκύριακα, 11:00-17:00, προσθέτουν και έναν πλούσιο μπουφέ με πιάτα που εναλλάσσονται, για να έχετε πάντα νέους λόγους να το επισκεφτείτε.
Σωκράτους 4Α Χαλάνδρι, 210 6845300.

The Underdog



Το Θησείο είναι από τα πιο αγαπημένα μας μέρη για βόλτα και καφεδάκι στο κέντρο. Εκεί, στον πεζόδρομο της Ηρακλειδών βρίσκεται και το The Underdog, το οποίο είναι διάσημο για τον καλό καφέ του που συνδυάζεται ιδανικά με τα πιάτα από το brunch μενού. Αβγά scrambled με ραγού από μανιτάρια και γραβιέρα, αλλά και huevos rotos con chorizo ή αλλιώς αβγά με τηγανητές πατάτες και λουκάνικο chorizo, λαχταριστό burger με κατσικίσιο τυρί, καραμελωμένα κρεμμύδια, μπέικον και μαγιονέζα τρούφας, καθώς και pancakes σε 3 εκδοχές: με μέλι, καρύδι και κανέλα, με πραλίνα φουντουκιού και τριμμένα μπισκότα ή με κρέμα cheesecake, μαρμελάδα από κόκκινα φρούτα και μπισκότο Oreo.
Ηρακλειδών 8, Θησείο, τηλ. 213 0365393.

The Sowl



Ακριβώς δίπλα, επί της Ηρακλειδών και εκεί που άλλοτε βρίσκαμε τον γνωστό μας “Στάβλο” και αργότερα το “Root artspace”, βρίσκεται και η ατμοσφαιρική αυλή του The Sowl, που αγαπά τον καλό καφέ και τις μεξικάνικες γεύσεις. Ιδανική επιλογή αν θέλετε να δώσετε στην Κυριακή σας πιο “πικάντικη” γεύση. Και επειδή μιλάμε για μεξικάνικες γεύσεις, τον πρώτο λόγο έχουν τα tacos, με γαρίδα και guacamole, με σιγομαγειρεμενο μοσχάρι και πουρε wasabi ή με πανσέτα ,ανανά και σάλτσα jalapeňo, καθώς και τα burritos και οι quesadillas. Δίπλα τους και αβγά με chili con carne, ισπανική ομελέτα με μανιτάρια, μπέικον και πατάτες, αλλά και ένα διαφορετικό burger, βραζιλιάνικο παρακαλώ, με γουακαμόλε και αβγό.
Ηρακλειδών 10, Θησείο, τηλ. 210 3450003.

Odori



Η πρώτη βερμουτερία της Αθήνας, που έβαλε στον γαστρονομικό χάρτη της πόλης την πλατεία Αγ. Θεοδώρων, δεν σερβίρει μόνο υπέροχα cocktails και ένα από τα καλύτερα Negroni που μπορείς να δοκιμάσεις, αλλά και πολύ καλό brunch αλά ιταλικά παρακαλώ, με την υπογραφή του σεφ Αλβέρτο Σιμιλλίδη. Στο μενού ξεχωρίζουν τα pancakes με γλυκοπατάτα, τα οποία σερβίρονται με αβγά ποσέ ή τηγανητά ψητή scamorza και λουκάνικο salsiccia, και τα κεφτεδάκια με λιωμένη μοτσαρέλα και σάλτσα γλυκιάς ντομάτας. Από ένα ιταλικό μενού δεν λείπει βέβαια και η πίτσα, γι αυτό μην πείτε όχι στην πληθωρική πίτσα καρμπονάρα! Αν πάλι θέλετε κάτι γλυκό, τα French toast panettone με αχλάδι ποσέ και κρέμα ρικότας με βανίλια Μαδαγασκάρης είναι ό,τι πρέπει.
Σκουλενίου 2, Αθήνα, τηλ. 2103314674.

Monsieur Barbu



Μια ανάσα από το κέντρο, χωρίς όμως να είναι και ακριβώς κέντρο, το Κουκάκι έχει γίνει τα τελευταία χρόνια από τις πιο in περιοχές της πόλης, με τα συνεργεία που άλλοτε είχαν το μονοπώλιο να μετατρέπονται σε μοδάτα cafe και εστιατόρια. Ανάμεσα τους και το Monsieur Barbu, από τα πρώτα μαγαζιά που άνοιξαν στην περιοχή και το οποίο τα Σαββατοκύριακα, 12:00-18:00, σερβίρει brunch τόσο νόστιμο, που μόνο κάνοντας κράτηση θα καταφέρετε να το απολαύσετε. Εκεί λοιπόν δοκιμάζετε αβγά σε διάφορες εκδοχές, όπως τηγανητά με chili con carne, ενώ τα scrambled γίνονται και burger, χορταστικό σάντουιτς με κοτόπουλο tandoori, διάφορα κέικ και φυσικά, τα περίφημα γλυκά της food blogger Pasta Flora, όπως pancakes και carrot cake.
Φαλήρου 59, Κουκάκι, τηλ. 210 9247555.


Harvest



Στη γωνία Αιόλου και Ευριπίδου υπάρχει ένα από τα πιο ενδιαφέροντα wine bars του κέντρου της Αθήνας, με εξαιρετικές ποικιλίες κρασιών και λαχταριστά μεζεδάκια. Τα πρωινά ωστόσο και μέχρι τις 6 το απόγευμα, το Harvest αφήνει στην άκρη το κρασί και ετοιμάζει καλό καφέ, ο οποίος συνδυάζεται αρμονικά με τη μεγάλη ποικιλία πιάτων από το brunch μενού, που σερβίρεται καθημερινά. Αβγά σε διάφορες εκδοχές -τηγανητά με λουκάνικο chistora και φρέσκες τηγανητές πατάτες, scrambled με μανιτάρια ή σολομό, benedict με καπνιστή πανσέτα ή ομελέτα-, pancakes γεμιστά με πραλίνα φουντουκιού και cinnamon pancakes με γεύση κανέλας και crème anglaise, burgers, σάντουιτς, fajitas και φυσικά διάφορα tapas στα οποία έχει παράδοση το Harvest.
Αιόλου 64 & Ευρυπίδου, Αθήνα, τηλ. 213 0252284.

Mama Roux



Το brunch του Mama Roux θεωρείται πλέον κλασική επιλογή, με τα τραπέζια του τόσο μέσα όσο και πάνω στον πεζόδρομο της Αιόλου, να είναι πάντα γεμάτα. Όσο για τα πιάτα του brunch, ακολουθούν τη multi ethnic λογική του εστιατορίου ή αλλιώς εκεί δοκιμάζετε τα ανατολίτικα αβγά shakshuka (3 αβγά ποσέ σε αρωματική σάλτσα τομάτας με πάστα πιπεριάς harissa, μαροκινό μίγμα μπαχαρικών ras el hanout, κατσικίσιο τυρί, φρέσκο μαιντανό και κόλιανδρο που σερβίρονται με αραβικές πίτες), καθώς και τα μεξικάνικα huevos rancheros (αβγά ποσέ σε πικάντικη σάλτσα τομάτας, με cheddar, salsa fresca και αβοκάντο πάνω σε τραγανές τορτίγιες καλαμποκιού, σερβιρισμένα με φασόλια refritos, μεξικάνικο ρύζι και sour cream), κλασικό αμερικάνικο burger και tikka burger κοτόπουλο, pancakes και άλλα πολλά που μπορείτε να συνδυάσετε και με ένα cocktail αν δεν θέλετε καφέ ή χυμό.
Αιόλου 48, Αθήνα, τηλ. 213 0048382.

Different beast



Είναι από τις πιο πρόσφατες γαστρονομικές αφίξεις στην Κηφισιά και είναι από τα πιο όμορφα μέρη για brunch. Από τη μία η ιδιαίτερη διακόσμηση, με παλιά καλοσυντηρημένα έπιπλα, σχολικές καρέκλες, ξεχωριστά διακοσμητικά στοιχεία και βάζα γεμάτα φυτά, αλλά και σερβίτσια που έχουν συλλέξει οι ίδιοι από διάφορες δημοπρασίες της Αγγλίας και από την άλλη το μενού που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα superfoods, όλα εκεί φωνάζουν brunch! Αξίζει να δοκιμάσετε αβγά shakshuka με πικάντικη σάλτσα ντομάτας, σούπα γλυκοπατάτας, σαλάτα κινόα με γλυκοπατάτα, κρεμμύδι, κολοκυθόσπορους, αβοκάντο και κόλιανδρο, τηγανητό αβγό με πουρέ αβοκάντο και τραγανό μπέικον πάνω σε μαύρο ψωμί και μια απίθανη τάρτα φρούτων που έρχεται μέσα σε τηγανάκι. Στα συν και οι power χυμοί τους!
Κασσαβέτη 19, Κηφισιά, τηλ. 216 7004556.

The Trap



“Κρυμμένο” στη στοά της Όθωνος στο Σύνταγμα, το The Trap είναι ιδανικό μέρος για ποτό μετά την δουλειά, ενώ τα Σαββατοκύριακα σας δίνει νόστιμους λόγους να το επισκεφτείτε από νωρίς, καθώς σερβίρει και brunch, το οποίο βέβαια θα συνοδεύσετε απαραίτητα με κάποιο από τα cocktails τους. Στο μικρό αλλά αξιόλογο μενού τους βρίσκετε, μεταξύ άλλων, αφράτο bagel με τονοσαλάτα, αβοκάντο, κρέμα τυριού, καραμελωμένα κρεμμύδια και λιωμένο cheddar, ζουμερό burger με μανιτάρια porto bello, τυρί gorgonzola και καραμελωμένα κρεμμύδια και pancakes με πραλίνα. Μην παραλείψετε και μια δροσερή σαλάτα με καραμελωμένα φιστίκια, τυρί manchego, βανίλιες και ρόκα.
Όθωνος 10, Σύνταγμα, τηλ. 210 3215561.

Otto



“Το πρωί να τρως σαν βασιλιάς…” λέει το γνωστό γνωμικό και το Οtto στην Καλαμιώτου (ένα από τα αρχοντικά που φιλοξένησαν τον Όθωνα και την Αμαλία όταν κατέφθασαν ως βασιλείς στην Ελλάδα), είναι ό,τι πρέπει για να απολαύσετε ένα βασιλικό πρωινό ή brunch και όχι μόνο τις Κυριακές, αλλά κάθε μέρα. Θα ενθουσιαστείτε με το καλαθάκι του που μέσα έχει αβγά μάτια παρέα με φέτες από γαλοπούλα και κομμάτια Κρητικής γραβιέρας, μανιτάρια πλευρώτους και μικρά κατακόκκινα ντοματίνια, αλλά και χυμό πορτοκάλι και ένα βαζάκι με γιαούρτι, μέλι και καρύδια! Αξίζει όμως να δοκιμάσετε και μια λαδένια ή αλλιώς ελληνική pizza.
Καλαμιώτου 16-18, Σύνταγμα, τηλ. 210 3314676.

Spollati



Το κεφάτο all day Gastronomy Bar της πολυσύχναστης πλατείας Αγίας Ειρήνης είναι από τα πιο δημοφιλή στέκια του κέντρου για καφεδάκι πριν το γραφείο ή ανάμεσα στα ψώνια. Πέρα από μοσχοβολιστό και ποιοτικό καφέ όμως, έχουν και πολύ νόστιμες προτάσεις από τον γνωστό Μανιάτη σεφ Γιώργου Ζευγολατάκο, τις οποίες μπορείτε να απολαύσετε από το πρωί ως πρωινό ή brunch. Θέλετε να πάρετε μια γεύση; Στο Spollati δοκιμάζετε μούσλι με γάλα ή γιαούρτι αλλά και γιαούρτι με φρέσκα φρούτα ή μέλι και καρύδια, μπάρες δικής τους παραγωγής με αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς και μέλι, ομελέτα με λαχανικά, τυρί και γαλοπούλα ή ομελέτα μόνο με ασπράδια, αβγά scrambled με μπέικον και ντοματίνια, καθώς και πολύ χορταστικά σάντουιτς, όπως το δικό τους S. club με κοτόπουλο, παστράμι, τυρί gouda, iceberg, nτομάτα και σάλτσα από αρωματικά βότανα.
Αιόλου 27Α, πλατεία Αγ. Ειρήνης, Αθήνα, τηλ. 215 5513004.

Πηγή: Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης