Ζεστό νερό με χαμηλό κόστος και ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας

Ζεστό νερό με χαμηλό κόστος και ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας

Οι αντλίες θερμότητας για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης ενσωματωμένες στο δοχείο ζεστού νερού αποτελούν μια αυτόνομη, ασφαλή, οικολογική και εξαιρετικά επικερδή λύση για το ζεστό νερό, ανεξάρτητη από πηγές ενέργειας όπως το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

Με τη συνεχή αύξηση του κόστους ενέργειας αλλά και την ανάγκη για δημιουργία προϊόντων φιλικών προς το περιβάλλον, η Bosch Compress 3000 DWFI
 προσφέρει μια ιδανική πρόταση για την παραγωγή ζεστού νερού με εξοικονόμηση που φτάνει περίπου στο 75%. Η επιτυχία αυτή διασφαλίζεται με τον υψηλό βαθμό απόδοσης (COP) που βρίσκεται στο 4,3.

Η αντλία θερμότητας για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης της Bosch δημιουργήθηκε για να βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με το περιβάλλον. Το ψυκτικό υγρό που χρησιμοποιείται είναι το R134A, το οποίο είναι απολύτως αβλαβές για το περιβάλλον.
 
Απορροφώντας θερμότητα απευθείας από τον αέρα παράγει άφθονο ζεστό νερό με εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας αφού ρεύμα απαιτείται μόνο για τη λειτουργία του ανεμιστήρα και του συμπιεστή. Μέσω αλλαγών της φυσικής του μορφής και συμπίεσης/διεύρυνσης κύκλων, το ψυκτικό υγρό παίρνει τη θερμότητα που εμπεριέχεται στο εσωτερικό του αέρα περιβάλλοντος  και την αποδίδει στο νερό του δοχείου ζεστού νερού χρήσης.

Bosch Compress 3000 DWFIΚύρια Χαρακτηριστικά 
Θέρμανση νερού με τη βοήθεια αερόψυκτης  αντλίας θερμότητας για παραγωγή ζεστού νερού χρήσεως μέχρι 60οC, επιπλέον ενσωματωμένη ηλεκτρική αντίσταση για παραγωγή ζεστού νερού μέχρι 70oC. Ενσωματωμένος εναλλάκτης για τη σύνδεση συμπληρωματικής πηγής ενέργειας. (ήλιος - όπως εικόνα 1 ή λέβητας πετρελαίου αερίου ).
Εικόνα 1: Αντλία θερμότητας για ζεστό νερό χρήσης σε συνδυασμό με ηλιακά και ανακυκλοφορία ζεστού νερού.


Τοποθέτηση σε εσωτερικό χώρο, δύο μοντέλα για λειτουργία από +5ο C / +35oC και -10ο C / +35oC.

Ο θερμαντήρας ζεστού νερού χρήσης αποτελείται από χάλυβα με επικάλυψη Glass και με θερμομόνωση από σκληρό αφρό πολυουρεθάνης με ενσωματωμένο κυάθιο για αισθητήρα της θερμοκρασίας ζεστού νερού.  Πρόσθετη αντιδιαβρωτική προστασία του θερμαντήρα ζεστού νερού με εσωτερικό ανόδιο μαγνησίου. Ξεχωριστό κύκλωμα ψυκτικού μέσου και ζεστού νερού. Οθόνη LCD με εύκολο προγραμματισμό με δυνατότητα έως 4 διαφορετικές λειτουργίες :
ECO – AUTO – BOOST - ABSENCE

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Τιμές??

Πείτε και πόσο κοστίζουν...... και πότε τελικά κάνεις απόσβεση. Πολύ περισσότερο για Βκατοικία που δεν έχει καταναλώσεις, ούτε κατά διάνοια! Πείτε τιμές....

Δημήτρης

Φίλε, έχω βάλει αντλία εδώ κ 4 χρόνια;. Άλλης εταιρείας, υψηλών θερμοκρασιών. Αξίζει τα λεφτά της από όλες τις απόψεις. Τώρα αν σκέφτεσαι για εξοχικό, απλά θα αργήσεις περισσότερο να κάνεις απόσβεση

Χορευτής

Φίλε μου αν έχεις εξοχικό τότε η απόσβεση είναι δύσκολο να επιτευχθεί καθώς αυτή είναι άμεσα εξαρτώμενη της χρήσης . ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Για χρήση 30 ημερών το χρόνο για τετραμελή οικογένεια με κατανάλωση 50lt/άτομο ημερησίως χρειάζεσαι 6.000lt to έτος. Με μέση θερμοκρασία νερού δικτύου 18oC και νερού χρήσης 48oC (Δθ=30οC) το ετήσιο θερμικό φορτίο θα είναι 180.000 kCal (Q=m*cp*Δθ) δηλαδή 155 kWh. Με χρήση ηλεκτρικού θερμοσίφωνα και κόστος ανά kW 0,16 (μετά τους φόρους δικτύου κλπ) το ετήσιο κόστος σου θα είναι: 24,8 Αν αγοράσεις ένα φτηνό ηλιακό (ας πούμε 600 ) η απόσβεση γίνεται σε 25 έτη!!!! Δεν υπολογίζω πως αν στο εξοχικό σου πηγαίνεις και χειμώνα τότε θα έχεις ΚΑΙ χρήση ηλεκτρικής αντίστασης που θα είναι περισσότερο αρνητικός παράγοντας στην απόσβεση του ηλιακού. Από εκεί και πέρα η αντλία θερμότητας θα έχει κόστος χρήσης όσο η ηλεκτρική αντίσταση τουλάχιστον διά 3,5. Το νούμερο είναι εκπληκτικό είναι μόλις 7,5 ανά έτος. Ωστόσο μια τέτοια αντλία μπορεί (εκτίμησή μου να κοστίζει 1.500 ίσως 2.000 άρα με εξοικονόμηση 17,5 ανά έτος πάλι δεν αποσβένει). Ωστόσο τα πράγματα αλλάζουν δραματικά στην κύρια χρήση. Επιπλέον η απόσβεση έχει μέσα και άλλους παράγοντες όπως η καθαρά παρούσα αξία της επένδυσής σου. Γιατί η αντλία ακόμα και μετά από πέντε έτη εξακολουθεί να έχει υψηλή σχετικά αξία (υπεραξία) σε σχέση με το ταλαιπωρημένο και εκτεθειμένο σε εξωτερικές συνθήκες ηλιακό σου ή το απαξιωμένο σε 5 έτη θερμοσιφωνάκι. Γενικά δεν υπάρχει πανάκεια. Κάθε πρόβλημα θέλει τη δική του λύση.

Λευτέρης

Το ερώτημα σας είναι τελείως άστοχο, καθώς πρόκειται για ικανοποίηση μιας ανάγκης και όχι για επένδυση. Η θέρμανση και το ζεστό νερό είναι ανάγκη, δεν έιναι επένδυση για να γεννούνται ερωτήματα πότε θα αποσβέσω τα χρήματα. Να εξετάζεται το κόστος της κατανάλωσης καυσίμου στα συστήματα θέρμανσης, την ποιότητα τους και την πιστοποίηση τους.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Συρόμενο κούφωμα αλουμινίου με υψηλή θερμομόνωση. Γίνεται;

Η ανακαίνιση του σπιτιού πολλές φορές αν και αρχικά ακούγεται σαν διαδικασία κοστοβόρα και χρονοβόρα, μπορεί εν τέλει να αποβεί ιδιαίτερα ωφέλιμη τόσο για την αναβάθμιση της αισθητικής αξίας όσο και για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης της κατοικίας μας.

Αναβαθμίστε αισθητικά το χώρο σας και εξοικονομήστε έως 30% ενέργεια θέρμανσης και ψύξης

Αντικαθιστώντας τα παλιά σας κουφώματα με τα νέα προηγμένα θερμομονωτικά συστήματα για παράθυρα και πόρτες της ALUMIL των σειρών SUPREME και SMARTIA, θα γίνει σίγουρα γρήγορα αισθητή η βελτίωση του βιοτικού σας επιπέδου.

«Πώς να εξασφαλίσετε την απόλυτη στεγάνωση στην ταράτσα σας»

Μήπως μετά από έντονη βροχόπτωση παρατηρήσατε αντιαισθητικά σημάδια υγρασίας και μούχλας στο ταβάνι σας; Ίσως το πιο συνηθισμένο πρόβλημα στις οικοδομές και τις μονοκατοικίες είναι η εμφάνιση υγρασίας από την ταράτσα, το σημείο του κτιρίου που εκτίθεται περισσότερο στις καιρικές καταπονήσεις. Τα προβλήματα αυτά είναι συχνά, είτε λόγω της παντελούς έλλειψης κάποιας στεγανωτικής στρώσης, είτε λόγω της προβληματικής στεγάνωσης που ήδη υπάρχει (εξαιτίας λανθασμένης επιλογής υλικών, κακής εφαρμογής ή ελλιπούς συντήρησης).