Άλλαξε σπίτι χωρίς να... μετακομίσεις!

Άλλαξε σπίτι χωρίς να... μετακομίσεις!

Άλλαξε σπίτι χωρίς να... μετακομίσεις!

Ανησυχείς ότι το χρώμα στους τοίχους του σπιτιού σας έχει αρχίσει να χάνει τη «ζωντάνια» του; Ή ότι τα ξύλινα πατώματα έχουν φθαρεί από τη μακρόχρονη χρήση; Μήπως είναι η ώρα να αντικατασταθούν οι πόρτες και τα παράθυρα;

Μικρό ή μεγάλο, στο κέντρο ή σε προάστιο, ό,τι σπίτι κι αν έχεις, αυτή η περίοδος είναι η καλύτερη για να το αλλάξεις χωρίς να... μετακομίσεις. Χωρίς να απευθυνθείς σε αρχιτέκτονες, διακοσμητές και πολιτικούς μηχανικούς για να σου προτείνουν λύσεις και να ρίξουν «φως» στον βασικό προβληματισμό σου: Το οικονομικό αντίτιμο που θα καταβάλλεις.

Μπορείς να κάνεις τα πάντα για να ομορφύνει ο χώρος σου, να γίνει πιο λειτουργικός και ξεκούραστος, χωρίς να μειώσεις σε χρόνο dt τα μηδενικά στον τραπεζικό σου λογαριασμό. Αρκεί να απευθυνθείς στους σωστούς ανθρώπους που θα σε βγάλουν από τον κόπο του ψαξίματος και θα βοηθήσουν να εξοικονομήσεις χρόνο και χρήμα, εκμεταλλευόμενοι στο έπακρον το ποσόν που είσαι διατεθειμένος να ξοδέψεις.

Είναι οι ειδικοί της LEROY MERLIN. Οι άνθρωποι που θα σου αλλάξουν τη φιλοσοφία γύρω από το κεφάλαιο «ανακαίνιση» και θα σε κάνουν τον «ήρωα» του σπιτιού σου. Αυτόν που όλοι θα θαυμάζουν μετά το τέλος της... σπιτικής ανανέωσης και που θα αποτελεί παράδειγμα για τους οικείους του. Γιατί δεν υπάρχει πιο ασφαλής λύση από το να αναδεικνύεις το ύφος του χώρου σου μέσα από άκρως προσωπικές επιλογές, οι οποίες θα αποτελούν αντανάκλαση του εαυτού σου. Άλλωστε όπως είχε πει και ο Βίκτορ Ουγκώ: «Τα σπίτια μοιάζουν με τους ανθρώπους που τα κατοικούν».

Βάλε χρώμα στους τοίχους των δωματίων σου και παίξε με τους συνδυασμούς των επίπλων, των καλυμμάτων και των αξεσουάρ σου μέσα σε ένα μόνο Σαββατοκύριακο! Με τα κατάλληλα χρώματα που μπορείς να εφαρμόσεις μόνος σου, χωρίς βάση, η μεταμόρφωση του χώρου σου θα είναι παιχνιδάκι... Στη LEROY MERLIN θα βρεις πάνω από 3.000 αποχρώσεις για κάθε επιφάνεια, καθώς και μηχανή ανάμειξης χρωμάτων που θα σε βοηθήσει να πετύχεις τη λεπτομέρεια που θες. Για εσωτερικές και εξωτερικές ξύλινες επιφάνειες θα βρεις βερνίκια εμποτισμού με νερό. Για ξύλινες και μεταλλικές επιφάνειες θα βρεις βερνικοχρώματα διαλύτου, ενώ μόνο για μεταλλικές επιφάνειες, αντισκωριακά χρώματα που εφαρμόζονται απευθείας στη σκουριά.

Παίξε με το χρωματολόγιο, άλλαξε τον τόνο στο καθιστικό, την κουζίνα και το υπνοδωμάτιό σου, εντυπωσίασε και κάνε τους καλεσμένους σου να νιώθουν σαν στο σπίτι τους.

Ξυπόλητος στο σπίτι

Πάνω σε αυτό «απλώνεται» καθημερινά κάθε σου κίνηση. Η... επαφή μαζί του γειώνει όλο σου σώμα, γι΄ αυτό και το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο επιδρά σημαντικά και στην υγεία. Η επιλογή του σωστού δαπέδου στο σπίτι σου καθορίζει την καθημερινότητά σου, τη διάθεσή σου και την «θωράκιση» του οργανισμού σου.

Κάνε το σπίτι σου μια όαση στυλ, ξεκούρασης και άνεσης επιλέγοντας τη σωστή ξύλινη σανίδα στις διαστάσεις που θες και μέσα από μια ευρεία γκάμα ποιοτήτων και αποχρώσεων. Είναι η πιο διαχρονικά όμορφη επιλογή, ενώ πλέον υπάρχει και η δυνατότητα να είναι οικολογική.  

{{{ articlebanner-330x100-1 }}}

Η τοποθέτησή του γίνεται με τρεις τρόπους:

-Καρφωτό: Το δάπεδο τοποθετείται επάνω σε ξύλινο σκελετό από καδρόνια.

-Κολλητό: Το δάπεδο μπαίνει με επικόλληση και

-Πλωτό, όπου οι σανίδες συναρμολογούνται μεταξύ τους με τη βοήθεια εγκοπών-εσοχών.

Αν από την άλλη «ψηφίζεις» τα πλακάκια, στο μπάνιο και την κουζίνα σου τότε στη LEROY MERLIN θα βρεις την κατάλληλη επένδυση, προσαρμοσμένη στα μέτρα σου. Σε μοντέρνο στυλ,αλλά και σε παραδοσιακό. Σε διάφορους συνδυασμούς και με ανάγλυφες ή επιζωγραφισμένες διακοσμήσεις. Φθείρονται δύσκολα, καθαρίζονται εύκολα και αποτελούν λύση πρακτική και νοικοκυρεμένη.

Tip: Χρησιμοποίησε μεγάλα πλακίδια σε απαλά φωτεινά χρώματα για να κάνεις τους μικρούς χώρους να δείχνουν μεγαλύτεροι και  αν θέλεις να δώσεις έμφαση σε ορισμένα αρχιτεκτονικά στοιχεία. Μάλιστα υπάρχουν πλακίδια που αναπαράγουν την όψη φυσικού ξύλου ή έχουν υφή δέρματος, διατίθενται σε πολλούς χρωματισμούς και χαρίζουν στους τολμηρούς χώρους πρωτοτυπία και ιδιαιτερότητα.

«Κλειδώσου» στο... καταφύγιό σου

Ήρθε η ώρα να κλείσεις τα «ανοίγματα» των τοίχων σου σωστά, ώστε να νιώθεις πλήρη ασφάλεια στο σπίτι σου. Εξωτερικά έχουν άμεση σχέση με την αισθητική και την ασφάλεια, ενώ εσωτερικά εξυπηρετούν τον φυσικό φωτισμό, την ηχομόνωση, την προστασία από τον ήλιο και φυσικά τη θέα.

Τα τζάμια πλέον κατασκευάζονται με σύγχρονα ενεργειακά κριτήρια και τα παλιότερα προϊόντα αντικαθίστανται από διπλούς ή τριπλούς υαλοπίνακες, με ένα ή δύο κενά που έχουν καλύτερες ιδιότητες μόνωσης για τον ήχο και τη θερμότητα. Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του σπιτιού σου αλλά και της περιοχής σου, οι ειδικοί της LEROY MERLIN θα σε συμβουλεύσουν ώστε να επιλέξεις τον κατάλληλο τύπο κουφώματος, για θερμομόνωση, ηχομόνωση και οικονομία!

Προστάτεψε τον χώρο σου και την περιουσία σου με μονή ή διπλή θωράκιση στις διαστάσεις και στο χρώμα που επιθυμείς. ΄Όσο μεγαλύτερο το επίπεδο θωράκισης, τόσο δυσκολότερα διαρρηγνύεται η πόρτα. Αν μάλιστα πρόκειται να τοποθετήσεις την πόρτα σε εξωτερικό χώρο, επίλεξε επένδυση αλουμινίου.

Απο-μονώσου

Όπως λένε και οι γιατροί, η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία. Γι΄ αυτό και εσύ, αν δεν το έκανες από την αρχή, κάνε το τουλάχιστον στο στάδιο της ανακαίνισης για οικονομία και καλύτερη  απόδοση του κτιρίου αλλά και για να βγεις νικητής στη μάχη με την υγρασία και τη μούχλα. Η καλή μόνωση είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις για να ανοίγεις -μελλοντικά- όλο και λιγότερο το πορτοφόλι σου για ενδεχόμενα προβλήματα του σπιτιού. Στα θετικά πρόσθεσε ότι συμβάλλεις και στην προστασία του περιβάλλοντος μέσα από τη μείωση της κατανάλωσης των διαθέσιμων ενεργειακών πόρων.

Ακόμα το σκέφτεστε;

{{{ articlebanner-330x100-triple-1 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-2 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-3 }}}

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης