«Πώς να εξασφαλίσετε την απόλυτη στεγάνωση στην ταράτσα σας»

«Πώς να εξασφαλίσετε την απόλυτη στεγάνωση στην ταράτσα σας»

Μήπως μετά από έντονη βροχόπτωση παρατηρήσατε αντιαισθητικά σημάδια υγρασίας και μούχλας στο ταβάνι σας; Ίσως το πιο συνηθισμένο πρόβλημα στις οικοδομές και τις μονοκατοικίες είναι η εμφάνιση υγρασίας από την ταράτσα, το σημείο του κτιρίου που εκτίθεται περισσότερο στις καιρικές καταπονήσεις. Τα προβλήματα αυτά είναι συχνά, είτε λόγω της παντελούς έλλειψης κάποιας στεγανωτικής στρώσης, είτε λόγω της προβληματικής στεγάνωσης που ήδη υπάρχει (εξαιτίας λανθασμένης επιλογής υλικών, κακής εφαρμογής ή ελλιπούς συντήρησης).

«Πώς να εξασφαλίσετε την απόλυτη στεγάνωση στην ταράτσα σας»
Η άμεση και ορθή αντιμετώπιση του προβλήματος θα μας βοηθήσει να αποκαταστήσουμε τα σημεία εμφάνισης της υγρασίας, αλλά και θα αποτρέψει την περαιτέρω επέκταση του προβλήματος, απαλλάσσοντάς μας από επιπλέον φθορές, κόπο και χρήματα.

Μια απλή και σίγουρη λύση για τη
στεγάνωση της ταράτσας με κλίσεις (χωρίς λιμνάζοντα νερά) είναι η εφαρμογή του λευκού, επαλειφόμενου, στεγανωτικού ταρατσών
ISOFLEX.
Κλείσιμο
Το ISOFLEX όχι μόνο προσφέρει απόλυτη στεγάνωση, αλλά και εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς αντανακλά την ηλιακή ακτινοβολία έως και 90%, μειώνοντας έτσι σημαντικά τη θερμοκρασία της επιφάνειας της ταράτσας και κατά συνέπεια την ανάγκη χρήσης κλιματισμού το καλοκαίρι!



Στεγάνωση ταράτσας: προετοιμασία του υποστρώματος και αστάρωμα


Για να προετοιμάσουμε κατάλληλα την επιφάνειά μας, την καθαρίζουμε καλά, ώστε να είναι στεγνή και απαλλαγμένη από λίπη, σαθρά υλικά, σκόνες κλπ. Φροντίζουμε να γεμίσουμε τυχόν κενά στο σκυρόδεµα και να αποκαταστήσουμε τοπικά τις κλίσεις με το ρητινούχο τσιμεντοκονίαμα DUROCRET. Στη συνέχεια, ασταρώνουμε καθολικά την ταράτσα με το ειδικό αστάρι ISO-PRIMER.








Στεγάνωση ταράτσας: Εφαρμογή επαλειφόμενου, ελαστομερούς, στεγανωτικού ταρατσών ISOFLEX

Μόλις στεγνώσει το αστάρι, εφαρμόζουμε τοπικά μια στρώση ISOFLEX, κατά μήκος της συμβολής της ταράτσας με κατακόρυφα στοιχεία (στηθαία κλπ), καθώς και κατά μήκος υφιστάμενων ρωγμών ή αρμών διαστολής, όπως και στα στοιχεία συναρμογής της ταράτσας με εξαερισμούς, καπνοδόχους, υδρορροές κλπ. Ενισχύουμε το υλικό, όσο είναι ακόμα νωπό, με ταινία πολυεστερικού υφάσματος ή υαλοπλέγματος, πλάτους 10 cm.






Στη συνέχεια, εφαρμόζουμε το ISOFLEX σε όλη την επιφάνεια της ταράτσας, με τη χρήση βούρτσας ή ρολού. Αν κριθεί απαραίτητο, τα υλικά μπορούν να αραιωθούν έως και 5% με νερό, ώστε να γίνει ευκολότερη η επάλειψή τους.




Μόλις στεγνώσει η πρώτη στρώση, ακολουθεί άλλη μία καθολική επάλειψη με ISOFLEX, σταυρωτά με την προηγούμενη.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια ενιαία, ελαστική, στεγανή μεμβράνη, χωρίς αρμούς και ενώσεις, με μεγάλη αντοχή στις καιρικές επιδράσεις και τον χρόνο.



Tips


√ Σε περίπτωση που απαιτείται αντοχή της στεγανωτικής στρώσης σε ακραίες θερμοκρασιακές συνθήκες (από -25°C έως +120°C), τότε αντί του ISOFLEX, προτείνεται η χρήση του ISOFLEX-T25.

√ Καθαρίζουμε τα εργαλεία μας με νερό, όσο το ISOFLEX είναι ακόµα νωπό.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να συμβουλευθείτε το τεχνικό φυλλάδιο και το video εφαρμογής του προϊόντος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης