Πώς να κάνεις ένα μικρό διαμέρισμα να δείχνει μεγαλύτερο

scandinavian

Πέντε κανόνες της σκανδιναβικής φιλοσοφίας στη διακόσμηση που θα κάνουν την καθημερινότητα στο σπίτι σου ευκολότερη και ομορφότερη 

Δεν χρειάζεται να έχεις στη διάθεσή σου πολλά τετραγωνικά για να ικανοποιήσεις τις ανάγκες σου και να στεγάσεις την… ευτυχία σου. Το κάθε σπίτι «χτίζεται» με διαφορετικούς κανόνες με πρώτο και κύριο να εκφράζει την προσωπικότητά σου. Αυτό είναι το νούμερο 1 tip που δίνουν οι μετρ του interior design, οι Σκανδιναβοί.

Ένα μικρό σπίτι δίνει διαρκώς την ευκαιρία για δημιουργία και ευρηματικές αλλαγές που ανανεώνουν τη διάθεση και σε απομακρύνουν από την «παγίδα» της στασιμότητας -ακόμα και στην αισθητική του χώρου που διαμένεις. Δίνει την ευκαιρία για εξεύρεση έξυπνων λύσεων σε καθημερινά ζητήματα, δημιουργούν cosy ατμόσφαιρα, ενώ μετατρέπουν κάθε αλλαγή σε εύκολη διαδικασία. Αρκεί να μην παρασύρεσαι από τις -κάθε είδους τάσεις- και να αναδεικνύεις στοιχεία του χαρακτήρα σου σε κάθε αξιοποιήσιμη γωνιά του, λένε οι Σκαδιναβοί και προτείνουν λύσεις για τη διαβίωση σε ένα μικρό διαμέρισμα.

Με βάση τον μινιμαλισμό, την ισορροπία και την πρακτικότητα, πάνω στα οποία στηρίζεται ολόκληρη η φιλοσοφία τους στη διακόσμηση του σπιτιού, οι μάστερ της διακόσμησης συμβουλεύουν:

1. Επένδυσε σε έπιπλα πολλαπλών χρήσεων: Kαναπές-κρεβάτι, κομοδίνο-ντουλάπι, και άλλα πολλά έπιπλα μπορούν να εξοικονομήσουν πολύτιμο χώρο.

2. Δημιούργησε έξυπνους αποθηκευτικούς χώρους: Το τραπέζι στο σαλόνι, το κρεβάτι, το έπιπλο εισόδου, η τραπεζαρία. Υπάρχουν έπιπλα στο σπίτι, όπως το κρεβάτι, η τραπεζαρία, το έπιπλο εισόδου, που μπορούν να δώσουν τη δυνατότητα έξτρα αποθηκευτικού χώρου.

3.Οργανώσου: Βάλε τάξη στα δωμάτιά σου. Η ακαταστασία δημιουργεί άγχος, γι’ αυτό και οι Σκανδιναβοί τονίζουν ότι η οργάνωση των αντικειμένων στο σπίτι συμβάλει στην αίσθηση ηρεμίας που έχεις ανάγκη στο τέλος του κουραστικού προγράμματος σου

4. Πέτα ό,τι δεν χρησιμοποιείς συχνά. Μην επιμένεις σε αντικείμενα που δεν έχουν πλέον χρησιμότητα ή είναι παλιά. Θα δώσεις χώρο στο σπίτι σου να «ανασάνει».

5.Ένα μικρό καθαρό σπίτι δείχνει μεγαλύτερο από ένα μεγάλο το οποίο είναι βουτηγμένο στη σκόνη.

6. Όχι στα ογκώδη έπιπλα. Για παράδειγμα ένα μικρό coffee table είναι ό,τι χρειάζεται ένα μικρό σαλόνι. Μπορεί να διακοσμηθεί εύκολα, ενώ αν έχει και αποθηκευτικό χώρο θα μειώσει τη «φασαρία» στον προσωπικό σου χώρο.

7. Ναι στα παστέλ και γήινα χρώματα στους τοίχους σου. Ξεκουράζουν το βλέμμα και διαπλατύνουν τον χώρο.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία