EQ Power: Ένα ορόσημο εξέλιξης στο δρόμο για καθαρές μετακινήσεις

EQ Power: Ένα ορόσημο εξέλιξης στο δρόμο για καθαρές μετακινήσεις

Η οικογένεια EQ Power (με plug-in hybrids οχήματα) της Mercedes-Benz αποτελούν ευφυείς και περιβαλλοντικά ευεργετικές προτάσεις, που προσαρμόζονται το ίδιο καλά και στο αστικό περιβάλλον και στις εκτός πόλης διαδρομές, συνδυάζοντας έναν ηλεκτροκινητήρα με έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης και πολλές καινοτομίες.

eq-power0
Ένα plug-in hybrid ηλεκτρικό όχημα είναι ένα υβριδικό ηλεκτρικό μοντέλο του οποίου η μπαταρία μπορεί να επαναφορτιστεί συνδέοντας το σε μια εξωτερική πηγή ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και από τον ενσωματωμένο ηλεκτροκινητήρα (μέσω της διαδικασίας πέδησης λ.χ.). Η συγκεκριμένη κατηγορία υποστηρίζει τη μετάβαση από τα οχήματα με συμβατικό κινητήρα σε πιο βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις, και αποτελούν καθαρές, ενεργειακά, λύσεις, με χαμηλές εκπομπές αερίων, κατανάλωσης καυσίμου και ενέργειας.

Η πρόταση της Mercedes-Benz στον τομέα των plug-in hybrids είναι τα οχήματα EQ Power. Στην καρδιά τους βρίσκεται ένας ηλεκτροκινητήρας που πλαισιώνεται από μια μπαταρία υψηλής τάσης, ενώ ο κινητήρας εσωτερικής καύσης χρησιμοποιεί ως καύσιμο, αναλόγως του μοντέλου, τη βενζίνη ή το πετρέλαιο. Το αποτέλεσμα είναι οχήματα που εξοικονομούν ενέργεια και ρυπαίνουν ελάχιστα ή καθόλου. Στα πολλά τους πλεονεκτήματα ξεχωρίζει η δυνατότητα αμιγούς ηλεκτρικής λειτουργίας, το ότι η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί πανεύκολα τόσο μέσω ρεύματος (από συνεχές ή εναλλασσόμενο ρεύμα) όσο και μέσω της λειτουργίας ανάκτησης ενέργειας ή μέσω του κινητήρα εσωτερικής καύσης. Με το κατάλληλο στυλ οδήγησης η αυτονομία της ηλεκτροκίνησης EQ Power μπορεί να φτάσει και να ξεπεράσει τα 100 χιλιόμετρα, κάτι που επιτυγχάνεται από την εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, είτε αυτό αφορά καύσιμα είτε ηλεκτρισμό.
Συγκεκριμένα, η οικονομία και η εξοικονόμηση ενέργειας που επιτυγχάνεται από το υβριδικό σύστημα είναι σημαντική τόσο για την τσέπη του καταναλωτή όσο και για την προστασία του περιβάλλοντος. Αναλόγως του υβριδικού μοντέλου, μια μέση συνολική κατανάλωση μπορεί να είναι η εξής: Καυσίμου 1,5- 1,4-l / 100 km, ηλεκτρικής ενέργειας 14,8 – 15,0 kWh / 100 km, με μέσες εκπομπές CO2 32 - 33 g / km.



Ουσιαστικά, τα υβριδικά plug-in της Mercedes-Benz προσφέρουν στον οδηγό τις καλύτερες τεχνολογίες από δύο διαφορετικούς κόσμους. Στην πόλη λειτουργούν με την ενέργεια που τους προσφέρει ο ηλεκτροκινητήρας, ενώ εκτός πόλης και στα ταξίδια χρησιμοποιούν έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης. Αυτός ο συνδυασμός κάνει το όχημα πιο αποδοτικό συνολικά και επιτυγχάνει σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και καυσίμου σε κάθε συνθήκη. Μπορείτε να κινείστε μέσα στην πόλη μόνο με ηλεκτρική ενέργεια, να φορτίζετε το όχημά σας στο σπίτι και σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης, αλλά και να απολαμβάνετε μεγαλύτερες διαδρομές με μικρότερους χρόνους ανεφοδιασμού. Στο πλευρό του οδηγού και ένα εξελιγμένο σύστημα οδήγησης που προβλέπει και προγραμματίζει τις διαδρομές, με στόχο και την εξοικονόμηση ενέργειας. Για παράδειγμα, λαμβάνει υπόψη δεδομένα πλοήγησης, τοπογραφία, όρια ταχύτητας και τις συνθήκες κυκλοφορίας για ολόκληρη την προγραμματισμένη διαδρομή και κατόπιν ο ECO Assistant καθοδηγεί τον οδηγό και τον βοηθά στην εξοικονόμηση καυσίμου.

Κλείσιμο
19C0729_026_2
19C0928_028_2


Μια άλλη καινοτομία είναι ότι τα υβριδικά οχήματα της Mercedes-Benz έχουν ένα απτικό πεντάλ γκαζιού, που βοηθά τον οδηγό να επιτύχει ένα οικονομικό και άνετο στυλ οδήγησης. Ένα σημείο πίεσης στο πεντάλ του γκαζιού ενημερώνει τον οδηγό ότι παρέχεται η μέγιστη ηλεκτρική ισχύς. Εάν ο οδηγός μετακινήσει το πεντάλ πέρα από το σημείο πίεσης, ο κινητήρας καύσης ξεκινά. Μια αισθητή αντίσταση στον απτικό επιταχυντή συμβουλεύει τον οδηγό να σηκώσει το πόδι του από το γκάζι. Εάν ο οδηγός ακολουθήσει αυτή τη σύσταση, ο κινητήρας καύσης σβήνει και αποσυνδέεται από το σύστημα μετάδοσης κίνησης.

Όσον αφορά τη χώρα μας, παρέχεται πλήρης γκάμα υβριδικών ηλεκτρικών μοντέλων Mercedes-Benz, με σημαντικά πλεονεκτήματα τόσο στην κατανάλωση και την αυτονομία. Επιπλέον οι εταιρικοί χρήστες έχουν επιλογές εκδόσεων με μηδενική φορολόγηση. Ενδεικτικά οι Α 250, e Compact και Sedan, και C 300 Sedan αποτελούν κορυφαίες προτάσεις , στην αυγή μιας νέας εποχής στις μετακινήσεις και ενώ αναμένονται σύντομα και οι Β 250 e, CLA 250 e Coupe και φυσικά η νέα GLA 250 e.


eq-power4
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα