Ignite Ideas: Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο του προγράμματος ανοιχτής καινοτομίας της Nestlé Ελλάς

Ignite Ideas: Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο του προγράμματος ανοιχτής καινοτομίας της Nestlé Ελλάς

Το μέλλον είναι εδώ και έχει το πρόσωπο των νέων επιχειρηματιών που δημιουργούν και πρωτοπορούν.

nestle
Σε αυτούς απευθύνεται το πρόγραμμα ανοιχτής καινοτομίας Ignite Ideas που υλοποιεί για δεύτερη χρονιά η Nestlé Ελλάς σε συνεργασία με το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Η φωτογραφία είναι από την περυσινή βράβευση) .

Το πρόγραμμα, που ενισχύει τη νεανική επιχειρηματικότητα, φέρνει αυτή τη φορά στο επίκεντρο το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη, τομείς που αποτελούν προτεραιότητα για τη Nestlé και είναι καθοριστικής σημασίας στη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους.

Λαμβάνοντας υπόψη μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας, την προστασία του περιβάλλοντος, και παράλληλα τις δυνατότητες που παρέχουν οι τεχνολογικές εξελίξεις στη διατήρησή του, η Nestlé προσκαλεί επιχειρηματικές ομάδες και νεοφυείς επιχειρήσεις (start-ups) να συμμετέχουν στο πρόγραμμα Ignite Ideas με στόχο την ανάπτυξη και ανάδειξη καινοτόμων ιδεών και νέων επιχειρηματικών μοντέλων γύρω από την αειφόρο ανάπτυξη. Η δομή του προγράμματος περιλαμβάνει ένα open call που δίνει τη δυνατότητα σε νεοφυείς επιχειρήσεις να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για τον τομέα του ενδιαφέροντος τους βάσει προϋποθέσεων που θα πρέπει να πληρούν. Οι θεματικοί τομείς του προγράμματος στις οποίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή είναι οι ακόλουθοι:

  • Διαχείριση, ανακύκλωση ή/και επαναχρησιμοποίηση υλικών, συσκευασιών και απορριμμάτων (στάδια κυκλικής οικονομίας)
  • Εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση της ρύπανσης
  • Εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας για το περιβάλλον
  • Βιώσιμη εφοδιαστική αλυσίδα και μεταφορές
  • Ανοιχτή θεματική ενότητα σε σχέση με το περιβάλλον


Κλείσιμο
Μέσω του Ignite Ideas, η Nestlé θέλει να συμβάλει στην ενδυνάμωση των νέων επιχειρηματιών παρέχοντας τους τα κατάλληλα εφόδια για να κάνουν το επόμενο βήμα. Μοιράζεται μαζί τους την τεχνογνωσία, τη διεθνή εμπειρία της και την άρτια γνώση της αγοράς προσφέροντας τους επιχειρηματική καθοδήγηση ώστε να μπορέσουν να πετύχουν τους στόχους τους και να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε βιώσιμες επιχειρήσεις με κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο. «Αυτό το πρόγραμμα ανοιχτής καινοτομίας μας δίνει τη δυνατότητα να συνδυάσουμε δύο βασικές μας προτεραιότητες, την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας και τη βιώσιμη ανάπτυξη μέσω της εφαρμογής πράσινης ατζέντας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί η συγκεκριμένη πρωτοβουλία μας φέρνει δίπλα σε νέους επιχειρηματίες με όραμα και επιμονή. Εμπνεόμαστε από τον τρόπο που σκέφτονται, τον ενθουσιασμό και την άνευ περιορισμών δημιουργικότητά τους», επισημαίνει ο Νίκος Εμμανουηλίδης, Προέδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé Ελλάς.

Το πρόγραμμα Ignite Ideas προσφέρει μεταξύ άλλων υπηρεσίες καθοδήγησης και υποδομών φιλοξενίας από το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, συμβουλευτική υποστήριξη από έμπειρα στελέχη της Nestlé και πιλοτική υλοποίηση των επιχειρηματικών προτάσεων σε πραγματικό περιβάλλον. Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, η Nestlé επενδύει στο ταλέντο των νέων επιχειρηματιών της χώρας για την οικοδόμηση ενός πιο πράσινου αύριο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα