Νέοι σταθμοί φόρτισης για ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα σε όλη τη χώρα

Νέοι σταθμοί φόρτισης για ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα σε όλη τη χώρα

Ως πραγματικά πρωτοπόρος πάροχος ενέργειας και εταιρεία με περιβαλλοντική ευαισθησία και συνείδηση που κοιτάζει μπροστά, η nrg εγκαινιάζει σταθμούς φόρτισης σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου, για τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα που κινούνται στη χώρα. Και αυτό αποτελεί είδηση!

nrg1
Είναι κοινά παραδεκτό και επιστημονικά αποδεδειγμένο πως η ανθρώπινη δραστηριότητα μετά τη Βιομηχανική Επανάσταση, μέσα από τομείς όπως η γεωργία, η κτηνοτροφία, η βιομηχανία, αλλά και η υπερκατανάλωση φυσικών πόρων και η χρήση ορυκτών καυσίμων επιδρούν αρνητικά στο Περιβάλλον και υπονομεύουν τη συνέχεια του Πλανήτη, αλλά και την ευζωία των κατοίκων του, όλων μας δηλαδή. Ο εφιάλτης της κλιματικής αλλαγής αναγκάζει διεθνώς να παρθούν αποφάσεις. Ορισμένες από τις κυριότερες πολιτικές που προτείνονται είναι η προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, η ενίσχυση της ενεργειακής αποδοτικότητας, αλλά και η υιοθέτηση εναλλακτικών σε ζητήματα που αφορούν στην καθημερινότητα των ανθρώπων, όπως είναι οι μετακινήσεις και οι μεταφορές. Η βιομηχανία καλείται να λειτουργήσει υπό νέους όρους και αρκετές χώρες στρέφονται σε λιγότερο ρυπογόνους τρόπους μεταφορών, περιορίζοντας τη χρήση πετρελαίου και βενζίνης.

Στο πεδίο αυτό, η ταχύτερη υιοθέτηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων αποτελεί πρόκληση, ευκαιρία, αλλά και αναγκαιότητα για το περιβάλλον. Καθώς η αγορά της ηλεκτροκίνησης μεγαλώνει τα ηλεκτρικά οχήματα αντιμετωπίζουν προκλήσεις και η τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης μπορεί να συμβάλει μέσω αλγορίθμων στην βέλτιστη διαχείριση της ενέργειας της μπαταρίας τους, αυξάνοντας τα χιλιόμετρα που προσφέρει κάθε φόρτιση.

Στην Ελλάδα, οι πρόσφατες εξελίξεις αναφορικά με την ηλεκτροκίνηση είναι θετικές, καθώς αναγνωρίζεται η σημασία της για την προστασία του περιβάλλοντος και τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής. Ακολουθώντας και το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, προγραμματίζεται η διαμόρφωση σταθμών φόρτισης σε όλη τη χώρα, με προτεραιότητα στα μεγάλα αστικά κέντρα.

104218999_l


Ήδη στην nrg, σε συνεργασία με τα πρατήρια του Ομίλου Motor Oil, εγκαινιάστηκε μια νέα εποχή για την ηλεκτροκίνηση στη χώρα, τοποθετώντας σταθμούς φόρτισης σε πρατήρια Υγρών Καυσίμων κεντρικών αυτοκινητοδρόμων!

Ειδικότερα, έχουν τοποθετηθεί φορτιστές Terra 54 High Voltage, τάσης 900 Volt, που μπορούν να φορτίσουν ένα αυτοκίνητο στο 80% της δυναμικότητάς του σε μόλις 15-20 λεπτά. Η επιλογή των σημείων έχει γίνει έτσι ώστε να καλύπτεται ένα μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου της Ελλάδας (Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης και Ιονία Οδός), δίνοντας λύση για ηλεκτροκίνηση σε αρκετές περιοχές. Τα πρατήρια Υγρών Καυσίμων που διαθέτουν τους εν λόγω φορτιστές είναι τα παρακάτω:

  • AVIN - ΣΕΑ Ευηνοχωρίου και στα δυο ρεύματα
  • ΣΕΑ Επισκοπικού και στα δύο ρεύματα
  • Shell – ΣΕΑ Αταλάντης και στα δυο ρεύματα
  • ΣΕΑ Σοφάδων και στα δυο ρεύματα
  • ΣΕΑ Αμβρακίας – Αμφιλοχίας και στα δυο ρεύματα
  • ΣΕΑ Φιλιππιάδας και στα δυο ρεύματα


Τα παραπάνω σημεία είναι μόνο η αρχή, καθώς μέσα στο 2020 αναμένεται η προσθήκη επιπλέον σημείων φόρτισης ανά την Ελλάδα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ