Ιερή Πρωτοβουλία για να μειωθεί η σπατάλη τροφίμων

Ιερή Πρωτοβουλία για να μειωθεί η σπατάλη τροφίμων

Η αλυσίδα κατάφερε να δημιουργήσει ένα οργανωμένο σύστημα που αλλάζει όσα (αρνητικά) γνωρίζουμε για τη σπατάλη των τροφίμων στην Ελλάδα και να κάνει πράξη ένα όραμα πολλών χρόνων.

shopping
Κάθε περιβαλλοντική δράση έχει ως τελικό αποδέκτη τον άνθρωπο της γειτονιάς, τον πολίτη της κοινωνίας, τον κάτοικο του πλανήτη. Κάθε ενέργεια που εξοικονομεί πόρους και αποφεύγει τη σπατάλη τους διατηρεί τα πολύτιμα αποθέματα της γης. Διότι, δυστυχώς, οι πόροι του πλανήτη δεν είναι απεριόριστοι, ούτε ανεξάντλητοι. Και αυτό ισχύει και για τα τρόφιμα, όπου συμβαίνει το εξής παράδοξο. Άνθρωποι να πετούν τρόφιμα ή να μην προλαβαίνουν να τα καταναλώσουν λόγω κακού προγραμματισμού, και άλλοι συνάνθρωποί μας, να στερούνται ακόμη και τα βασικά.  
2a

Στο πλαίσιο αυτό, η ΑΒ Βασιλόπουλος αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι έχει σταθερά τον Άνθρωπο στο κέντρο του ενδιαφέροντός της. Πιστή στον κοινωνικό της ρόλο και την ευθύνη της απέναντι στο Περιβάλλον, έχει δεσμευτεί να περιορίσει τη σπατάλη τροφίμων κατά 50% μέχρι το 2025. Όλα αυτά θα τα επιτύχει μέσα από την αύξηση των δωρεών τροφίμων σε φορείς και συνανθρώπους μας που έχουν πραγματικά ανάγκη, τη διερεύνηση και την αξιολόγηση της σπατάλης τροφίμων στη δική της εφοδιαστική αλυσίδα σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και το WWF Ελλάς, αλλά και την ίδρυση της πρώτης Εθνικής «Συμμαχίας για τη Μείωση Σπατάλης Τροφίμων» σε συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «ΜΠΟΡΟΥΜΕ».

Η εν λόγω συμμαχία έχει σκοπό τη μείωση της σπατάλης τροφίμων στη χώρα μας, η οποία θα έχει πολλαπλό θετικό αντίκτυπο, με κοινωνικά, περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη. Παράλληλα, στοχεύει στην ανάπτυξη συνεργειών και τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων μερών (επιχειρήσεων τροφίμων και εστίασης, οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, φορέων της επιστημονικής και ερευνητικής κοινότητας), ώστε η Συμμαχία να δώσει άμεσα σπουδαίους καρπούς.
Από την πλευρά της, η οργάνωση «ΜΠΟΡΟΥΜΕ», με μεγάλη εμπειρία από την καθημερινή «Διάσωση & Προσφορά Τροφίμων» σε όλα τα στάδια της επισιτιστικής αλυσίδας στην Ελλάδα, καθώς και μέσα από τη συμμετοχή της στην πλατφόρμα εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Απώλεια και τη Σπατάλη των Τροφίμων, με χαρά και τιμή αναλαμβάνει τη λειτουργία της Γραμματείας της Συμμαχίας.
Κλείσιμο
2

Όπως αναφέρει ο Αλέξανδρος Θεοδωρίδης, ιδρυτικό μέλος του «ΜΠΟΡΟΥΜΕ» και της «Συμμαχίας για τη Μείωση Σπατάλης Τροφίμων», αναφέρει: «Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι, που επιτέλους, μετά από προσπάθεια πολλών ετών, το όνειρο μας για τη δημιουργία μιας Συμμαχίας για τη Μείωση Σπατάλης Τροφίμων στην Ελλάδα γίνεται πραγματικότητα. Ευελπιστούμε, πως το παράδειγμα όμοιων εγχειρημάτων στο εξωτερικό, που καλωσορίζουν τον ανοιχτό διάλογο και τη συνεργασία μεταξύ κρατικών και ιδιωτικών φορέων και εταιρειών, θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος μιας εθνικής προσπάθειας για τη δραστική και ουσιαστική μείωση της σπατάλης τροφίμων στην Ελλάδα. Μας τιμά ιδιαίτερα που η ΑΒ Βασιλόπουλος πίστεψε και αυτή σε αυτό το όνειρο και συμμετέχει ουσιαστικά στην υλοποίησή του».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ