Οι κύριες εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Οι κύριες εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Το πρόγραμμα των εορτασμών και οι βασικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 20 και 21 Μαρτίου 

Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού θα εορταστεί το Σάββατο 22 Μαρτίου, με τις επίσημες εκδηλώσεις, σε διεθνές επίπεδο, να έχουν προγραμματιστεί για το προηγούμενο διήμερο, δηλαδή για τις 20 και 21 Μαρτίου, στο Τόκιο της Ιαπωνίας.

Τη σχετική διοργάνωση έχει αναλάβει το UNU, (United Nations University) η έδρα του οποίου βρίσκεται στην Ιαπωνική πρωτεύουσα.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών θα παρουσιαστεί και η Παγκόσμια Έκθεση Αναπτύξεως Υδάτων ενώ επίσης θα απονεμηθεί το βραβείο "Το Νερό για τη Ζωή", που αναφέρεται στις καλύτερες πρακτικές διαχείρισης νερού, καθώς επίσης και το “βραβείο "Νερού” της Στοκχόλμης.

Σημειώνεται ότι στην Σουηδική πρωτεύουσα, που έχει αναγνωρισθεί πανευρωπαϊκά ως η πιο “πράσινη” πόλη, το νερό γιορτάζεται κάθε καλοκαίρι, τον μήνα Αύγουστο, στη Διεθνή Εβδομάδα Παγκόσμιων Υδάτων καθώς και στην Τελετή Υδάτινου Βραβείου της Στοκχόλμης.

Όλες οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο κτήριο του UNU στο Τόκιο.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε;

Γιατί μας είναι τόσο απαραίτητο -   Ποια η διαφορά του μεταλλικού νερού – Η ιδανική θερμοκρασία κατανάλωσης και μικρά μυστικά για να μην πούμε το νερό... νεράκι!

Απειλή πολέμου η παγκόσμια λειψυδρία;

Από την Καλοφόρνια ως τη Μέση Ανατολή τεράστιες εκτάσεις στερεύουν ολοένα και περισσότερο από νερό – Οι υπηρεσίες Πληροφοριών των ΗΠΑ προειδοποιούν για τον κίνδυνο της συρρίκνωσης των υδάτινων πόρων