UNESCO: βοηθά τα κράτη να διαχειριστούν με βιώσιμο τρόπο το νερό

UNESCO: βοηθά τα κράτη να διαχειριστούν με βιώσιμο τρόπο το νερό

Το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Νερού στην Ολλανδία – Οι δράσεις της Οργάνωσης για την πρόσβαση στα υδάτινα δίκτυα

UNESCO: βοηθά τα κράτη να διαχειριστούν με βιώσιμο τρόπο το νερό
Ο σημαντικότερος πόρος για την ανθρωπότητα, το νερό, είναι η απαραίτητη προϋπόθεση ύπαρξης ζωής στον πλανήτη, μια πηγή ευημερίας αλλά και συχνά αφορμή για συγκρούσεις. 

Η Unesco με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό, το Σάββατο 22 Μαρτίου, εξέδωσε ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της και σημειώνει την σπουδαιότητα του νερού ως αγαθό ευημερίας αλλά και παράγοντα τεχνολογικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι για να διατηρήσουμε το νερό ασφαλές θα πρέπει να μετριασθούν οι κίνδυνοι που προέρχονται από τις ξηρασίες και τις πλημμύρες ενώ η πρόσβαση στα υδάτινα δίκτυα θα πρέπει να γίνεται με δίκαιο τρόπο.

Κλείσιμο
Σε αυτό το πλαίσιο η Unesco εργάζεται για να οικοδομηθεί η επιστημονική γνώση και να βοηθηθούν όλες οι χώρες να διαχειρίζονται σωστά και με βιώσιμο τρόπο τους υδάτινους πόρους τους. Γι' αυτό τον σκοπό υπάρχει ένα διεθνές υδρολογικό πρόγραμμα που εκπονείται από το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης νερού στο Delft της Ολλανδίας, το οποίο συνδέεται με είκοσι ερευνητικά κέντρα για το νερό σε όλο τον κόσμο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης