Απίστευτο: Ένα 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό!

Απίστευτο: Ένα 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό!

Μπουκάλια με εμφιαλωμένο νερό, βρύσες που τρέχουν, αλόγιστη χρήση του νερού, είναι για τον λεγόμενο «πολιτισμένο κόσμο» μια καθημερινότητα που αποτελεί πρόκληση για κάποιους άλλους...

Απίστευτο: Ένα 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό!
Εφιάλτης που γιγαντώνεται καθημερινά είναι το πρόβλημα της πρόσβασης σε πόσιμο νερό για μια μεγάλη μερίδα των κατοίκων του πλανήτη!

Τα στοιχεία που δίνει στην δημοσιότητα ο ΟΗΕ σχετικά με την χρήση υδάτινων πόρων από τους κατοίκους της γης, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού το Σάββατο, 22 Μαρτίου, είναι συγκλονιστικά. Σύμφωνα με τον παγκόσμιο Οργανισμό το ένα έκτο του πληθυσμού στον πλανήτη, δηλαδή πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό. Επίσης 1,1 δισ. άνθρωποι πίνουν νερό από πηγές που δεν είναι ασφαλείς για την υγεία τους, ενώ παράλληλα 2,5 δισ. κάτοικοι του πλανήτη στερούνται και τις πλέον απαραίτητες και βασικές συνθήκες υγιεινής.

Σε ό,τι αφορά στα παιδιά τα στοιχεία του ΟΗΕ σοκάρουν ακόμα περισσότερο, αφού καταδεικνύουν πως πάνω από 400 εκατομμύρια παιδιά, δηλαδή περίπου το ένα πέμπτο των παιδιών του πλανήτη (!), στερούνται καθημερινά ακόμα και την ελάχιστη ποσότητα καθαρού νερού που θεωρείται απαραίτητη για την επιβίωσή τους!

Κλείσιμο
Αλλά και ένα μεγάλο ποσοστό θανάτων παγκοσμίως σχετίζεται με την έλλειψη κατάλληλου προς πόση νερού, αφού ο ΟΗΕ αποκαλύπτει ότι 5 εκατ. άνθρωποι πεθαίνουν ετησίως από ασθένειες που οφείλονται σε μολυσμένο νερό. Το στοιχείο αυτό είναι εφιαλτικό, αφού αποδεικνύει πως οι θάνατοι από έλλειψη νερού είναι δέκα (10) φορές περισσότεροι κάθε χρόνο, από τους θανάτους που αποδίδονται στις ανά τον πλανήτη πολεμικές συρράξεις.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με τον ΟΗΕ, 300 σημεία σε όλο τον πλανήτη θα μπορούσαν να αποτελέσουν δυνητικά σημεία συγκρούσεων με "μήλο της Έριδος" το πόσιμο νερό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης