Φενγκ σούι: Τα μυστικά που χαρίζουν καλή αύρα στο σπίτι

Φενγκ σούι: Τα μυστικά που χαρίζουν καλή αύρα στο σπίτι

Σύμφωνα με την κινεζική φιλοσοφία του φενγκ σούι, ο άνθρωπος σχετίζεται με το σπίτι  του και αλληλεπιδρά μαζί του. Εδώ, τα πάντα αποτελούνται από την ενέργεια που λέγεται «τσι» και το βάρος δίνεται στο πώς αυτή η ενέργεια θα ρέει ελεύθερα και ανεμπόδιστα μέσα σε ένα σπίτι.

114218019_l
Ο όρος, λοιπόν, υποδηλώνει τη διαρρύθμιση και την τοποθέτηση των αντικειμένων σε ένα χώρο ώστε να υπάρχει καλή ενέργεια και ο χώρος να εμπνέει, να ξεκουράζει, να αναζωογονεί και να ηρεμεί τους ανθρώπους που τον χρησιμοποιούν. Στα κινεζικά, φενγκ σούι σημαίνει «αέρας και νερό». Το όνομα αυτό αντλείται από τα δύο σημαντικότερα χαρακτηριστικά ενός οικοπέδου, δηλαδή τον αέρα (που επηρεάζεται από τα δάση ή τα βουνά) και το νερό (ποτάμια, λίμνες), στοιχεία που κατά την αρχαιότητα υποδείκνυαν ποιο οικόπεδο ήταν καλό για να χτιστεί πάνω σε αυτό ένα σπίτι.

Υπάρχουν επαγγελματίες που μπορούν να σας συμβουλέψουν σχετικά με το πώς πρέπει να γίνει η διάταξη των αντικειμένων στο χώρο ώστε η ενέργεια να ρέει ανεμπόδιστα. Ένας τέτοιος επαγγελματίας μπορεί να σας δώσει συμβουλές όπως οι παρακάτω, τις οποίες μπορείτε να αξιοποιήσετε ακόμη και αν θεωρείτε όλα αυτά τα περί φενγκ σούι, απλώς μια ευχάριστη μπαλαφάρα:

> Είναι καλύτερο να βλέπουν τα κτίρια προς το νότο, διότι ο νότος είναι το πιο ευοίωνο σημείο του ορίζοντα.
> Ο ύπνος απέναντι από καθρέφτη απορροφάει όλη μας την ενέργεια και μας εμποδίζει να κοιμηθούμε καλά. Στο υπνοδωμάτιο δεν πρέπει, επίσης, να υπάρχει τίποτα που να θυμίζει τη δουλειά μας. Ακόμα, δεν επιτρέπεται να υπάρχουν παπούτσια.
Κλείσιμο
> Η συσσώρευση άχρηστων πραγμάτων εμποδίζει τη ροή της ενέργειας στο σπίτι, την εργασία και τη ζωή γενικότερα. Γι’ αυτό, προτείνεται να ξεφορτωθείτε οποιοδήποτε άχρηστο αντικείμενο. Κάντε μια αρχή με τα ρούχα που έχετε χρόνια να φορέσετε και συνεχίστε με οτιδήποτε άλλο.
> Έπιπλα ογκώδη, με γωνίες και σκληρές προεξοχές επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα και προκαλούν εκνευρισμό. Επιλέξτε άλλα, που είναι πιο μαλακά, πιο ελαφριά και δίνουν την εικόνα του εύπλαστου.
> Τραβήξτε τις κουρτίνες! Περάστε περισσότερες ώρες στα φωτεινά δωμάτια του σπιτιού και αφήστε το φως του ήλιου να μπαίνει στο σπίτι. Ο ήλιος χαρίζει ενέργεια και βελτιώνει την ψυχική διάθεση.
>Διαλέξτε για τους τοίχους απαλά χρώματα, όπως γαλάζιο για το υπνοδωμάτιο, απαλό ροζ για το γραφείο και γήινα χρώματα για την κουζίνα.


91590392_l
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα