Η φροντίδα των επίπλων

Η φροντίδα των επίπλων

Αν τα έπιπλά σας είναι πεπαλαιωμένα ή μοντέρνες αντίκες, αν έχετε κομμάτια από κερασιά, καρυδιά ή τριανταφυλλιά ή αν απλώς το ξύλο πρωταγωνιστεί στο χώρο σας, εδώ είναι κάποιες πολύ χρήσιμες και δοκιμασμένες συμβουλές για να τα συντηρήσετε και να τα προστατέψετε

12993336_l
> Τα έπιπλα με τον καιρό χάνουν τη γυαλάδα και τη στιλπνότητά τους. Ευτυχώς, στην αγορά υπάρχουν προϊόντα που προσφέρουν προστασία, διατηρώντας τα έπιπλα σαν καινούρια για περισσότερο καιρό. Ορισμένα από αυτά έχουν ως βάση το κερί της μέλισσας, που θρέφει το ξύλο (ειδικά όταν πρόκειται για παλιά κομμάτια) και τους χαρίζει μοναδική λάμψη και καθαριότητα –επιπλέον, μυρίζει υπέροχα. Απλώστε μια μικρή ποσότητα και τρίψτε το ξύλο με μαλακό πανί, ακολουθώντας πάντα τα νερά του.

> Τα καινούρια έπιπλα, γυαλίστε τα με μελισσοκέρι δύο φορές την πρώτη εβδομάδα και μετά περάστε τους ένα ειδικό προστατευτικό λάδι μία φορά το χρόνο.
91116242_l

Κλείσιμο
> Γενικά, τα ξύλινα έπιπλα χρειάζονται καθημερινά ξεσκόνισμα, με ιδιαίτερη προσοχή στα σημεία όπου μαζεύεται η σκόνη, όπως στα σκαλίσματα. Μία φορά την εβδομάδα, μπορείτε να τα γυαλίσετε με δέρμα και μία φορά το μήνα να περάσετε το μελισσοκέρι. Τα ξύλινα έπιπλα διατηρούνται καλύτερα σε χώρους που δεν είναι υπερβολικά ζεστοί ή με ξηρή ατμόσφαιρα. Γι’ αυτό, αποφύγετε να τα τοποθετήσετε κοντά στο καλοριφέρ ή άλλες εστίες θερμότητας, σε σημεία όπου τα χτυπάει ο ήλιος ή κοντά στα παράθυρα. Επίσης, φροντίστε να υγραίνεται η ατμόσφαιρα στο χώρο, τοποθετώντας βάζα με φρέσκα λουλούδια ή γαβάθες με νερό.

> Ειδικά για τους λεκέδες, μπορείτε να τους απομακρύνετε με βρεγμένο μαλακό πανί και λίγο υγρό σαπούνι. Μόλις στεγνώσει το σημείο, μπορείτε να το γυαλίσετε με φυσικό μελισσοκέρι μέχρι να λάμψει. Για να αφαιρέσετε τα σημάδια από νερό στο ξύλο, τρίψτε το σημείο με ένα καρύδι κομμένο στη μέση. Για δύσκολους λεκέδες στο ξύλο, δοκιμάστε ένα μείγμα από βούτυρο και στάχτη: Αφήστε το να απορροφηθεί από το ξύλο και μετά τρίψτε με ένα μαλακό πανί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ