Πολύτιμα tips ανακαίνισης σπιτιού με αντιμικροβιακά χρώματα

Πολύτιμα tips ανακαίνισης σπιτιού με αντιμικροβιακά χρώματα

Η ανακαίνιση ενός σπιτιού είναι μια πραγματική επιστήμη. Όταν η κουβέντα έρχεται στα χρώματα που θα αλλάξουν την εξωτερική και την εσωτερική εμφάνιση του σπιτιού, η εμπειρία και η τεχνογνωσία της Vitex, κάνουν τη διαφορά

vitex2
Το βάψιμο των εσωτερικών χώρων είναι μια πολύ σημαντική υπόθεση καθώς το χρώμα (μαζί με τα έπιπλα) καθορίζει το ύφος και το στυλ του προσωπικού μας χώρου, ενώ παράλληλα έχει μεγάλη επίδραση και στην ψυχολογία μας. Για αυτό και ο βασικότερος παράγοντας που καθιστά την ανακαίνιση ενός σπιτιού επιτυχημένη είναι η σωστή και αρμονική επιλογή των αποχρώσεων. Για παράδειγμα, το σαλόνι σας είναι ουσιαστικά ο κόμβος του σπιτιού σας, το μέρος που μπορείτε να χαλαρώσετε με την οικογένεια σας αλλά και να υποδεχτείτε φίλους. Επιλέγοντας σωστά τις αποχρώσεις του σαλονιού, μπορείτε να αποτυπώσετε την αισθητική σας και το προσωπικό σας γούστο, μετατρέποντας το σε ένα μοναδικό χώρο που θα κερδίζει τις εντυπώσεις.

Τα χρωματολόγια και τα περιοδικά ήταν πάντα τα βασικά στοιχεία για την άντληση έμπνευσης σχετικά με ιδέες διακόσμησης. Η ελληνική βιομηχανία χρωμάτων VITEX, είναι μέλος του Color Guild, του μεγαλύτερου διεθνή οργανισμού ανεξάρτητων κατασκευαστών χρωμάτων, με 55 εταιρείες-μέλη σε όλο τον κόσμο, που είναι σε θέση να προβλέπει κάθε χρόνο τις τάσεις των αποχρώσεων κάθε νέας χρονιάς σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι εξειδικευμένοι Color Guild Colorists προβλέπουν τις διεθνείς τάσεις των αποχρώσεων τουλάχιστον 12 μήνες πριν την εμφάνισή τους! Αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής είναι η βεντάλια Vitex Global Collection, καθώς και το χρωματολόγιο “Trend 2020: Οι διεθνείς τάσεις των αποχρώσεων» με την πρόταση της Vitex με το διεθνές χρώμα της χρονιάς για το 2020.

Vitex_Eco_new


Οι τάσεις της χρονιάς

Κλείσιμο
Οι Color Guild Colorists μας προτείνουν μερικές από τις πιο μοντέρνες αλλά και πιο διαχρονικές αποχρώσεις για την ανακαίνιση του χώρου σας, ξεκινώντας από το Χρώμα της Χρονιάς για το 2020 από την Vitex που είναι το 0864 Lioness: Γενναίο, πληθωρικό και δυνατό, αποπνέει ανεξαρτησία και ένταση. Από εκεί και πέρα, ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά σε χρώματα που αποτελούν επιλογές.

Λευκό: θεωρείται λιτό, κομψό και παραμένει πάντα στην μόδα, έντονα συνυφασμένο με το κλασικό στυλ διακόσμησης. Αναδεικνύει τον χώρο και τον κάνει να φαίνεται μεγαλύτερος.

Γκρι: Έχει συνδεθεί με το βιομηχανικό στυλ. Ανάλογα με την απόχρωσή του μπορεί να έχει μια διακριτική (απαλό γκρι) ή μια έντονη παρουσία στον χώρο σας. Στα θετικά του συγκαταλέγεται το γεγονός ότι συνδυάζεται αρμονικά με τα περισσότερα χρώματα και έπιπλα.

Πράσινο: Είναι σύμφωνα με το φενγκ σούι το χρώμα της ανανέωσης για αυτό και δεν θα πρέπει να λείπει από τις επιλογές σας. Ιδιαίτερα δημοφιλείς είναι οι ανοιχτές αποχρώσεις (μέντας ή ελιάς) καθώς συνδυάζονται ιδανικά με τα γήινα χρώματα των επίπλων.

Γαλάζιο: Συνεισφέρει στη χαλάρωση και την ηρεμία μετατρέποντας τον χώρο σας σε καταφύγιο. Οι ανοιχτές αποχρώσεις του γαλάζιου (λάϊμ) είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς και μπορούν να αναδείξουν τον χώρο σας.

Πετρόλ: Τα τελευταία χρόνια κερδίζει συνεχώς θαυμαστές, καθώς είναι ιδιαίτερη απόχρωση που μπορεί να συνεργαστεί αρμονικά με πολλά χρώματα, δίνοντας μία ρομαντική και σικ νότα στον χώρο σας.

Aquavit_new


Αντιμικροβιακά χρώματα με ελληνική υπογραφή

Το επόμενο βήμα για την ανακαίνιση του σπιτιού σας είναι εξίσου σημαντικό: η επιλογή του προϊόντος. Και εδώ η Vitex έχει να μας προτείνει τα αντιμικροβιακά προϊόντα της. Ας μην γελιόμαστε, οι απαιτήσεις σε ότι αφορά την υγιεινή και την καθαριότητα του χώρου μας έχουν πλέον αυξηθεί. Τα Αντιμικροβιακά προϊόντα Vitex Eco (Αντιμικροβιακό και Οικολογικά ματ πλαστικό χρώμα), Vitex Satin Eco (Αντιμικροβιακό και Οικολογικό Σατινέ πλαστικό χρώμα) & Aquavit PU Eco (Αντιμικροβιακή και Οικολογική ριπολίνη νερού), είναι πολύτιμοι σύμμαχοι σας στην αντιμετώπιση της έκθεσης των επιφανειών σε βακτήρια, συνεισφέροντας αποτελεσματικά σε ένα πιο υγιεινό και καθαρό περιβάλλον (τόσο σε οικιακούς όσο και επαγγελματικούς χώρους). Τι όμως είναι ακριβώς αυτά τα προϊόντα και πώς συνεισφέρουν στην καλύτερη υγιεινή του χώρου μας;

Τα προϊόντα αυτά φέρουν Αντιμικροβιακή Πιστοποίηση IMSL, που πρακτικά σημαίνει ότι προστατεύουν αποτελεσματικά τις επιφάνειες (εσωτερικούς τοίχους, ξύλινες και μεταλλικές επιφάνειες) καθώς μειώνουν κατά 99,99% τα βακτήρια που έρχονται σε επαφή με τις βαμμένες επιφάνειες. Κατατάσσονται στην Α+ κατηγορία για την καλύτερη ποιότητα εσωτερικού αέρα. Η Κατηγορία Α+ επισημαίνει τις εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές πτητικών οργανικών ενώσεων (Low VOC) σύμφωνα με το πλέον αναγνωρισμένο Σύστημα Αξιολόγησης Ποιότητας Αέρα της Γαλλικής Νομοθεσίας. Είναι επίσης Πιστοποιημένα Οικολογικά προϊόντα. Δεν περιέχουν δηλαδή επικίνδυνες ή τοξικές ουσίες. Είναι πιστοποιημένα χρώματα Κλάσης 1, για την μέγιστη αντοχή στο συχνό πλύσιμο. Είναι, ακόμη, κατάλληλα για παιδικά παιχνίδια και έπιπλα.

Interior03


Τέλος, αξίζει να αναφερθούμε και στη Vitex. Πρόκειται για την μεγαλύτερη ελληνικής ιδιοκτησίας εταιρεία χρωμάτων στη χώρα μας. Το εργοστάσιο παραγωγής χρωμάτων της είναι το πλέον σύγχρονο στην νοτιοανατολική Ευρώπη, πιστοποιημένο και βραβευμένο για τα κορυφαία επίπεδα λειτουργίας, ασφάλειας αλλά και βιομηχανικής αριστείας του (ZERO WASTE & NET ZERO ENERGY, διαθέτοντας εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών οροφής σε επιφάνεια 10. 000 τ.μ.), ενώ η εταιρεία εξάγει σε περισσότερες από 20 χώρες στο εξωτερικό.

Τέλος, τον Μάιο η Vitex στηρίζοντας την προσπάθεια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού ανέλαβε τη δωρεάν παροχή πιστοποιημένων αντιμικροβιακών χρωμάτων σε πέντε νοσοκομεία στην Ελλάδα και σε νοσοκομεία σε κάθε χώρα όπου απασχολεί ανθρώπινο δυναμικό, δηλαδή σε Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία και Σερβία. Στην Ελλάδα υποστηρίζει τα Νοσοκομεία αναφοράς «ΑΧΕΠΑ» στη Θεσσαλονίκη, τα «Σωτηρία» και «Παμμακάριστος» στην Αθήνα, το «Θριάσιο» που είναι το πλησιέστερο στις εγκαταστάσεις της και το Γ. Νοσοκομείο Πάτρας «Άγιος Ανδρέας». Συνολικά, η Vitex «έβαψε», με τη συγκεκριμένη δωρεά, περισσότερα από 1.000 δωμάτια σε περισσότερα από 10 νοσοκομεία σε 5 χώρες.

5-Interior

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικα με την Vitex: www.vitex.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα