Πολυδιάστατο
lexus1

Πολυδιάστατο

Το νέο μοντέλο της Lexus, LBX, ξεχωρίζει άμεσα, καθώς διαθέτει τόσο την υβριδική τεχνολογία και το DNA της ιαπωνικής εταιρείας όσο και ένα πλουσιότατο επίπεδο εξοπλισμού και άνεσης.


Sponsored Content

Η Lexus είναι μια εταιρεία ταυτόσημη με την πολυτέλεια και την υψηλή ποιότητα κατασκευής, κάτι που καταδεικνύεται και από την ανακήρυξή της ως τη μάρκα πολυτελείας με τη μεγαλύτερη αξία. Σε όσες κατηγορίες δίνει το παρών ο Ιάπωνας κατασκευαστής τα μοντέλα του αποτελούν σημεία αναφοράς όσον αφορά την ξεχωριστή σχεδίαση, την ποιότητα στην κατασκευή, τη μηχανολογική αρτιότητα και την απτή πολυτέλεια. Με το LBX, το νέο premium casual B-SUV της ιαπωνικής εταιρείας και το πρώτο που στηρίζεται στην πλατφόρμα GA-B, η Lexus εγκαινιάζει ένα νέο κεφάλαιο για την ίδια, καθώς εισάγει χωρίς εκπτώσεις όλα τα παραδοσιακά στοιχεία των μεγαλύτερων μοντέλων της, όπως την εκλεπτυσμένη αισθητική, την ποιότητα και την τεχνολογία αιχμής σε αυτοκίνητο με πιο συμπαγείς διαστάσεις. Προσεγγίζει έτσι το κοινό που θέλει μεν ένα μικρότερο αυτοκίνητο αλλά αρνείται να συμβιβαστεί και να στερηθεί την πολυτέλεια και τη τεχνολογία των μεγαλύτερων Lexus μοντέλων.


Με το νέο Lexus LBX εγκαινιάζεται ένα νέο σχεδιαστικό μοτίβο, το «Resolute Look», επίκεντρο του οποίου αποτελεί η χαρακτηριστική μάσκα σε σχήμα Χ. Οι κόμπακτ διαστάσεις του αμαξώματος συνδυάζονται με δυναμικές γραμμές και αυξημένη απόσταση από το έδαφος. Οι εμπρός και πίσω κοντοί πρόβολοι, καθώς και τα πίσω φωτιστικά σώματα που «συνδέονται» με συνεχόμενη φωτεινή γραμμή, προσθέτουν δυναμισμό στην όλη εικόναΤο νέο LBX διατίθεται σε τέσσερις εκδόσεις (Elegant, Relax, Emotion και Cool) για να ταιριάζουν καλύτερα στις προτιμήσεις και τον τρόπο ζωής των κατόχων του, εστιάζοντας σε στιλάτες λεπτομέρειες, χρώματα, υφές και φινιρίσματα, ενώ το νέο πρόγραμμα «Lexus Bespoke Build» προσφέρει ακόμα περισσότερες εξατομικευμένες επιλογές.


Πέρα όμως από την ρηξικέλευθη εξωτερική εμφάνιση οι σχεδιαστές της Lexus έχουν δημιουργήσει ένα εκλεπτυσμένο εσωτερικό που δίνει την αίσθηση αυτοκινήτου μεγαλύτερης κατηγορίας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην εμπλοκή του οδηγού με ένα οδηγοκεντρικό κόκπιτ που βασίζεται στη φιλοσοφία Tazuna, καθώς και στη δημιουργία ενός πίνακα οργάνων που «αγκαλιάζει» τα πάνελ των θυρών. Ο πλούσιος σε πληροφορία και πλήρως παραμετροποιήσιμος ψηφιακός πίνακας οργάνων με διαγώνιο 12,3” και η κεντρική οθόνη στο ταμπλό με διαγώνιο 9,8”, η οποία ενσωματώνει το σύστημα Lexus Link Connect, με σύστημα αυτόματης πλοήγησης, ψηφιακό βοηθό Hey Lexus, ενσωμάτωση τηλεφώνου με ασύρματο Apple CarPlay ή με ενσύρματο Android Auto και δυνατότητα over-the-air ενημερώσεων, τονίζουν το ανώτερο τεχνολογικά προφίλ του αυτοκινήτου. Την απόλυτη οδηγική εμπειρία συμπληρώνει το εξελιγμένο ηχοσύστημα της Mark Levinson, που αποτελείται από 13 συνολικά υψηλής πιστότητας ηχεία.


Κάτω από το καλαίσθητο αμάξωμα βρίσκεται η δημοφιλής αυτοφορτιζόμενη υβριδική τεχνολογία (HEV) της Lexus, με έναν εξαιρετικά σύγχρονο 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,5 lt  με μέγιστη απόδοση 136 PS. Αυτός συνδυάζεται με ένα νέο ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία υδριδίου νικελίου-μετάλλου, η οποία είναι πιο αποδοτική, επιτρέπει την πρόσθετη υποστήριξη του ηλεκτροκινητήρα κατά την επιτάχυνση και επεκτείνει την αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία του αυτοκινήτου. Το σύστημα μετάδοσης κίνησης διαθέτει επίσης ένα νέας σχεδίασης κιβώτιο e-CVT, ενώ σημείο αναφοράς αποτελεί η μέση κατανάλωση με μόλις 4,3 lt/100 km.

Το νέο Lexus LBX, πέραν της προσθιοκίνητης έκδοσης διατίθεται και ως τετρακίνητο (E-Four), χάρη στην τοποθέτηση ενός δεύτερου ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα. Σε αυτήν την περίπτωση η κατανομή ροπής ανάμεσα στον εμπρός και πίσω άξονα μπορεί να φτάσει σε αναλογία από 100%-0% έως 20%-80% αντίστοιχα, ανάλογα με τις συνθήκες πρόσφυσης του οδοστρώματος και τις απαιτήσεις του οδηγού, παρέχοντας εξαιρετική οδηγική συμπεριφορά. Η δυναμική κατανομή ροπής του συστήματος τετρακίνησης μπορεί να προβληθεί στην οθόνη πολλαπλών πληροφοριών, παρουσιάζοντας στον οδηγό πώς λειτουργεί το E-four σε πραγματικές συνθήκες σε μια εντυπωσιακά ευκρινή γραφική αναπαράσταση.

Οπως κάθε μοντέλο της Lexus έτσι και το LBX περιλαμβάνει την εξελιγμένη σουίτα συστημάτων ασφαλείας Lexus Safety System+ που βοηθούν στην αποφυγή ατυχημάτων ή τη μείωση των συνεπειών μιας αναπόφευκτης σύγκρουσης.

Το Lexus LBX είναι διαθέσιμο εδώ και λίγες ημέρες για προ-παραγγελία, με τα πρώτα οχήματα να παραδίδονται στη χώρα μας στις αρχές του 2024.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ