Νέο Renault Clio: Το success story της νέας εποχής
clio1

Νέο Renault Clio: Το success story της νέας εποχής

Το διεθνές best seller και αγαπημένο supermini για περισσότερα από τριάντα χρόνια είναι εδώ, ανανεωμένο, με ακόμα πιο γοητευτική εμφάνιση, ευφυέστερη τεχνολογία και πιο σύγχρονο χαρακτήρα, συνεχίζοντας μια απαράμιλλη πορεία επιτυχίας και καινοτομίας.


Sponsored Content

Έχοντας χτίσει μια παράδοση που για περισσότερες από τρεις δεκαετίες και για πέντε γενιές ορίζει τις εξελίξεις στην κατηγορία των supermini, το Renault Clio επανεφευρίσκει τον εαυτό του αποτυπώνοντας τη φιλοσοφία «Nouvelle Vague» μέσα από την οποία η Renault εκφράζει τον οραματισμό της για την καινοτόμα αυτοκίνηση του μέλλοντος. 


Το νέο Renault Clio έχει αποκτήσει ένα ακόμα πιο σύγχρονο και συναρπαστικό στυλ που εναρμονίζεται με τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της εταιρίας. Το πλήρως ανασχεδιασμένο μπροστινό μέρος με νέα φωτιστικά σώματα full-LED και το νέο λογότυπο Nouvel’R από σατινέ βουρτσισμένο αλουμίνιο στο κέντρο της φαρδύτερης κυψελωτής γρίλιας αποτυπώνει τη σύγχρονη οπτική ταυτότητα της Renault αναδύοντας μια αίσθηση δυναμισμού και μια πιο γοητευτική και μοντέρνα αύρα. Ανάλογα εντυπωσιακό είναι και το πίσω μέρος με τον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα που τονίζει το πλάτος του αυτοκινήτου και τα διαυγή φωτιστικά σώματα που συμβαδίζουν με την αισθητική ταυτότητα των εμπρός δηλώνοντας ταυτόχρονα την τεχνολογική αρτιότητα του αυτοκινήτου. 


Η ανανέωση του Renault Clio προσφέρει μια ακόμα πιο συναρπαστική εμπειρία και στο εσωτερικό. Η αναγνωρισμένη ευρυχωρία και εργονομία που αποτελούν βασικά στοιχεία της άνεσης και της φιλοξενίας που προφέρει το Clio σε όλους τους επιβάτες, συνοδεύεται πλέον από ένα συνολικά αναβαθμισμένο ποιοτικό ύφος όπου πρωταγωνιστούν τα βιώσιμα υλικά. Στο ευρύτερο πλαίσιο στρατηγικής της Renault για πλήρη απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα το Clio είναι το πρώτο αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί εκτενώς στις εσωτερικές επενδύσεις οικολογικό ύφασμα από ίνες TENCEL. Ο συγκεκριμένες ίνες φημίζονται για την απαλότητά τους και είναι κατασκευασμένες από φυσικό ξύλο ανανεώσιμων πηγών, που προέρχεται από ημι-φυσικά δάση βιώσιμης διαχείρισης τα οποία απορροφούν μεγάλες ποσότητες CO2 και δεν απαιτούν χημικά λιπάσματα ούτε τεχνητό πότισμα. Οι ίνες TENCEL παράγονται με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και έχουν πιστοποιηθεί με σήμα περιβαλλοντικής αριστείας. Επιπλέον, στο νέο Clio απουσιάζει εντελώς το δέρμα, στη θέση του οποίου χρησιμοποιείται TEP, ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό ύφασμα με σαγρέ επίστρωση από ίνες βιολογικής προέλευσης και πολυεστέρα.


Για πρώτη φορά το νέο Clio είναι διαθέσιμο στην κορυφαία έκδοση Esprit Alpine. Η σπορ φιλοσοφία της συγκεκριμένης έκδοσης δηλώνεται με σχεδιαστικά στοιχεία όπως η διαφορετική μπροστινή γρίλια και οι κατεργασμένες με κοπή διαμαντιού ζάντες αλουμινίου 17’’. Αντίστοιχα το εσωτερικό έχει αποκλειστικά στοιχεία εξοπλισμού και φινιρίσματος μεταξύ των οποίων τα σπορ καθίσματα με αυξημένη πλευρική στήριξη, με μπλε ραφές και τη στάμπα με το γράμμα “A” της Alpine ψηλά στην πλάτη. Επιπλέον χαρακτηριστικά της έκδοσης είναι το τιμόνι με την κόκκινη, λευκή και μπλε διπλή ραφή και το διάτρητο υλικό, η κεντημένη γαλλική σημαία στο ταμπλό, τα αλουμινένια πεντάλ και πολλά ακόμα στοιχεία του διάκοσμου. 


Η σφαιρική αναβάθμιση της τεχνολογικής πλατφόρμας του νέου Renault Clio στοχεύει στην βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη μέσα από ένα ακόμα πιο πλούσιο και προηγμένο πακέτο δικτυωμένων υπηρεσιών και εφαρμογών που κάνουν το αυτοκίνητο πιο διαισθητικό και πιο διασκεδαστικό. Όλες οι εκδόσεις διαθέτουν ψηφιακό πίνακα οργάνων, με οθόνη 7 ή 10 ιντσών και ποικιλία διαμόρφωσης και προσαρμογής περιεχομένου ανάλογα και με το επιλεγμένο πρόγραμμα οδήγησης μέσω του συστήματος MULTI-SENSE. Το προηγμένο σύστημα πολυμέσων Renault Easy Link, παρέχει πρόσβαση σε μία ευρεία γκάμα εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένης της πλοήγησης, της προληπτικής συντήρησης, και του infotainment ενώ προσφέρει και δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης μέσω Android Auto και Apple CarPlay.

Η τεχνολογική πληρότητα του νέου Renault Clio υπογραμμίζεται από το κορυφαίο για την κατηγορία πακέτο με 20 προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης (ADAS) για μεγαλύτερη ασφάλεια και περισσότερη άνεση και ευκολία στην οδήγηση και το παρκάρισμα. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η ενεργή υποβοήθηση οδήγησης (Active Driver Assist), η κάμερα ορατότητας 360°, και το ενεργό φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης με αισθητήρες αναγνώρισης πεζών και ποδηλατών. Χάρη στα παραπάνω το νέο Clio κατατάσσεται μεταξύ των ασφαλέστερων αυτοκινήτων στην κατηγορία του.

Το νέο Renault Clio συνεχίζει την παράδοση του χαρισματικού οδηγικού χαρακτήρα που έχουν χτίσει με απόλυτη συνέπεια όλες οι προηγούμενες γενιές. Η σταθερότητα και η σιγουριά στις υψηλές ταχύτητες, η άνεση και η ευκολία στους ελιγμούς στην πόλη αλλά και η ακρίβεια του κρατήματος στις στροφές συνθέτουν έναν εξίσου απολαυστικό όσο και διασκεδαστικό χαρακτήρα με τέλεια ισορροπία μεταξύ οδηγικής συνέπειας, άνεσης και αποτελεσματικότητας. 


Αυτός ο χαρακτήρας πλαισιώνεται και από μια πληθωρική παλέτα επιλογών σε κινητήρες (Full Hybrid, βενζίνη, βενζίνη/LPG και diesel) και συστήματα μετάδοσης, δίνοντας έτσι στον καθένα τη δυνατότητα επιλογής της διαμόρφωσης που καλύπτει απόλυτα τις προτιμήσεις και τις ανάγκες του. 

Αιχμή του δόρατος σε επίπεδο τεχνολογίας είναι το full hybrid σύστημα E-Tech απόδοσης 145 hp που αξιοποιεί στο μέγιστο την τεχνογνωσία της Renault από την Formula 1 (ειδικά στον τομέα της ανάκτησης και αναγέννησης ενέργειας) και περιλαμβάνει περισσότερες από 150 πατέντες. Η πρωτοποριακή σειριακή-παράλληλη αρχιτεκτονική του, συνδυάζει δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν κινητήρα 36 kW και μια γεννήτρια εκκίνησης υψηλής τάσης 18 KW), έναν 4κύλινδρο κινητήρα εσωτερικής καύσεως 69 kW (94 hp) 1.6 lt, ένα έξυπνο κιβώτιο ταχυτήτων χωρίς συμπλέκτη πολλαπλών λειτουργιών (multi-mode) και μια μπαταρία 1,2 kWh. Το Clio E-TECH προσφέρει μια σύγχρονη εμπειρία οδήγησης που συνδυάζει την αθόρυβη λειτουργία με την απαράμιλλη οικονομία. Το αυτοκίνητο ξεκινά πάντα με τον ηλεκτροκινητήρα και μπορεί να κινηθεί με αυτόν, έως και για το 80% του χρόνου κίνησης μέσα στην πόλη καθώς η μπαταρία φορτίζει κατά τις φάσεις της επιβράδυνσης και του φρεναρίσματος χωρίς καμία ανάγκη σύνδεσης για φόρτιση. Με αυτό τον τρόπο η κατανάλωση μπορεί να μειωθεί έως και 40% σε σύγκριση με έναν συμβατικό βενζινοκινητήρα, κάτι που αποτυπώνεται στις πολύ χαμηλές εκπομπές CO₂ (από 93 gr/km στον κύκλο WLTP) και την περιορισμένη κατανάλωση των μόλις 4,1 lt/100χλμ. στον κύκλο WLTP.

 

Εστιασμένη στην χρηστική οικονομία είναι και η έκδοση TCe 100 LPG με τον 3κύλινδρο turbo κινητήρα διπλού καυσίμου (βενζίνη και LPG) και το εργοστασιακά τοποθετημένο σύστημα υγραεριοκίνησης που εγκαθίσταται στο αυτοκίνητο στη γραμμή παραγωγής του. Το σύστημα διπλού καυσίμου βελτιώνει την απόδοση, ενώ μειώνει την κατανάλωση και περιορίζει τις εκπομπές του CO2 (8% λιγότερο CO2 από έναν αντίστοιχο κινητήρα βενζίνης). Φυσικά το μεγάλο πλεονέκτημα του Clio TCe 100 LPG είναι το χαμηλό κόστος χρήσης που εξασφαλίζει το υγραέριο, όμως δεν πρέπει να παραβλέπουμε και το ατού της αυτονομίας καθώς με γεμάτα και τα δύο ρεζερβουάρ το αυτοκίνητο μπορεί να διανύσει συνολικά έως 1.200 km.


Τέλος, το Clio Blue dCi 100 με τον ντίζελ κινητήρα των 100 hp και 260 Nm ροπής και το χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, συνδυάζει την αποδοτικότητα με την οικονομία προσφέροντας μια πρόταση που ταιριάζει ιδανικά στις ανάγκες και την σκληρή χρήση των εταιρικών στόλων και όχι μόνο. 

Το νέο Renault Clio είναι τώρα ετοιμοπαράδοτο και με δέσμευση τιμής. Αποκτείστε το από 158 € το μήνα, με όφελος έως 3.000 ευρώ και απολαύστε τα προνόμια της 5ετούς εργοστασιακής εγγύησης, της δωρεάν ασφάλισης για 6 μήνες και της δωρεάν οδικής βοήθειας για 3 χρόνια.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ