Ηλεκτροκίνηση, για μείωση των εκπομπών ρύπων και αναστροφή της κλιματικής κρίσης
deh1

Ηλεκτροκίνηση, για μείωση των εκπομπών ρύπων και αναστροφή της κλιματικής κρίσης

Η ΔΕΗ, ως ηγέτιδα δύναμη στην ενέργεια, ανταποκρινόμενη στη δέσμευσή της για βιώσιμη ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος, αναγνώρισε τον ρόλο της για τη διείσδυση και την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στη χώρα.


Sponsored Content

Το διοξείδιο του άνθρακα που εκπέμπει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο στη διάρκεια του κύκλου της ζωής του, είναι περίπου 35% χαμηλότερο από αυτό των βενζινοκίνητων οχημάτων, κάτι που συμβάλλει σημαντικά στην βελτίωση της ποιότητας του αέρα. Ακόμη, με την ηλεκτροκίνηση, μειώνεται έως και 10 dB η ηχορύπανση του περιβάλλοντος, ενώ επιπλέον, η μετάβαση σε ηλεκτροκίνηση έχει σημαντική θετική συνεισφορά στην οικονομική ανάπτυξη και προβλέπεται να δημιουργήσει 1,1 εκατ. θέσεις εργασίας στην Ευρώπη μέχρι το 2030.


Το 2020 η ηλεκτροκίνηση εντάχθηκε στις βασικές επιχειρησιακές δραστηριότητες της ΔΕΗ. Στρατηγική στόχευση της εταιρίας, είναι να τοποθετηθεί η ΔΕΗ ως ο πιο σημαντικός παίκτης στη νέα αγορά της ηλεκτροκίνησης με την υλοποίηση ενός σημαντικού πλάνου επενδύσεων για την ανάπτυξη, διαχείριση και λειτουργία του μεγαλύτερου και πιο γεωγραφικά εκτεταμένου δικτύου δημόσια προσβάσιμων φορτιστών στην Ελλάδα, αλλά και με την παροχή νέων, καινοτόμων υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας.

Η υλοποίηση ενεργειών για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης και την ανάπτυξη ενός βιώσιμου συστήματος μεταφορών, προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς με την υπογραφή σχετικών συμφωνιών της ΔΕΗ με διάφορους εταίρους, όπως αλυσίδες σούπερ μάρκετ, εμπορικά κέντρα, εταιρίες παροχής υπηρεσιών & αεροδρόμια, για την από κοινού ανάληψη δράσεων προώθησης και διεύρυνσης της ηλεκτροκίνησης στη χώρα.


Τον Ιούλιο 2021 η ΔΕΗ λάνσαρε το νέο brand, ΔΕΗ blue που εκπροσωπεί τις υπηρεσίες ηλεκτροκίνησης της ΔΕΗ ως ολοκληρωμένος πάροχος υποδομών και υπηρεσιών φόρτισης που προσφέρει λύσεις ηλεκτροκίνησης σε ιδιώτες, επιχειρήσεις και δημόσιους φορείς σε όλη την Ελλάδα.


Σήμερα, στο δίκτυο ΔΕΗ blue, το ταχύτερα αναπτυσσόμενο δίκτυο φόρτισης στη χώρα, έχουν ήδη εγκατασταθεί πάνω από 1.700 σημεία δημόσια προσβάσιμων υποδομών φόρτισης πανελλαδικά. Στόχος είναι η συνεχής επέκταση του δικτύου ΔΕΗ blue και ο πολλαπλασιασμός της εγκατεστημένης βάσης φορτιστών, με δέσμευση για την τοποθέτηση 10.000 φορτιστών μέσα στα επόμενα 4-5 χρόνια, σε κομβικά σημεία ενδιαφέροντος σε όλη την χώρα.


Επιπλέον δέσμευση της ΔΕΗ blue, προκειμένου η ηλεκτροκίνηση να καταστεί ακόμα πιο φιλική προς το περιβάλλον, είναι η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στους φορτιστές του δικτύου ΔΕΗ blue να προέρχεται αποκλειστικά από ΑΠΕ, μέσω του πράσινου πιστοποιητικού της ΔΕΗ (GreenPass).


Παράλληλα, η ΔΕΗ blue καλύπτει και τις ανάγκες των πελατών για οικιακή και επαγγελματική φόρτιση, προσφέροντας ποικιλία φορτιστών, συμπεριλαμβανόμενης της εγγυημένης εγκατάστασής τους, αλλά και άλλων προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας. Ταυτόχρονα, οι συσκευές φόρτισης της ΔΕΗ blue πληρούν τις προϋποθέσεις για την επιδότηση από το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά».


Μια ψηφιακή εμπειρία από τη ΔΕΗ blue

Η  ΔΕΗ blue προσφέρει μια πλήρως ψηφιακή εμπειρία, στην καρδιά της οποίας βρίσκεται η εφαρμογή ΔΕΗ blue και η ιστοσελίδα www.deiblue.com. Μέσα από αυτά, δίνεται η δυνατότητα στους πελάτες της ΔΕΗ blue να διαχειριστούν ψηφιακά τις μετακινήσεις τους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ