Ελληνική παράδοση και γεύση με διεθνή εμβέλεια

Ελληνική παράδοση και γεύση με διεθνή εμβέλεια

Με τον Μακεδονικό Χαλβά να αποτελεί την αγαπημένη γεύση κάθε Καθαράς Δευτέρας, η Αφοί Χαΐτογλου πορεύεται σταθερά από το 1924, προσφέροντας παραδοσιακά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας με βάση το σουσάμι.

Μακεδονικος-Χαλβας-_-Λαγανα
Ξεκινώντας ως μια μικρή βιοτεχνία που ιδρύθηκε από την ομώνυμη προσφυγική οικογένεια στη Θεσσαλονίκη πριν από σχεδόν έναν αιώνα, με την πάροδο των ετών, η οικογενειακή επιχείρηση γνώρισε ιδιαίτερη άνθηση και εξελίχθηκε στη σημερινή της μορφή ως βιομηχανία τροφίμων, με επιτυχημένη δραστηριότητα στην εγχώρια αλλά και στη διεθνή αγορά.
image2
Κομβικό σημείο στην ανάπτυξή της στάθηκε η καινοτόμος κίνηση, ήδη από το 1950 (και ενόσω ακόμα οι υπόλοιποι παραγωγοί εμπορεύονταν το προϊόν χύμα) να τυποποιήσει τον Μακεδονικό Χαλβά σε μεταλλική συσκευασία. Η συσκευασία που τον φιλοξένησε, με τη χαρακτηριστική γυναικεία φιγούρα της «Μακεδονοπούλας», ντυμένη με την παραδοσιακή στολή της Αλεξάνδρειας Ημαθίας, ήταν αυτή που ταξίδεψε τον Μακεδονικό Χαλβά από τη Θεσσαλονίκη στην υπόλοιπη Ελλάδα και σταδιακά σχεδόν σε όλο τον κόσμο.

Σήμερα, η Αφοί Χαϊτογλου ΑΒΕΕ παραμένει μία αμιγώς ελληνική οικογενειακή επιχείρηση και αποτελεί μία εκ των μεγαλύτερων βιομηχανιών τροφίμων στην Ελλάδα και τη μεγαλύτερη βιομηχανία επεξεργασίας σουσαμιού στην Ευρώπη, διατηρώντας 2 υπερσύγχρονες μονάδες επεξεργασίας σουσαμιού και παραγωγής χαλβά στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, εκτός από τον Μακεδονικό Χαλβά που αποτελεί πλέον ορόσημο της μεσογειακής διατροφής και της ελληνικής παράδοσης, η εταιρεία εξάγει σε περισσότερες από 50 χώρες μια ευρεία γκάμα παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων, πλήρως ενταγμένων στη μεσογειακή διατροφή.
image1
Στα 90 και πλέον χρόνια πορείας της, η Αφοί Χαϊτογλου ΑΒΕΕ συνεχίζει να παράγει άριστα ποιοτικά προϊόντα, φτάνοντας συνεχώς όλο και πιο μακριά. Με την ίδια αφοσίωση στην επιλογή εκλεκτών πρώτων υλών, το ίδιο μεράκι στη διαδικασία παραγωγής και σταθερή την εγγύηση της μοναδικής, αυθεντικής γεύσης, η Αφοί Χαϊτογλου ΑΒΕΕ διαλαλεί παγκοσμίως την αξία της ελληνικής παράδοσης και της ανώτερης τεχνογνωσίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ