5 μοναδικά σημεία για Κούλουμα στην Αθήνα

5 μοναδικά σημεία για Κούλουμα στην Αθήνα

Η ονομασία «Κούλουμα» αναφέρεται στον υπαίθριο εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας. Κατά την πιθανότερη εκδοχή, η λέξη προέρχεται από τον αναγραμματισμό της λατινικής λέξης «cumulus» που, εκτός των άλλων, σημαίνει «αφθονία» και σηματοδοτεί την αρχή της Σαρακοστής και της νηστείας.

1477149
Μιας και τα Κούλουμα, λοιπόν, καταφθάνουν σε μια βδομάδα, συγκεντρώσαμε 5 ξεχωριστές προτάσεις-προορισμούς για να τα γιορτάσετε στην Αθήνα, χωρίς να στερηθείτε λεπτό την… εκδρομική αίσθηση που παραδοσιακά συνοδεύει τη μέρα. Επιλέξτε το δικό σας αγαπημένο σημείο, προμηθευτείτε έγκαιρα χαρταετό, τραπεζομάντηλο για πικ-νικ και Μακεδονικό Χαλβά και χαρείτε τη Μόνη Δευτέρα που Αγαπάμε!
Μακεδονικος-Χαλβας-close-up
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Όσοι μένουν νοτιότερα το επισκέπτονται συχνά, αλλά την Καθαρά Δευτέρα αποτελεί πόλο έλξης για ακόμα περισσότερους. Πέρα από τον χώρο που προσφέρεται για το πέταγμα του χαρταετού και το στρώσιμο των μεζέδων στο φροντισμένο γκαζόν του, για ακόμη μια χρονιά το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος φιλοξενεί ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων. Ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι, μια διαδραστική παρέλαση με χιλιάδες σαπουνόφουσκες, face painting και παιδικά εργαστήρια γλυπτικής και ζωγραφικής για τους μικρότερους είναι μόνο μερικές από τις δράσεις που μπορείτε να απολαύσετε φέτος την Καθαρά Δευτέρα.
ΙΔΡΥΜΑ-ΣΤΑΥΡΟΣ-ΝΙΑΡΧΟΣ_4740102
Κλείσιμο
1477171

Λόφος Φιλοπάππου
Γνωστός για το Αστεροσκοπείο, την Πνύκα αλλά και ως δημοφιλέστατος προορισμός για τα Κούλουμα των Αθηναίων. Κλασική αξία για πολλούς, κάθε χρόνο στολίζεται με πλήθος χαρταετών, ενώ ο Δήμος Αθηναίων αναλαμβάνει τη διοργάνωση εκδήλωσης, η οποία συνήθως περιλαμβάνει ξέφρενο γλέντι με δημοτικά τραγούδια.

Αισθητικό Δάσος Υμηττού
Μόλις 6,5 χλμ. από το Σύνταγμα, βρίσκεται το παραδεισένιο Δάσος της Καισαριανής. Ακόμα κι αν δεν προλάβετε να καπαρώσετε κάποιο από τα ξέφωτα για το πέταγμα του χαρταετού, μπορείτε να επιδοθείτε σε περιπάτους στα καταπράσινα μονοπάτια, να απολαύσετε τη φύση και να γευτείτε νηστίσιμους μεζέδες στα τραπέζια πικ-νικ.

Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης»
Ένας ανεξερεύνητος θησαυρός, ιδανικός για πέταγμα χαρταετού αλλά και άραγμα στα τραπεζάκια γύρω από τη λίμνη. Πρόκειται για ένα από τα τελευταία καταφύγια άγριας ζωής στο αστικό περιβάλλον της Αθήνας και ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα της Ευρώπης, έκτασης 1.200 στρεμμάτων. Παραδοσιακά μουσικά συγκροτήματα, πολιτιστικοί σύλλογοι και άφθονη λαγάνα υπόσχονται επιτυχημένα Κούλουμα.

Άλσος Συγγρού
Γνήσια Κούλουμα εγγυάται στους πιο βόρειους και το Άλσος Συγγρού στο Μαρούσι. Απλώνεται σε 950 στρέµµατα, διαθέτει μονοπάτια για βόλτες και ποδήλατο, καταπράσινα σημεία με πεύκα για το καθιερωμένο καθαροδευτεριάτικο πικ-νικ αλλά και πλατιά ξέφωτα για απλωθεί η καλούμπα και να ξεκινήσουν οι πτήσεις του χαρταετού.

Με λίγα νηστίσιμα πιάτα, Μακεδονικό Χαλβά και καλή διάθεση, μια τέτοια απόδραση με τους αγαπημένους σας στην πόλη, θα σας κάνει να ξεχαστείτε από την καθημερινότητα και να απολαύσετε τη Μόνη Δευτέρα που Αγαπάμε, όπως της αξίζει!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ