Ένας διατροφικός θησαυρός στο ντουλάπι μας!

Ένας διατροφικός θησαυρός στο ντουλάπι μας!

Ο χαλβάς έχει την τιμητική του κατά τη Σαρακοστή και όχι άδικα, αφού εκτός από ένα απολαυστικό νηστίσιμο έδεσμα αποτελεί και μία θρεπτική τροφή με πολλαπλά οφέλη για την υγεία.

halvas01
Παράγεται από ταχίνι, δηλαδή 100% αλεσμένο σουσάμι, με αποτέλεσμα να διατηρεί ακέραιες όλες τις ευεργετικές ιδιότητες του πολύτιμου αυτού σπόρου. Έτσι, είναι ιδιαιτέρως πλούσιος σε μικροστοιχεία, όπως μαγνήσιο, ασβέστιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, σελήνιο και μαγγάνιο. Σε περιόδους νηστείας συνεπώς, όπου στερούμαστε πολλές τροφές, ο χαλβάς έρχεται να αναπληρώσει τα θρεπτικά αυτά στοιχεία στη διατροφή, με τον πιο γευστικό τρόπο.

halvas03


Παράλληλα, η υψηλή περιεκτικότητα σε χαλκό και σε ορισμένες λιγνάνες, συστατικά με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, προσδίδει στο σουσάμι πολλές ευεργετικές ιδιότητες. Συγκεκριμένα, επιστημονική μελέτη έχει αποδείξει ότι η καθημερινή κατανάλωση σουσαμιού έχει αντίστοιχα ή και καλύτερα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση του πόνου της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, συγκριτικά με τη χρήση ισχυρών παυσίπονων με παρακεταμόλη.

Σημειώστε επίσης, ότι η κατανάλωση του χαλβά βοηθά στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος, στον καλό μεταβολισμό (λόγω των συνενζύμων και των βιταμινών που περιέχει), στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος (λόγω των βιταμινών Β1, Β2 και νιασίνης), στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και στη διατήρηση της οστικής μάζας.


halvas02
Κλείσιμο

Σταθερή και αγαπημένη μας επιλογή ο Μακεδονικός Χαλβάς, που παράγεται εδώ και σχεδόν ένα αιώνα με τον πατροπαράδοτο τρόπο και από άριστης ποιότητας πρώτες ύλες. Τον ξεχωρίζουμε τόσο για την πλούσια και αυθεντική γεύση του, όσο και για την ποικιλία του, μιας και κυκλοφορεί σε πολλές και διαφορετικές γεύσεις που καλύπτουν όλα τα γούστα και τις προτιμήσεις, ενώ τον βρίσκουμε και σε μικρές μερίδες που χωράνε στην τσάντα, για να έχουμε πάντα μαζί το αγαπημένο μας σνακ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ