Οι λίμνες της βόρειας Ιταλίας και η Νότια Ελβετία

Οι λίμνες της βόρειας Ιταλίας και η Νότια Ελβετία


Οι λίμνες της βόρειας Ιταλίας και η Νότια Ελβετία
Ένα πανέμορφο ταξίδι στην εκπληκτικής ομορφιάς περιοχή της Βόρειας Ιταλίας και Νότιας Ελβετίας, με τον τρόπο σκέψης του Versus travel.

Ταυτότητα ταξιδιού 


Για να έχετε προκαθορισμένο κόστος από την Αθήνα και όχι δυσάρεστες τοπικές εκπλήξεις πρόσθεσε όσες δραστηριότητες χρειάζεστε για να απολαύσετε το ταξίδι και να το βιώσετε σαν μοναδική εμπειρία και δεν τις άφησε σαν προαιρετικές. Διαβάζοντας το πρόγραμμα θα δείτε ότι περιλαμβάνονται ημιδιατροφή αλλά και το κόστος πλοιαρίων – κρουαζιέρων – ειδικών τραίνων – τελεφερίκ κτλ τα οποία στις περιοχές αυτές έχουν σημαντικό κόστος. Επιπλέον όπως συμβαίνει σε όλα τα προγράμματα του  Versus  στην Ευρώπη οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων περιλαμβάνονται στην τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά όπως συνήθως συμβαίνει. Το ίδιο ισχύει και με την επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνεται σε όλα τα προγράμματα του  Versus travel. Αποκορύφωμα των προσφορών του
Versus  είναι ο ταξιδιωτικός οδηγός στα Ελληνικά που δίνεται δωρεάν στους ταξιδιώτες μας εκδόσεως Versus travel. Ταξιδιωτικοί οδηγοί στα Ελληνικά κάτι που έλλειπε από την αγορά. 
Λίμνες, δάση, κάστρα, συναρπαστικές παραλίμνιες και ορεινές διαδρομές, υπέροχα αλπικά χωριά και μια πεντακάθαρη ατμόσφαιρα προσφέρουν ότι μπορεί κανείς να συνοψίσει σε αυτό που ονομάζεται "σύντομη αναζωογονητική απόδραση από την καθημερινότητα". 
Με έδρα το περίφημο Μπαβένο στο ιταλικό τμήμα της λίμνης Ματζιόρε, εκδράμετε στις γύρω περιοχές, επισκέπτεστε πανέμορφα νησιά της λίμνης, κοσμοπολίτικες πόλεις, κομψά θέρετρα, διάσημα κέντρα αλπινισμού και γραφικά χωριά ένθεν κακείθεν των Ιταλοελβετικών συνόρων.     
Η απαράμιλλη ομορφιά της λίμνης Κόμο, αγαπημένο καταφύγιο ποιητών, μουσικών και ερωτευμένων ήδη από τον 19ο αιώνα θα σας συναρπάσουν, ενώ η ολοκλήρωση του ταξιδιού μας στην οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας, το Μιλάνο, θα μας δώσει την ευκαιρία για ένα σύντομο shopping therapy πριν την επιστροφή στην καθημερινότητά μας.    

Κλείσιμο


Το ταξίδι με το Versus
- Διαμονή στα εξαιρετικά ξενοδοχεία της αλυσίδας Zaccera Hotels (Grand Hotel Dino, Grand Hotel Bristol, Hotel Simplon και  Hotel Spendid όλα πολυτελή 4* στο Μπαβένο, στο Lago Maggiore, με όλες τις σύγχρονες ανέσεις για άνετες και αξέχαστες διακοπές σε μαγευτικό περιβάλλον
- Ημιδιατροφή καθημερινά 
- Βόλτα-κρουαζιέρα με πλοιάριο στην λίμνη Ματζιόρε και τα πανέμορφα νησιά της Ίζολα Μπέλλα με το εντυπωσιακό μπαρόκ παλάτι της αριστοκρατικής οικογένειας Μπορομέε του 17ου αιώνα, με τους καταπληκτικούς βαθμιδωτούς κήπους και Ίζολα Μάντρε, άλλη μία έδρα της οικογένειας Μπορομέε (το κόστος του πλοιαρίου περιλαμβάνεται)
- Ολοήμερη εκδρομή στο κοσμοπολίτικο Κόμο που βρίσκεται στις όχθες της ομώνυμης λίμνης 
- Πλοιάριο από το Τρεμέτζο στο Μπελάτζιο, το ομορφότερο και πιο φημισμένο θέρετρο της λίμνης (το κόστος του πλοιαρίου περιλαμβάνεται)
- Άνοδο με το τελεφερίκ στην Μαντόνα ντελ Σάσσο από το Λοκάρνο (το κόστος  του τελεφερίκ περιλαμβάνεται)
- Ολοήμερη εκδρομή στο χειμερινό θέρετρο Ζέρματτ (το κόστος του τραίνου Taesch-Zermatt-Taesch περιλαμβάνεται)
- Εξαιρετικές πτήσεις με πρωινή άφιξη στο Λουγκάνο και βραδινή επιστροφή από Μιλάνο για να αποφύγουμε τα πισωγυρίσματα και να έχουμε περισσότερο ενεργό χρόνο στο ταξίδι 



Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως

Οι πτήσεις μας 
Ιδανικές πτήσεις με τη Swiss  για Λουγκάνο και επιστροφή από Μιλάνο για να αποφύγουμε τα περιττά  χιλιόμετρα και τα πήγαινε έλα. ( φτάνουμε στο Λουγκάνο στις 10:00 και αναχωρούμε από Μιλάνο στις 19:05)
LX 1843        ΑΘΗΝΑ-ΖΥΡΙΧΗ             06:30-08:20
LX 2902        ΖΥΡΙΧΗ-ΛΟΥΓΚΑΝΟ       09:20-10:00
LX 1623        ΜΙΛΑΝΟ-ΖΥΡΙΧΗ           19:05-20:05
LX 1842        ΖΥΡΙΧΗ-ΑΘΗΝΑ              21:10-00:50



Το πρόγραμμά του Versus


1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΖΥΡΙΧΗ - ΛΟΥΓΚΑΝΟ - ΛΟΚΟΡΝΟ - ΜΠΑΒΕΝΟ (Πτήση, οδική διαδρομή, επισκέψεις, Περιλαμβάνεται το κόστος του τελεφερίκ) 
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω Ζυρίχης για Λουγκάνο. Άφιξη στην πρωτεύουσα του Ιταλόφωνου καντονιού Τιτσίνο, που βρίσκεται στα βόρεια της ομώνυμης λίμνης. Επίσκεψη της πόλης και χρόνος για καφέ και βόλτα στις όχθες της λίμνης. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Λοκάρνο, που βρίσκεται στην βόρεια όχθη της λίμνης Ματζιόρε (Μεγάλη Λίμνη). Σύντομη περιήγηση και ανάβαση με το τελεφερίκ στην κορυφή του λόφου, στην Madonna del Sasso in Orselina, το σημαντικότερο αξιοθέατο της πόλης, απ΄ όπου θα θαυμάσουμε την υπέροχη θέα της λίμνης Ματζιόρε και της γύρω περιοχής. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για μια παραλίμνια διαδρομή, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μικρά γραφικά χωριά, με προορισμό το Μπαβένο, που βρίσκεται στο ιταλικό τμήμα της λίμνης Ματζιόρε. Το Μπαβένο είναι μια γοητευτική πόλη, που ενέπνευσε πολλούς καλλιτέχνες. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.   

2η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΒΕΝΟ - ΛΑΓΚΟ ΜΑΤΖΙΟΡΕ - ΣΤΡΕΖΑ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΠΟΡΟΜΕΕ - ΜΠΑΒΕΝΟ (Περιλαμβάνεται το κόστος του πλοιαρίου) 
Ημέρα αφιερωμένη στην λίμνη Ματζιόρε και τα πανέμορφα νησιά της. Το πρωί θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο για  βόλτα-κρουαζιέρα στα κοντινά νησιά Ίζολα Μπέλλα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το εντυπωσιακό μπαρόκ παλάτι της αριστοκρατικής οικογένειας Μπορομέε (Βορομαίων) του 17ου αιώνα, με τους καταπληκτικούς βαθμιδωτούς κήπους και την εξαιρετική θέα, καθώς και το Ίζολα Μάντρε, άλλη μία έδρα της οικογένειας Μπορομέε, που έχει αφήσει το στίγμα της σχεδόν σε όλα τα σημεία της λίμνης. Συνεχίζουμε για την κοσμοπολίτικη Στρέζα, ένα φημισμένο, κομψό θέρετρο στις όχθες της λίμνης Ματζόρε. Επίσκεψη, χρόνος ελεύθερος για βόλτες και καφέ και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Μπαβένο. Διανυκτέρευση.   

3η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΒΕΝΟ - ΛΙΜΝΗ ΚΟΜΟ - ΤΡΕΜΕΤΖΟ - ΜΠΕΛΑΤΖΙΟ - ΜΠΑΒΕΝΟ 
(Περιλαμβάνεται το κόστος του πλοιαρίου) 
Κατά τη σημερινή μας ημέρα θα γνωρίσουμε το πανέμορφο, κοσμοπολίτικο Κόμο, που βρίσκεται στις όχθες της ομώνυμης λίμνης, μιας από τις ομορφότερες στην Ευρώπη και η τρίτη μεγαλύτερη στην Ιταλία. Αγαπημένος προορισμός διάσημων προσωπικοτήτων ήδη από τον 19ο αιώνα, όταν ευρωπαίοι συγγραφείς και καλλιτέχνες "ανακάλυψαν" και αγάπησαν τον τόπο που τους παρείχε έμπνευση με την απαράμιλλη ομορφιά του. "Οι όχθες της Κόμο αποτελούν το ιδεώδες σκηνικό για έναν ευτυχισμένο έρωτα", έγραψε κάποτε ο Φρανς Λιστ, που έζησε και εμπνεύστηκε εδώ, συνθέτοντας μερικά από τα ωραιότερα έργα του... Φθάνοντας, θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης με τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, θα δούμε τον καθεδρικό ναό που ενσωματώνει πολλές και διαφορετικές αρχιτεκτονικές τεχνοτροπίες, την βασιλική Sant Abbondio, την κεντρική πλατεία με τα όμορφα καφέ και εστιατόρια, το Δημαρχείο κ.ά. και φυσικά θα περπατήσουμε στις όχθες της λίμνης για να απολαύσουμε το υπέροχο τοπίο που την περιβάλει. Συνεχίζουμε για το Τρεμέτζο, απ΄ όπου θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο για το Μπελάτζιο, το ομορφότερο και πιο φημισμένο θέρετρο της λίμνης. Επιστροφή στο Μπαβένο.  Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΒΕΝΟ - TAESCH - ΤΡΑΙΝΟ ΓΙΑ ΖΕΡΜΑΤΤ (ΕΛΒΕΤΙΚΕΣ ΑΛΠΕΙΣ, ΜΑΤΤΕΡΧΟΡΝ)  - ΜΠΑΒΕΝΟ
(Περιλαμβάνεται το κόστος του τραίνου)
Πρωινή αναχώρηση για μια ολοήμερη εκδρομή στο Ζέρματτ, στις Ελβετικές Άλπεις. Ακολουθώντας μια πανέμορφη, καταπράσινη διαδρομή στους ορεινούς όγκους των Άλπεων, φθάνουμε στη διάβαση Σεμπλόν, περνάμε στο έδαφος της Ελβετίας και φθάνουμε στο Taesch, απ΄ όπου θα επιβιβαστούμε στο τραίνο που θα μας οδηγήσει στο χειμερινό κοσμοπολίτικο θέρετρο Ζέρματτ, ένα από τα διασημότερα κέντρα αλπινισμού. Θα περπατήσουμε στους μικρούς γραφικούς δρόμους με τα σαλέ και τα όμορφα μαγαζάκια, με θέα το επιβλητικό όρος (και σήμα κατατεθέν) ΜΑΤΤΕΡΧΟΡ. Επιβίβαση και πάλι στο τραίνο για την επιστροφή μας στο Taesch και στη συνέχεια θα επιστρέψουμε με το πούλμαν στο ξενοδοχείο μας στο Μπαβένο. Διανυκτέρευση. 

5η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΒΕΝΟ (ΗΜΕΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ή ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ: ΠΟΡΤΟΦΙΝΟ, ΣΑΝΤΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ, ΡΑΠΑΛΛΟ) 

Ημέρα ελεύθερη για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε το υπέροχο τοπίο ή για μια προαιρετική εκδρομή στο μαγευτικό Πορτοφίνο, Σάντα Μαργαρίτα, Ραπάλλο (Ιταλική Ριβιέρα)

Περιγραφή προαιρετικής εκδρομής
Πρωινή αναχώρηση για ένα από τα πανέμορφα παραθεριστικά κέντρα της περιοχής, το παγκόσμια γνωστό Πορτοφίνο, στο μικρό λιμανάκι του οποίου φιλοξενούνται θαλαμηγοί διαφόρων καλλιτεχνών και πλουσίων. Συνεχίζουμε για το "μαργαριτάρι της Λιγυρίας", την Σάντα Μαργαρίτα, ένα επίσης περίφημο παραθαλάσσιο θέρετρο της ιταλικής Ριβιέρας. Άφιξη στο παραθαλάσσιο ψαροχώρι Camogli και επιβίβαση σε πλοιάριο για τον περίπλου της χερσονήσου της Santa Margerita di Ligure. Το πλοιάριο σταματά στο Πορτοφίνο και καταλήγει στην Santa Marguerita di Ligure. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσουμε την εκπληκτική αυτή περιοχή της Ιταλικής Κυανής Ακτής, την Costa Azura Italiana! Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το γραφικό Ραπάλλο με το μικρό του κάστρο, που συνδέεται με την ακτή με μια στενή λωρίδα άμμου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το απόγευμα. Διανυκτέρευση. 



6η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΒΕΝΟ - ΜΙΛΑΝΟ - ΖΥΡΙΧΗ - ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Πρωινή αναχώρηση για την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας, το Μιλάνο. Άφιξη και περιήγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατά του, όπως τον περίφημο Καθεδρικό Ναό (Ντουόμο), την κομψή Γκαλλερία Βιτόριο Εμμανουέλε, την περίφημη Σκάλα του Μιλάνου - την πιο διάσημη λυρική σκηνή του κόσμου κ.ά. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα και ψώνια, καθώς το Μιλάνο είναι συνώνυμο της ιταλικής μόδας. Αργά το απόγευμα θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης για την πτήση της επιστροφής.

Συγκρίνετε και μην συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο!!!


Δείτε το πρόγραμμα του Versus Travel







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης