Κυρίαρχο στο δρόμο, με κυρίαρχη τεχνολογία

Κυρίαρχο στο δρόμο, με κυρίαρχη τεχνολογία

Διαθέσιμη σε 4θυρο, 5θυρο και station wagon αμάξωμα, η νέα γενιά του Mondeo φέρνει την απόλαυση της οδήγησης σε πρώτο πλάνο. Με πλούσια γκάμα κινητήρων και αρκετά επίπεδα εξοπλισμού, προσφέρει δεκάδες συνδυασμούς για να επιλέξεις τον ιδανικό.

Κυρίαρχο στο δρόμο, με κυρίαρχη τεχνολογία
Η μεγάλη τραπεζοειδής μάσκα και τα «αγριεμένα» φωτιστικά σώματα – τεχνολογίας LED– χαρίζουν στο Mondeo επιβλητική παρουσία. Στο εσωτερικό του κρύβει αχανείς χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους, ενώ η μεγάλη οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα έχει απομακρύνει τους πολλούς διακόπτες και καθιστά εύκολο το χειρισμό όλων των λειτουργιών.

Ένας κινητήρας για κάθε ανάγκη
Κλείσιμο
Από τον πολυβραβευμένο 1.0 EcoBoost 125 ίππων και το νέο 1.5 EcoBoost απόδοσης 160 ίππων, μέχρι τον πανίσχυρο 2.0 EcoBoost με 203 και 240 ίππους, και από τον 1.6 TDCi Econetic 115 ίππων που εκπέμπει μόλις 94 g. CO2 ανά km, μέχρι το 2.0 TDCi απόδοσης 150 και 180 ίππων, η γκάμα κινητήρων του νέου Mondeo καλύπτει τις επιθυμίες κάθε οδηγού. Το Mondeo Hybrid φέρει δίλιτρο βενζινοκινητήρα και ηλεκτρικό μοτέρ που αποδίδουν συνδυαστικά 177 ίππους. Μπορεί μάλιστα να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια, σε ταχύτητες έως 135 km/h.



Τεχνολογία φώτων Ford Dynamic LED
Το νέο Mondeo είναι ασφαλές τόσο για τους επιβάτες του όσο και για τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου. Οι προβολείς Dynamic LED προσφέρουν έντονο φυσικό φως κάνοντας τη νύχτα μέρα. Κάθε φορά που ο οδηγός στρίβει το τιμόνι, οι προβολείς ακολουθούν την πορεία του δρόμου, ενισχύοντας την ορατότητα στις στροφές. Ως αποτέλεσμα, οι προβολείς μπορούν να προσαρμοστούν στις εξωτερικές συνθήκες, προσφέροντας ένα διαφορετικό μοτίβο δέσμης και έντασης, ανάλογα με το περιβάλλον: πόλη, εξοχή ή κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες.



Πίσω ζώνες ασφαλείας με αερόσακο
To Mondeo είναι το πρώτο αυτοκίνητο στην Ευρώπη με ζώνες-αερόσακους για τους πίσω επιβάτες. Όπως συμβαίνει και με έναν συμβατικό αερόσακο, η συγκεκριμένη πίσω ζώνη ασφαλείας ενεργοποιείται όταν οι αισθητήρες ανιχνεύσουν σύγκρουση. Σε διάστημα μικρότερο των 40 χιλιοστών του δευτερολέπτου η ζώνη φουσκώνει πλήρως χάρη στο συμπιεσμένο αέριο που διαχέεται από ένα κύλινδρο στην πόρπη μέσα στη ζώνη.Οι δυνάμεις πρόσκρουσης κατανέμονται σε περιοχή πέντε φορές μεγαλύτερη από την επιφάνεια μιας συμβατικής ζώνης ασφαλείας, προστατεύοντας τους επιβάτες και κυρίως τα παιδιά από τραυματισμούς στο κεφάλι, τον αυχένα και το θώρακα.



Αντίθετα με τους κοινούς αερόσακους που παράγουν θερμότητα όταν διογκώνονται, αυτός ο τύπος ζώνης της Ford διογκώνεται χρησιμοποιώντας κρύο συμπιεσμένο αέριο. Σε καθημερινή χρήση, οι ζώνες με σύστημα διόγκωσης λειτουργούν ως συμβατικές και είναι ασφαλείς για χρήση σε παιδικά καθίσματα ISO FIX, i-Size, ECE κατηγορίας II/III.

Μιλήστε του, σας ακούει
Το νέο Mondeo εφοδιάζεται με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας SYNC 2. Μέσω φωνητικού ελέγχου αλλά και της οθόνης αφής μπορείτε να ελέγχετε το σύστημα πλοήγησης, να ρυθμίζετε τη θερμοκρασία του κλιματισμού και να επιλέγετε το αγαπημένο σας τραγούδι. Επίσης να δέχεστε και να κάνετε τηλεφωνικές κλήσεις σε ανοικτή ακρόαση.

Σε περίπτωση ατυχήματος, πραγματοποιεί κλήση έκτακτης ανάγκης προς την υπηρεσία πολιτικής προστασίας κάθε χώρας. Ακόμη και αν δε γνωρίζετε που βρίσκεστε, στέλνει αυτόματα τις συντεταγμένες της ακριβούς τοποθεσίας.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης