Ταξίδι στο άγνωστο (με βάρκα την ηρεμία)

Ταξίδι στο άγνωστο (με βάρκα την ηρεμία)

"Αποδράστε από την πολυκοσμία και τα γνωστά τουριστικά hot spots. Τολμήστε κάτι λιγότερο γνωστό αλλά εξίσου μαγευτικό σε νησιά που προσφέρουν αυθεντική γεύση της ελληνικής ζωής”, συμβουλεύει τους ταξιδιώτες του φετινού καλοκαιριού ο ξένος Τύπος. Κι εμείς, το κάναμε ανακαλύπτοντας τους  ιδανικούς προορισμούς για όσους θέλουν ν' απολαύσουν γαλήνιες διακοπές... 

Θάσος: Για όσους δεν μπορούν να διαλέξουν βουνό ή θάλασσα
  • Ψαρά: “Η φωλιά του αστακού”
Το μικρό αυτό νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου, γνωστό και ως "πέτρινο καράβι", που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 44 ναυτικών μιλίων από το κεντρικό λιμάνι της Χίου, αποτελεί έναν επίγειο παράδεισο για όσους αναζητούν ηρεμία, χαλάρωση, πολύ ψάρι, αμέτρητους αστακούς και παρθένες παραλίες. Η χώρα των Ψαρών εκτείνεται αμφιθεατρικά γύρω από το γραφικό λιμάνι του νησιού ακολουθώντας την ανατολική παραδοσιακή αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική, με τα λευκά σπίτια και τις κόκκινες κεραμοσκεπές ενώ η πιο γνωστή παραλία είναι ο Κατσούνης, ανατολικά του οικισμού, η οποία είναι γνωστή για την αμμουδιά και τα ρηχά της νερά. Οι παραδοσιακές ντόπιες νοστιμιές όπως η μυζήθρα και η κοπανιστή καθώς και οι υπέροχες αστακομακαρονάδες και τα φρέσκα ψάρια που θα βρείτε σε όλες τις ταβέρνες του νησιού θα σας μείνουν αξέχαστα. 

Κλείσιμο


  • Θηρασιά: "Η μικρή Σαντορίνη”
Το νησάκι Θηρασιά βρίσκεται δυτικά της Σαντορίνης, απέναντι από την Οία. Αποτελούσε κομμάτι της νήσου Στρογγύλη, η οποία μετά την έκρηξη του ηφαιστείου το 1500π.Χ. διασπάστηκε κι έτσι προέκυψε η Σαντορίνη, η Θηρασιά και το Ασπρονήσι. Ο καυτός ήλιος, η θαμνώδης βλάστηση και τα βράχια συνθέτουν ένα τοπίο άγριας φυσικής ομορφιάς που σας καλεί να το εξερευνήσετε. Για πολλούς, η Θηρασιά αποτελεί μία «μικρογραφία της Σαντορίνης» η οποία όμως λόγω της περιορισμένης δόμησης κατάφερε να διατηρήσει αναλλοίωτα στον χρόνο τα χαρακτηριστικά της καθώς τον τρόπο ζωής των κατοίκων της. Στην Θηρασιά θα μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας σε πολύ όμορφες παραλίες, όπως η Ρίβα και ο Κόρφος και να αφεθείτε στην μοναδική φιλοξενία των ντόπιων. 



  • Αμμουλιανή: “Λευκή άμμος”
Η Αμμουλιανή είναι ένα νησάκι στην Χαλκιδική, στον κόλπο του Αγίου Όρους, με έκταση μόλις 4,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Οι πανέμορφες παραλίες με τη λευκή άμμο και τα γαλαζοπράσινα νερά, καθώς και οι μεγάλοι βραχώδεις σχηματισμοί και η πλούσια βλάστηση, κάνουν το νησί έναν επίγειο παράδεισο. 

  • Αρκοί: “Σαν καρτ ποστάλ”
Ως Αρκοί είναι γνωστό ένα σύμπλεγμα νησιών και βραχονησίδων που βρίσκεται 8 ναυτικά μίλια ανατολικά της Πάτμου, στην πραγματικότητα ωστόσο είναι το όνομα του μεγαλύτερου και κεντρικότερου νησιού στο οποίο βρίσκεται και ο ομώνυμος οικισμός. Στην περιορισμένης έκτασης επιφάνεια των Αρκών με τους μόλις 54 μόνιμους κατοίκους, κυκλοφορούν μόνο δύο αυτοκίνητα και ένα μηχανάκι ενώ το σκηνικό συμπληρώνουν τα παλιά πέτρινα σπίτια και γραφικά ταβερνάκια και οι υπέροχες παραλίες.   

  • Γαύδος: “Δεύτερη και καλύτερη στον κόσμο”
Η Γαύδος βρίσκεται νότια της Κρήτης. Αποτελεί το νοτιότερο άκρο της Ελλάδας και ταυτόχρονα όλης της Ευρώπης. Στο νησί κατοικούν μόνιμα περίπου 50 άτομα, η εικόνα αυτή όμως αλλάζει το καλοκαίρι. Στη μέση του Λιβυκού πελάγους, με κρυστάλλινα γαλανά νερά, μαγευτικές παραλίες, και δάση από κέδρους αποτελεί έναν παραμυθένιο προορισμό με πλούσια φυσική ομορφιά. Η παραλία, μάλιστα, του Άη Γιάννη έχει αναδειχτεί ως η δεύτερη καλύτερη παραλία στον κόσμο από το Discovery Channel.  



  • Οθωνοί: “Το σμαράγδι του Ιονίου”
Οι Οθωνοί είναι το μεγαλύτερο από τα 3 Διαπόντια νησιά που βρίσκονται βορειοδυτικά της Κέρκυρας. Είναι ένα καταπράσινο νησάκι με πολλά παραδοσιακά σπίτια και εκκλησίες. Στην είσοδο του λιμανιού του νησιού υπάρχει μια πανέμορφη σπηλιά με το όνομα “Σπηλιά της Καλυψώς”, αφούς και οι Οθωνοί εικάζεται ότι ήταν το νησί της Καλυψώς που κράτησε αιχμάλωτο τον Οδυσσέα.
Παλαιό Τρίκερι: “Στην αγκαλιά του Παγασητικού” 
Το νησάκι Παλαιό Τρίκερι βρίσκεται στην είσοδο του Παγασητικού κόλπου στο νότιο άκρο του Πηλίου. Με εκπληκτική βλάστηση, ζαφειρένια νερά, ολόφρεσκα ψάρια αποτελεί έναν ήσυχο προορισμό στην παρθένα φύση. Ένας μικρός παράδεισος, μόλις 2,5 τ.χλμ σας περιμένει να τον ανακαλύψετε. 

  • Τήλος: “Το βασίλειο του camping”
Το μικρό αυτό νησί των Δωδεκανήσων με την απαράμιλλη ομορφιά αποτελεί τον αγαπημένο προορισμό για όσους αγαπούν το ελεύθερο κάμπινγκ και τις απλές χαρές της ζωής. Δημοφιλές μέρος κατασκήνωσης, η φαρδιά αμμουδιά της Ερίστου με τα αρμυρίκια και τα καταγάλανα νερά.  Αν αναζητάτε μία πιο απόκοσμη ατμόσφαιρα μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Μικρό Χωριό, έναν εγκαταλελειμμένο οικισμό του 15ου αιώνα όπου κατά την διάρκεια του καλοκαιριού λειτουργεί μόνο ένα μπαρ!   

  • Νίσυρος: “Χτισμένη από λάβα”
Η Νίσυρος στην πραγματικότητα είναι ένα ηφαίστειο, ένα “χτισμένο” από λάβα νησί στο Ανατολικό Αιγαίο. Με αρχιτεκτονικά στοιχεία που ξεφεύγουν από το καθιερωμένο λευκό των περισσότερων Ελληνικών νησιών, η Νίσυρος αποτελεί έκπληξη για τον επισκέπτη αφού τα μαύρα ηφαιστειακά πετρώματα, η άσπρη ελαφρόπετρα και η κόκκινη σκουριά αποτελούν τα υλικά με τα οποία υψώθηκαν τα σπίτια της, τα ιερά και τα κάστρα της. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τους Χοχλάκους, την παραλία με τα μαύρα μεγάλα βότσαλα και να δοκιμάσετε το “τυρί της τυριάς”, ντόπιο τυρί ψημένο σε κόκκινο κρασί.     


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης