Δοκίμασέ το: Πιες το κοκτέιλ σου με αλόη βέρα!

Δοκίμασέ το: Πιες το κοκτέιλ σου με αλόη βέρα!

H έμπειρη και ταλαντούχα Bartender του Boοgie bar στο Χολαργό, μάς δημιούργησε πέντε δροσιστικά κοκτέιλς με χυμό αλόης και μας έστειλε στις πύλες της γευστικής ηδονής…

Δοκίμασέ το: Πιες το κοκτέιλ σου με αλόη βέρα!
Coctails. Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το ποτό του καλοκαιριού. Αυτό για το οποίο βγαίνεις και ξαναβγαίνεις στα μπαρ για να πιεις και να σου φτιάξει τη διάθεση με τη γευστικότητά του. Αυτό, το οποίο σίγουρα θα έχεις συνδέσει με ένα μέρος που έχεις περάσει όμορφες, ανέμελες, στιγμές δίπλα σε κάποια παραλία.

Κλείσιμο


Ακούγοντας το κύμα της θάλασσας να σκάει στην ακτή,  ενώ «χάνεσαι» στους ήχους  ταξιδιάρικης μουσικής. Μπορεί να το θες απλό και δυνατό, μπορεί πιο σύνθετο και εξωτικό.  Όπως κι αν το προτιμάς, είναι το καλοκαιρινό ποτό που σου διεγείρει την όρεξη και σε οδηγεί στις πύλες της γευστικής ηδονής. 

Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που ενώ το λαχταρούν, σε κάθε απόπειρα σκέψης να το απολαύσουν βάζουν ένα τεράστιο «χ» γιατί το θεωρούν εχθρό της… «γραμμής» τους (… #yolo παιδιά). Αν κ εσύ που διαβάζεις αυτές τις γραμμές συμπεριλαμβάνεσαι σε αυτούς που στερούν από τον ουρανίσκο τους,  πειραματισμούς από τα αρώματα της εποχής, μάθε αυτό:  

Υπάρχει τρόπος να δοκιμάσεις τα καλοκαιρινά κοκτέιλς και να κάνεις και καλό στον οργανισμό σου. Τον μάθαμε, τον δοκιμάσαμε πρόσφατα και εμείς και σου τον παρουσιάζουμε για να τον κοπιάρεις και εσύ με τη σειρά σου…

Συνδύασε το αγαπημένο σου αλκοόλ με χυμό φρούτων και αλόης βέρα και βάλε «φωτιά» στα καλοκαιρινά σου βράδια. 




Γνωρίζαμε ότι ο πόσιμος χυμός της αλόης βέρα χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια για ένα σωρό σκοπούς που αφορούν στην υγεία του ανθρώπινου σώματος. Από εγκαύματα μέχρι ξηροδερμία, ακμή, γήρανση, στοματικές ασθένειες, σακχαρώδη διαβήτη και πολλά άλλα για τα οποία μπορείς να ενημερωθείς εδώ.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που έχει χαρακτηριστεί ως ένα φυσικό παραδοσιακό φάρμακο που συμβάλλει στην προαγωγή της υγείας και ευεξίας. Αυτό που μάθαμε όμως τώρα, είναι ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το χυμό αυτού του θαυματουργού φυτού και με αλκοόλ. Και φυσικά θέλαμε να το δοκιμάσουμε. 

Γι’ αυτό τον λόγο ζητήσαμε τη βοήθεια μιας έμπειρης και ταλαντούχας Bartender, της Μυρσίνης Σπανέλη που σου δημιουργεί ό,τι ποτό κι αν ζητήσεις στο Boogie Bar στο Χολαργό (ο καθένας  στο είδος του).

Τα 15 χρόνια εμπειρίας της στον χώρο (έχει ειδικευθεί στο food pairin και στη γεφύρωση δύο κόσμων παράλληλων: μπαρ και εστιατόριο) την έχουν μετατρέψει στον άνθρωπο που ξέρει καλά πώς να σε ταξιδέψει γευστικά – ανάμεσα σε καπνούς και εκχυλίσματα - σε πρωτόγνωρα, «ψαγμένα», μονοπάτια  του κόσμου των ποτών.

Η Μυρσίνη λοιπόν εμπνεύστηκε πέντε κοκτέιλς με χυμό αλόης και μας… «συγκίνησε»! – Μπορείς και εσύ να τα δημιουργήσεις στο μπαρ του σπιτιού σου, για κάθε περίσταση.  


Extra info: Η alodrink προσφέρει τον χυμό αλόης σε είκοσι διαφορετικές γεύσεις. Ακόμα και ο πιο απαιτητικός να είσαι, δεν μπορεί να μην ικανοποιηθείς! 

Medittera Comfort 
Φρουτένιο και δροσιστικό

Συστατικά :

- 150ml ALO Comfort (Aloe Vera & peach & watermelon)
- 60 ml μαστίχα λικέρ
- 20ml φυσικό χυμό λεμονιού
- 2 dashes cherry bitters

Μέθοδος: Build - Βάζουμε όλα τα συστατικά στο ποτήρι με φρέσκο πάγο και αναδεύουμε. Σερβίρουμε γαρνίροντας με peel αγγουριού με amarena και κεράσια. 

Γαρνιτούρα: Peel αγγουριού με amarena, κεράσια και zest λεμονιού (η φλούδα λεμονιού αποσύρεται)




Enrich Pleasure
Πολύπλοκο και ελαφρώς ξηρό, γλυκόξινο, με έντονα αρώματα μπαχαρικών 

Συστατικά:

-120 ml ALO Enrich (Aloe Vera & pomegranate & cranberry)
- 40 ml London dry gin
- 20ml liqueur maraschino
- 15ml φυσικό χυμό λεμόνι

Μέθοδος: Build - Βάζουμε όλα τα συστατικά στο ποτήρι με φρέσκο πάγο και γαρνίρουμε με τριμμένο μοσχοκάρυδο, σπιράλ λεμονιού και κόκκινα φρούτα

Γαρνιτούρα: Τριμμένο μοσχοκάρυδο με σπιράλ λεμονιού και mix κόκκινων φρούτων




Exotic Allure 
Εξωτικό, φρουτένιο, γλυκόξινο με νότες τσαγιού

Συστατικά: 

- 150ml ALO Allure (Aloe Vera & mangsteen & mango)
- 40ml vodka vanilla
- 10ml liqueur green apple
- 10ml liqueur passion fruit
- 25ml σιρόπι πράσινου τσαγιού με βερίκοκο
- 20ml φρέσκος χυμός λάιμ

Μέθοδος:  Stir - Βάζουμε όλα τα συστατικά στο mixing glass, κρυώνουμε αναδεύοντας με φρέσκο πάγο και σουρώνουμε στο ποτήρι. Βάζουμε ένα σφηνάκι πάγου το οποίο απογεμίζουμε με αφρό μανταρινιού και γαρνίρουμε με αποξηραμένο βερίκοκο.

Γαρνιτούρα: Σφηνάκι πάγου, με αφρό μανταρινιού και αποξηραμένο βερίκοκο


Herbal Awaken
Έντονο, γευστικό, γεμάτο αρωματικές «εκρήξεις»

Συστατικά:

- 90ml ALO Awaken (Aloe Vera & wheatgrass)
- 20ml vodka
- 30ml aperol 
- 10 ml green chaurtreuse liqueur
- 15 ml φρέσκος χυμός λάιμ
- 2 dashes orange bitters

Μέθοδος: Stir - Βάζουμε όλα τα συστατικά στο mixing glass ,κρυώνουμε αναδεύοντας με φρέσκο πάγο και σουρώνουμε στο κοχύλι. Τοποθετούμε ένα μεγάλο κύβο πάγου και πάνω του ξαπλώνουμε δύο λεπτές φέτες ακτινίδιου


Italian appeal

Συστατικά: 

-120ml ALO Appeal (Aloe Vera & pomelo & lemon & pink grapefruit)
- 50ml limoncello
- 10ml campari
- 15ml φυσικό χυμό λεμόνι
- 5-8 φύλλα βασιλικού


Μέθοδος:  Build  - Βάζουμε όλα τα συστατικά στο ποτήρι με φρέσκο πάγο και αναδεύουμε. Σερβίρουμε γαρνίροντας με σφήνα pink grapefruit και αρωματίζουμε με zest λεμονιού το οποίο στη συνέχεια αποσύρουμε

Γαρνιτούρα: Pink grapefruit






Καλή απόλαυση!








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης