Ρωγμή στον παγετώνα. Χριστουγεννιάτικο, καυτό Peugeot Rifter

Ρωγμή στον παγετώνα. Χριστουγεννιάτικο, καυτό Peugeot Rifter

Ορισμός: Τα van είναι ο «παγετώνας». Το τυπικό, συμβατικό, ναι, ok, χρήσιμο αλλά βαρετό van. Και το Rifter είναι η ρωγμή που σπάει τον παγωμένο «ογκόλιθο» της κατηγορίας.

peugeot_main01
Και ξέρεις. Φάνηκε από νωρίς φέτος. Όταν πριν μερικούς μήνες, στην κρύα τη Γενεύη, μπροστά από την αδιατάρακτη, ψυχρή λίμνη, εκεί όπου γίνεται το σημαντικότερο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου, παρουσιάστηκε ένα αυτοκίνητο που φωνάζει «δράση».
peugeot02

Για ανθρώπους της περιπέτειας, των σπορ, του outdoors. Όχι του καναπέ. Το όνομα αυτού ‘’Rifter’’. Γκούγκλαρέ το και θα δεις πως σημαίνει ό,τι διάβασες στον τίτλο. Ρωγμή στον παγετώνα. Το Peugeot Rifter λέει αλήθεια.

Δεν είναι διαφημιστικό κλισέ.
Ρωγμή στον παγετώνα. Χριστουγεννιάτικο, καυτό Peugeot Rifter
Κλείσιμο

Για αυτό και μπορεί να δεις αρματωμένους εξερευνητές να κατευθύνονται με ένα Rifter προς τις αλπικές λίμνες της Βόρειας Ηπείρου. Τρέμε Γενεύη. Έχουμε Δρακόλιμνη, στα 2.050 μέτρα, τις Φλέγκες στο Μαυροβούνι, το Μικρό Πάπιγκο, τις Πρέσπες, το Νυμφαίο, τα χωριά γύρω από τη λίμνη Βεγορίτιδα ή, στο πιο κοντινό, τη Ζήρεια - η τελευταία απέχει μόλις 140 χιλιόμετρα από Αθήνα.
peugeot03

Μάλιστα, οι φήμες που αιωρούνται πάνω απ΄τα έλατα στο δρόμο για την Λίμνη Δασίου, εκεί όπου το σκηνικό μοιάζει με έδρα ξωτικών, λένε πως οι δρόμοι τα Χριστούγεννα είναι λασπωμένοι και δύσκολοι.

Όμως, το Peugeot Rifter ακούει το δελτίο καιρού και γελά. Ζεσταίνει μέσα στο τεχνολογικό coziness τού Peugeot i-Cockpit® τους 5 ή και 7 επιβάτες (αναλόγως έκδοσης αμαξώματος), αγκαλιάζει τον οδηγό της με μια από τις πιο όμορφες, κεκλιμμένες κονσόλες που ‘χεις δει, και αφήνει πίσω του στερεότυπα και ανασφάλειες.
peugeot04

Κι αυτό, γιατί κάτω από το μοντέρνο αμάξωμα που έχει επιρροές από τα SUV της Peugeot και «καλιφορνέζικου», ανέμελου τρόπου ζωής, υπάρχουν βραβευμένοι , οικονομικοί κινητήρες βενζίνης και diesel από μόλις 1.2 lt. Όπως υπάρχει και το σύστημα Advanced Grip Control. Aυτό που κουβαλάει την εμπειρία από νίκες στον αγώνα Ντακάρ και δύσκολες αποστολές.

Το Peugeot Rifter είναι κάτι σαν lifestyle πολυεργαλείο. Το πολυχρηστικό urban αυτοκίνητο. Συμπαγές -με μεγάλους τροχούς, απόσταση από το έδαφος, προστατευμένα μέρη στο αμάξωμα.
peugeot05

Το τεχνολογικά πλήρες - μεταξύ άλλων, με οθόνη αφής 8 ιντσών, 3D Πλοήγηση, Αdaptive Cruise Control, Kάμερα Οπισθοπορείας με γωνία 180 μοιρών, ακόμα και με Σύστημα Head-Up Display. Είπαμε, Rifter στον παγετώνα.

Εξοπλισμένο με ειδικά, Mud & Snow ελαστικά, τα ειδικά επιλεγμένα Lattitude Tour της Michelin. Τσέκαρέ το: το YouTube είναι γεμάτο από αστεία virals με τύπους που πίστεψαν πως θα ανέβουν τη χιονισμένη πλαγιά χωρίς τέτοια στους τροχούς τους.
peugeot06

Το Rifter «φωνάζει» πως θέλει περιπέτεια και εξερεύνηση. Συντροφεύει τους kite ή snow surfers στο επόμενο κύμα ή την επόμενη χιονοπλαγιά. Χωράει ποδήλατα και εξοπλισμό φίλων του mountain bike ή του πελοτόν -όπως λέγεται το γκρουπ της αγωνιστικής ποδηλασίας δρόμου. Τακτοποιεί από 775 έως 4.000 lt αποσκευών σου.

Λέει «ναι» σε όση περιπέτεια αντέχεις. Γιατί, η αλήθεια είναι, δύσκολα θα αντέξεις περισσότερη περιπέτεια από τον Stéphane Peterhansel, τον επαγγελματία οδηγό αγώνων με τις 13 νίκες στο Rally Raid. Αυτόν που δήλωσε πως «η ζωή μου είναι μια ατέλειωτη εξερεύνηση των extreme σπορ - από ορειβασία μέχρι skateboarding- και το Peugeot Rifter είναι το αυτοκίνητο που με συντροφεύει με την ευελιξία, τις ικανότητές του και την ακρίβεια της οδικής του συμπεριφοράς».
peugeot07

Οδηγώντας το Peugeot Rifter, το όριο το βάζεις εσύ. Κι αυτό συνεχίζει την εξερεύνηση.

Η ζωή είναι περιπέτεια. Escape.
peugeot08



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ