LIVE

Κορωνοϊός

Green Greece

Ας οραματιστούμε ένα πράσινο μέλλον: το παράδειγμα της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία αποτελεί μια από αυτές τις περιπτώσεις, όπου η υγιής επιχειρηματικότητα συνδυάζεται «οργανικά» με την πράσινη συνείδηση, οδηγώντας σε μια πραγματικά βιώσιμη ανάπτυξη.

Act Green: Μια υπόσχεση φροντίδας και ευθύνης από τη ΜΕΓΑ, για ένα καλύτερο αύριο

Για ακόμα μία χρονιά, τιμούμε την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος, η οποία θεσμοθετήθηκε το 1972 από τα Ηνωμένα Έθνη, με στόχο την ενημέρωση αλλά και την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας σε περιβαλλοντικά ζητήματα.

Η υπεύθυνη διαχείριση ενός ζωτικού αγαθού

Η ΕΥΔΑΠ, ως ο μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών ύδρευσης, μεριμνά για την άριστη ποιότητα του πόσιμου νερού, την υπεύθυνη διαχείριση του δικτύου ύδρευσης και την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξη, όπως αυτοί έχουν οριστεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Το νερό αποτελεί έναν πολύτιμο φυσικό πόρο, αλλά και ένα πολύτιμο και ζωτικό αγαθό.

Με γνώμονα την υπεύθυνη μεταλλευτική δραστηριότητα

Σήμερα που η αειφορία είναι στο επίκεντρο κάθε επιχείρησης που διαχειρίζεται φυσικούς πόρους ο ισορροπημένος ρυθμός εκμετάλλευσης και το μειωμένο αποτύπωμα στο περιβάλλον είναι οι βασικότερες προϋποθέσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Καλό για σένα, Καλό για τον πλανήτη

Μεταξύ των προκλήσεων που έχει θέσει η διεθνής κοινότητα για τη διαφύλαξη του Πλανήτη μας, τα υπάρχοντα μοντέλα καλλιέργειας, παραγωγής, διάθεσης και κατανάλωσης τροφίμων βρίσκονται στο επίκεντρο της συζήτησης για την παγκόσμια βιώσιμη ανάπτυξη.

Το συναρπαστικό πράσινο μέλλον της Mercedes

Ο δρόμος προς ένα καλύτερο και πιο καθαρό περιβαλλοντικά μέλλον είναι πλέον μονόδρομος για κάθε brand και κάθε κοινωνία. Η Mercedes επιλέγει να φτάσει στον προορισμό 11 χρόνια νωρίτερα!

Οι συσκευασίες σου έχουν αξία

Συμμετοχή στην ανακύκλωση δεν σημαίνει διάσωση του περιβάλλοντος γενικά και αόριστα. Εξοικονόμηση ενέργειας, παραγωγή νέων πρώτων υλών, σύνθεση καινούργιων υλικών είναι μόνο μερικά ακόμα από όσα μπορούμε επιπλέον να κάνουμε ανακυκλώνοντας. Ας αφήσουμε όμως τους αριθμούς να μιλήσουν:

 Οι δρόμοι των πόλεων ομορφαίνουν με τέχνη από οικολογικές μπογιές

Με έμπνευση το Breaking Barriers, το «σπάσιμο των δεδομένων», οι καλύτεροι τοιχογράφοι του κόσμου δημιουργούν έργα  χρησιμοποιώντας βιώσιμες μπογιές που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα. Η Converse επενδύει στους street artists και στηρίζει την προσωπική έκφραση και την τέχνη που αντανακλούν τη σημερινή εποχή.

2
Ο άνθρωπος πίσω από την κλιματική αλλαγή

Το ανθρώπινο είδος, από τη Βιομηχανική Επανάσταση και μετά, έχει συμβάλλει κατά πολύ στην αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη, κυρίως με την εξόρυξη και την καύση ορυκτών καυσίμων όπως ο άνθρακας, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, τα οποία απελευθερώνουν διοξείδιο του άνθρακα.

O 1 βαθμός Κελσίου που κάνει τη διαφορά

Ακόμη και μια τόσο μικρή αλλαγή μπορεί να καθορίσει πόσα εκατομμύρια άνθρωποι θα υποφέρουν από λειψυδρία και απώλειες αγροτικών καλλιεργειών και πόσοι θα εκδιωχθούν από τα σπίτια τους από την άνοδο της στάθμης των θαλασσών.

Κλιματική Αλλαγή: Είμαστε μόλις πέντε χρόνια πριν από το κρίσιμο σημείο;

Ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός προειδοποιεί ότι μεταξύ 2021-2025 θα καταρριφθεί το ρεκόρ του πιο θερμού έτους – Η αύξηση της θερμοκρασίας θα οδηγήσει σε αύξηση των κυμάτων ζέστης, ακραίες καταιγίδες, έλλειψη νερού και ξηρασία - Η θεσμοκρασία πλησιάζει στο όριο της αύξησης κατά 1,5 βαθμών Κελσίου σε σχέση με τον 19ο αιώνα

7