Το Ράλλυ επιστρέφει στο σπίτι του!

Το Ράλλυ επιστρέφει στο σπίτι του!

Είναι ένας από τους πιο συναρπαστικούς και πιο σκληρούς αγώνες που υπάρχουν στο motorsport. Είναι το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις της νέας εποχής. Είναι δώρο για κάθε λάτρη της ταχύτητας, για κάθε ψυχή μπολιασμένη με πάθος για γκάζια. Το «Ράλλυ των Θεών» επιστρέφει για τη δεύτερη χρονιά διεξαγωγής του, σε αυτή τη νέα, σύγχρονη και θεαματική εκδοχή του

eko
Πήρε το όνομά του λόγω της τοποθεσίας στην οποία δινόταν η εκκίνηση, κάτω ακριβώς από τον Ιερό Βράχο. Με την πάροδο των ετών άρχισε να αποκτά παγκόσμια φήμη ως ένας μαραθώνιος ταχύτητας και αντοχής μέσα σε απίστευτα γρήγορες και εξίσου σκληρές χωμάτινες διαδρομές που διέσχιζαν μια Ελλάδα πολύ διαφορετική από τη σημερινή, με μια άγρια, καθηλωτική ομορφιά.

Από το 1973 συμπεριλαμβάνεται στον νέο –τότε- θεσμό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος οδηγών και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Η διεθνής καταξίωση ήρθε σχεδόν ταυτόχρονα με την εθνική αποθέωση. Κάθε χρόνο χιλιάδες διψασμένοι για θέαμ φίλοι των ράλλυ έπαιρναν τα βουνά για να παρακολουθήσουν από κοντά τα είδωλα που διαδέονταν το έναν το άλλο μαζί με τις δεκαετίες.

Μια χώρα με μικρή αυτοκινητική κουλτούρα αγκάλιασε ένα ράλλυ με αφοσίωση και θέρμη που έκανε τα πληρώματα να τρίβουν τα μάτια τους και να ανυπομονούν κάθε χρόνο να επιστρέψουν παρά το γεγονός ότι ήταν (και εξακολουθεί να είναι) ένας αγώνας-σπαστήρι που ταλαιπωρούσε οδηγούς, μηχανικούς και αυτοκίνητα. Αλλά αυτή ακριβώς ήταν (και εξακολουθεί να είναι) η μαγεία του Ράλλυ Ακρόπολις, η μοναδικότητά του. Στην πάροδο των χρόνων ο αγώνας γινόταν ολοένα πιο θεαματικός, ολοένα πιο γρήγορος, με θηρία που έσκαβαν Ειδικές διαδρομές-σπαστήρια και σκέπαζαν με παχιά στρώματα σκόνης τους εκστασιασμένους θεατές. Αυτή η αδυσώπητη σκόνη που έκανε τα δόντια να τρίζουν και τα μάτια να κλαίνε. Πέρυσι τέτοιες μέρες δεν μπορούσαμε ακόμα να το πιστέψουμε πως οι «παγκόσμιοι» επέστρεφαν.

AR21_Wallpaper_VERTICAL_04


Οτι το Ακρόπολις αποκτούσε ξανά σάρκα και οστά, χώμα και σκόνη, πως είχε βρει ξανά θέση στο καλεντάρι του WRC. Το όνειρο δεν έγινε απλά πραγματικότητα αλλά αποδείχθηκε τόσο επιτυχημένο που εξασφάλισε άμεση επέκταση της παρουσίας του στο πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος έως και το 2023. Και αν όντως είναι εθνικό ό,τι είναι αληθινό, το Ράλλυ Ακρόπολις, με την αλήθεια του σκληρού αγωνιστικού του προφίλ, των εκπληκτικών σε ομορφιά τοπίων, του αδυσώπητου ήλιου και κυρίως την αληθινή αγάπη των χιλιάδων θεατών για τον θεσμό, είναι ένας γνήσια εθνικός αγώνας για τον οποίο πρέπει να είμαστε υπερήφανοι. Και τώρα να που βρισκόμαστε σε φάση αγωνίας και προσμονής.

Κλείσιμο
Γιατί θέλουμε ένα ακόμα πιο εντυπωσιακό Ακρόπολις, ακόμα περισσότερο θέαμα, ακόμα περισσότερο κόσμο, μία ακόμα μεγαλύτερη γιορτή, υπό τη μουσική υπόκρουση των υβριδικών θηρίων Rally1. Με τις βραχνές ιαχές τους να αντηχούν εντός του Ολυμπιακού Σταδίου, προτού «εκτοξευτούν» στα ελληνικά βουνά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ