Αννόβερο: Η πράσινη πόλη με τους χιλιάδες Έλληνες

Αννόβερο: Η πράσινη πόλη με τους χιλιάδες Έλληνες


Αννόβερο: Η πράσινη πόλη με τους χιλιάδες Έλληνες

Ακούστε όπερα, κάντε πατινάζ, επισκεφθείτε μουσεία, “χαθείτε” μέσα σε απέραντους κήπους και... μιλήστε Ελληνικά με τους 10.000 ομογενείς μας που βρίσκονται εκεί. Το Αννόβερο, η πιο πράσινη πόλη της Γερμανίας, θα αποζημιώσει και με το παραπάνω την απόφασή σας να το επισκεφθείτε!

Βόλτα στην παλιά πόλη 
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον κομμάτι της πόλης όπου βρίσκονται συγκεντρωμένα πολλά μνημεία και κτήρια αξιόλογης αρχιτεκτονικής. Στο κέντρο της παλιάς πόλης βρίσκεται η τεράστια εκκλησία "της αγοράς" και το παλιό δημαρχείο. Εδώ, μπορείτε να θαυμάσετε επιβλητικά κτήρια καθώς και τον πύργο του Beguine. Λίγο πιο δίπλα, “στέκει” η περιοχή του Kreuz-Church-Quarter όπου το μεσαιωνικό κλίμα είναι έντονο λόγω της ύπαρξης πολλών γοτθικών ναών. Τέλος, στα όρια της παλιάς πόλης θα βρείτε το παλιό θέατρο Ballhofeins αλλά και την τουριστική αγορά απ' όπου μπορείτε να προμηθευτείτε αναμνηστικά και διάφορα τοπικά προϊόντα. Σημείο αναφοράς για το Αννόβερο αποτελεί η τεχνητή λίμνη Maschsee που βρίσκεται νότια του κέντρου της πόλης. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη υδάτινη περιοχή της Κάτω Σαξονίας και είναι αγαπημένος προορισμός για ντόπιους και επισκέπτες, για βόλτες, βαρκάδες, κολύμβηση και – όταν παγώνει, τους χειμωνιάτικους μήνες – πατινάζ στον πάγο!

Μουσεία και ατέλειωτοι κήποι
 
Ξεκινήστε την περιήγησή σας στα μουσεία της πόλης από το Μουσείο Sprengel το οποίο φιλοξενεί αξιόλογες συλλογές σύγχρονης τέχνης με έργα των σημαντικότερων καλλιτεχνών του 20ου αιώνα, μεταξύ των οποίων Picasso, Paul Klee, Max Ernst και Max Beckman. Οι προσωρινές εκθέσεις που διοργανώνει τα τελευταία χρόνια θεωρούνται από τις πιο ριζοσπαστικές της Ευρώπης και του έχουν χαρίσει μεγάλη φήμη.

Συνεχίστε στο Κρατικό Μουσείο Κάτω Σαξονίας (Niedersächsisches Landesmuseum), ένα από τα πιο σημαντικά μουσεία του είδους στη Γερμανία. Εκεί, θα θαυμάσετε εκθέσεις βιολογίας, γεωλογίας και βοτανολογίας της βόρειας Ευρώπης και συλλογές που διηγούνται την ιστορία της Κάτω Σαξονίας, από την Παλαιολιθική Εποχή μέχρι το Μεσαίωνα. Εξωτικά ψάρια, αμφίβια και ερπετά σας περιμένουν στο ενυδρείο του μουσείου, ενώ το Kindermuseum είναι αφιερωμένο στα παιδιά και, μέσω διασκεδαστικών δραστηριοτήτων, τα εισάγει στoυς προϊστορικούς χρόνους.

Η καλλιτεχνική γκαλερί του μουσείου συμπληρώνει το σύνολο, με έργα τέχνης των Rembrandt, Van Dyck και Rubens.
Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τους Κήπους Herrenhäuser, το μοναδικό παράδειγμα ολλανδικής αρχιτεκτονικής τοπίου που έχει επιβιώσει στην περιοχή. Σχεδιαστές από τη Γαλλία, την Ολλανδία, την Αγγλία, την Ιταλία και τη Γερμανία συνεργάστηκαν και δημιούργησαν τους αριστουργηματικούς αυτούς κήπους, με βάση τους κήπους των Βερσαλλιών. Ο Grosse Garten είναι ο μεγαλύτερος από τους κήπους, ένας λαβύρινθος από δέντρα και μονοπάτια.
Περιέχει μοναδικούς κήπους με μπαρόκ και ροκοκό στοιχεία, ένα από τα μεγαλύτερα σιντριβάνια της Ευρώπης και ένα υπαίθριο θέατρο, στο οποίο ανεβαίνουν έργα του Shakespeare και του Μολιέρου. Στον μικρότερο κήπο Berggarten θα βρείτε σπάνια είδη ορχιδέας και πολλά άλλα τροπικά άνθη. 


{{{ articlebanner-330x100-1 }}}

Άρωμα Ελλάδας
Στο Αννόβερο ζει, εργάζεται και δημιουργεί ένα σημαντικό πληθυσμιακά κομμάτι των Ελλήνων της διασποράς στη Γερμανία. Είναι χαρακτηριστικό το ότι οι περίπου δέκα χιλιάδες Έλληνες του Αννόβερου τηρούν τα ήθη και έθιμα, τις παραδόσεις της πατρίδας ενώ βασικό κύτταρο της μεταξύ τους επικοινωνίας αποτελούν ο Ιερός Ναός των Τριών Ιεραρχών. 

Απόδραση στην Βρέμη του παραμυθιού
Η παραμυθένια Βρέμη είναι ένας προορισμός με μεγάλο ενδιαφέρον. Εδώ πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε μια βόλτα στην συνοικία Schnoor (στα γερμανικά σημαίνει σχοινί), τη γειτονιά των παλαιών ψαράδων, ακριβώς δίπλα από τον ποταμό Weser, με τα στενά δρομάκια και τα μικροσκοπικά, ξύλινα σπίτια που χρονολογούνται από τον 15ο και 16ο αιώνα. Χαζέψτε στα όμορφα καταστήματα με τα σουβενίρ και απολαύστε έναν καφέ ή φαγητό σε κάποιο από τα κομψά καφέ και εστιατόρια που θα βρείτε εκεί. Επίσης, μην παραλείψετε να κάνετε μια μικρή απόδραση στο κοντινό  Χίλντεσχαϊμ και να θαυμάσετε την Εκκλησία της Παναγίας και του Αγίου Μιχαήλ, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Η Αλάσκα, οι λύκοι και τα βουνά του γορίλα!
O Ζωολογικός κήπος του Αννόβερο είναι ένας από τους πιο θεαματικούς στην Ευρώπη και έχει βραβευτεί πολλές φορές με το βραβείο Park Scout, διάκριση που τον κατατάσσει μεταξύ των καλύτερων ζωολογικών κήπων της Γερμανίας. Όπως αντιλαμβάνεστε λοιπόν μια επίσκεψη εδώ επιβάλλεται! Επειδή ωστόσο είναι δύσκολο να προλάβετε να θαυμάσετε όλα τα τμήματα του, καλό θα είναι να αφιερώσετε μια ολόκληρη μέρα ή να επιλέξετε τους τομείς που σας ενδιαφέρουν περισσότερο. Κάποιοι από αυτούς είναι η ζούγκλα και η πανίδα που περιλαμβάνει, οι δασώδης περιοχές με τους λύκους, η φύση της Αλάσκας και τα βουνά του γορίλα. Ο ζωολογικός κήπος βρίσκεται σε ένα ιδιαίτερα κεντρικό σημείο της πόλης του Αννόβερο, έτσι η πρόσβαση είναι εφικτή σχεδόν με όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Το μόνο λοιπόν που έχετε να κάνετε είναι να μεταβείτε στον κεντρικό σταθμό Hannover Hbf και από εκεί να συμβουλευτείτε τις ταμπέλες που θα σας οδηγήσουν στην είσοδο του κήπου το πολύ σε ένα δεκάλεπτο περπατώντας ή να πάρετε το τραμ νούμερο 6.

Διασκέδαση

Ακούστε όπερα, κάντε πατινάζ, επισκεφθείτε μουσεία, “χαθείτε” μέσα σε απέραντους κήπους

Όσον αφορά στη νυχτερινή ζωή οι επιλογές είναι πολλές λόγω του μεγάλου αριθμού των φοιτητών που υπάρχουν στην πόλη ενώ μπορείτε να βρείτε μέρη με οποιοδήποτε είδος μουσικής. Η διασκέδαση και η αναψυχή στο Αννόβερο κατέχουν εξέχουσα θέση: το Oktoberfest της (φεστιβάλ μπύρας), για παράδειγμα, συγκαταλέγεται στα τρία μεγαλύτερα του κόσμου, ενώ το λούνα παρκ Schützenfest, με την επιβλητική Παρέλαση των Σκοπευτών, ψυχαγωγεί κάθε καλοκαίρι μικρούς και μεγάλους. 


Αρχίζει το ματς!
Το Αννόβερο αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις του ποδοσφαίρου. Εδώ βρίσκεται η έδρα της Hannover 96, της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας που ιδρύθηκε το 1986 και αγωνίζεται σε κορυφαίο επίπεδο στη πρώτη κατηγορία της Γερμανίας (Bundesliga). Ως έδρα χρησιμοποιεί το επιβλητικό γήπεδο AWD-Arena στο οποίο έχουν φιλοξενηθεί αγώνες των παγκοσμίων κυπέλλων του 1974 και 2006, αλλά και αγώνες του Ευρωπαϊκού κυπέλλου το 1988. Πάντως, στη περίπτωση που θα επιθυμούσατε να παρακολουθήσετε ζωντανά έναν αγώνα της Hannover 96 θα ήταν καλύτερα να κλείσετε από νωρίς μέσω διαδικτύου τα εισιτήρια καθώς η πληρότητα του γηπέδου αγγίζει σχεδόν πάντα το 100%!

Info 

Πετάξτε για το Αννόβερο με την ΑEGEAN με 3 απ’ευθείας πτήσεις εβδομαδιαίως από την Αθήνα και 2 απ’ευθείας πτήσεις εβδομαδιαίως από τη Θεσσαλονίκη. Πώς θα πάτε από το αεροδρόμιο στην πόλη: Το αεροδρόμιο του Αννόβερου (Flughafen Hannover-Langenhagen) βρίσκεται 11 χιλιόμετρα βόρεια του Αννόβερου και για την μετάβασή σας στην πόλη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σιδηροδρομικό δίκτυο (S-Bahn). Στην πόλη μετακινηθείτε με U-bahn, που είναι κάτι σαν το δικό μας τραμ, με λεωφορεία,ποδήλατο και πόδια για κοντινές αποστάσεις. Οι συγκοινωνίες είναι πολύ καλά οργανωμένες και συνήθως δεν υπάρχουν καθυστερήσεις ούτε καν στα λεωφορεία. Αν όμως θέλετε να ενοικιάσετε αυτοκίνητο και να γυρίσετε την πόλη σαν ντόπιος, μπορείτε να το κάνετε πολύ εύκολα μέσα από την ιστοσελίδα της Aegean εδώ 







{{{ articlebanner-728x90-2 }}}
{{{ articlebanner-330x100-2 }}}
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης