Ζήσε στην Ελλάδα και σπούδασε σαν να είσαι στο εξωτερικό

Ζήσε στην Ελλάδα και σπούδασε σαν να είσαι στο εξωτερικό

Να σπουδάσω στην Αγγλία ή στην Αμερική που έχουν τα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου; Η Ελλάδα δεν έχει κανένα μέλλον θα σκεφτεί ένας νέος σπουδαστής, ο οποίος μάλιστα δεν θα διστάσει να χρεωθεί υπέρογκα χρηματικά ποσά προκειμένου να εισαχθεί σε κάποιο από τα διεθνώς διακεκριμένα πανεπιστημιακά ιδρύματα που υποτίθεται ότι θα του εξασφαλίσει το «διαβατήριο» στην παγκόσμια αγορά εργασίας.

Ζήσε στην Ελλάδα και σπούδασε σαν να είσαι στο εξωτερικό
 Στην πραγματικότητα όμως η λύση δεν είναι μόνο το εξωτερικό, καθώς με το πλεονέκτημα της αναγνώρισης των επαγγελματικών δικαιωμάτων, τα κολέγια στην Ελλάδα αποτελούν ιδανική επιλογή που δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να αποκτήσουν ακαδημαϊκές γνώσεις υψηλού επιπέδου, παρέχοντας παράλληλα όλες τις προοπτικές για επαγγελματική αποκατάσταση και εξέλιξη και χωρίς να κοστίζουν μια περιουσία.

Τα προγράμματα σπουδών των κολεγίων άλλωστε –προπτυχιακά και μεταπτυχιακά ­ είναι προγράμματα των συνεργαζόμενων πανεπιστημίων και τα πτυχία δίνονται στους αποφοίτους από αυτά τα πανεπιστήμια. Ένα από τα «συν» που έχουν δε, είναι αυτό της «έδρας», αφού πολλοί υποψήφιοι για προπτυχιακές σπουδές μπορούν να σπουδάσουν το αντικείμενο που επιθυμούν κοντά στον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους, στα πρότυπα του εξωτερικού. Ειδικά μετά την απόφαση της Βρετανίας να αυξήσει τα δίδακτρα το 2012, αλλά και την αβεβαιότητα που πλανάται στην Ευρώπη αναφορικά με την πορεία της χώρας λόγω Brexit, όσοι δεν εισήχθησαν στα δημόσια ΑΕΙ ή θέλουν να διευρύνουν τις σπουδές τους μπορούν να στρέψουν το βλέμμα τους στο... εσωτερικό και να ειδικευθούν σε κλάδους­πυλώνες όπως τα Ναυτιλιακά, Τουριστικά, Οικονομικά, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Digital Marketing, Ψυχολογία κ.α

Κλείσιμο
Χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιου είδους φοίτησης είναι το πρόγραμμα ναυτιλιακών σπουδών στο BCA που συνεργάζεται με ένα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Plymouth University. Ιδιαίτερα στον τομέα των Ναυτιλιακών το Plymouth University μαζί με το BCA College, είναι από τα ελάχιστα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε παγκόσμιο επίπεδο, τα οποία ειδικεύονται και προσφέρουν προπτυχιακή και μεταπτυχιακή εκπαίδευση στη Διοίκηση Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων, προσφέροντας όλα τα εφόδια σε ένα διεθνοποιημένο περιβάλλον, όπως αυτό των σύγχρονων επιχειρήσεων.

Αρκεί να αναφερθεί ότι το Plymouth University, είναι ένα φιλόδοξο ίδρυμα παγκόσμιας κλάσης με πάνω από 30.000 σπουδαστές και περίπου 3.000 υπαλλήλους. Του έχει απονεμηθεί το βραβείο “Queen’s Anniversary Prize”, η υψηλότερη διάκριση που μπορεί να παραχωρηθεί σε Βρετανικό Πανεπιστήμιο, ενώ στον παγκόσμιο πίνακα των 100 πιο αναπτυσσόμενων πανεπιστημίων με λιγότερο από 50 χρόνια ζωής, κατατάσσεται στην 1η δεκάδα των καλύτερων Βρετανικών Πανεπιστημίων και 50ο στη γενική κατάταξη στον πίνακα των Sunday Times. Επιπλέον είναι ένα από τα κορυφαία 5 “πράσινα” πανεπιστήμια σε παγκόσμιο επίπεδο και το 2ο πιο “πράσινο” στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Από την πλευρά του το BCA με 45 χρόνια παρουσίας στην Εκπαίδευση διαθέτει κτιριακές υποδομές υψηλής αισθητικής και τεχνολογίας και παρέχει σπουδές από καταξιωμένους επαγγελματίες ακαδημαικούς και διδάκτορες των διαφόρων ειδικοτήτων. Τα bachelors αφορούν στους τομείς της Διοίκησης Επιχειρήσεων, Ναυτιλίας και Μεταφορών, Διοίκησης Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιστήμης Υπολογιστών και τα masters όλα τα παραπάνω συν της Ψυχολογίας.

Στα θετικά προστίθενται οι υποτροφίες του Κολεγίου για όσους ταλαντούχους επιδεικνύουν άριστες επιδόσεις στη διάρκεια των σπουδών τους, αλλά και το ταμείο Υποτροφιών που στηρίζουν μεγάλες εταιρείες και επιχειρήσεις της ελληνικής αγοράς. Το BCA, δηλαδή μέσω του Ταμείου Υποτροφιών προσφέρει κάθε χρόνο οικονομική ενίσχυση σε υποψήφιους που επιθυμούν να σπουδάσουν αλλά αντιμετωπίζουν δυσκολία στη καταβολή των διδάκτρων.

E­learning Master in Shipping

Ανοίγοντας παράθυρο στα επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη ζήτηση στην αγορά εργασίας το BCA College, σχεδίασε και πραγματοποιεί, το πρώτο στον κόσμο εξ' αποστάσεως Msc in Shipping, όπου μπορούν να το παρακολουθήσουν ακόμη και πληρώματα που βρίσκονται εν πλω, μέσω της πλατφόρμας INFINITY.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα σπουδών συνδυάζει μία σε βάθος ανάλυση των θεωρητικών εννοιών της ναυτιλίας, με μελέτες περίπτωσης και πρακτικών γνώσεων, ενώ τα μαθήματα που προσφέρονται καλύπτουν όλο το φάσμα λειτουργίας των ναυτιλιακών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων μαθημάτων όπως Maritime Economics, Chartering, Shipping Law, Shipping Finance and Shipping Operations με έμφαση στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Οι σπουδαστές έχουν την επιλογή να ολοκληρώσουν τις ενότητες του e­learning Msc Shipping, με το δικό τους ρυθμό, γεγονός που καθιστά το πρόγραμμα μία ιδιαίτερα ευέλικτη επιλογή για την απόκτηση masters’s degree και ιδανική επιλογή για όσους εργάζονται σε πλοία. Το online μεταπτυχιακό πρόγραμμα πιστοποιείται από το Πανεπιστήμιο του Plymouth.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης