Black Friday: Πώς να ψωνίσεις wearables

Black Friday: Πώς να ψωνίσεις wearables

Η 29η Νοεμβρίου, ημέρα Παρασκευή, είναι η ημερομηνία που μεγάλη μερίδα του αγοραστικού κοινού αναμένει προκειμένου να πραγματοποιήσεις κάποιες -λίγες, πολλές, δεν έχει σημασία- αγορές που είχε προγραμματίσει. Καθόλου τυχαίο, δεδομένου πως η Black Friday προσφέρεται για…ανελέητες εκπτώσεις, σε πληθώρα προϊόντων. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως οι καταναλωτές θα πρέπει να ψωνίσουν με κλειστά μάτια, αλλά έχοντας στο νου τους κάποιους βασικούς κανόνες.

person-in-blue-long-sleeve-shirt-using-smart-watch-267391
Έρευνα αγοράς
Ο βασικότερος από όλους (όπως επιτάσσει εξάλλου η κοινή λογική) είναι να έχει προηγηθεί, έστω και στοιχειωδώς, κάποια έρευνα αγοράς για το προϊόν/ προϊόντα που έχεις επιλέξει. Η έρευνα αυτή καλό είναι να έχει ξεκινήσει πριν από τη συγκεκριμένη ημερομηνία ώστε να έχεις μια σφαιρική εικόνα, συγκρίνοντας τιμές στα επιλεγμένα είδη. Κατ' αυτόν τον τρόπο θα διασφαλίσεις πως το όφελος από την προσφορά είναι πραγματικό και όχι πλασματικό (το οποίο ως πρακτική είναι παράνομο).

Δημιουργία wishlist
Φτιάξε μια λίστα με τα επιθυμητά ψώνια και ξεκίνα να συγκρίνεις τιμές από διαφορετικά καταστήματα, ώστε να ξέρεις πού θα βρεις τι. Εφόσον είσαι σίγουρος/η για την επιλογή σου, τσέκαρε κατά πόσον το κατάστημα της επιλογής σου προσφέρει δυνατότητα αγοράς ακόμα και πριν την Black Friday. Έτσι θα αποκτήσεις αυτό που θες και, ταυτόχρονα, θα αποφύγεις την πρόσθετη ταλαιπωρία.

Ενθουσιασμός, όχι αφέλεια
Είναι λογικό να αισθάνεσαι τον ενθουσιασμό που προηγείται μιας σημαντικής για σένα αγοράς και μάλιστα με μεγάλη έκπτωση. Από την άλλη μην αφήσεις τον ενθουσιασμό αυτόν να μετατραπεί σε απογοήτευση, ανακαλύπτοντας πως έχεις καταλήξει με αγορές που τελικά δεν σου ήταν και τόσο απαραίτητες. Ο οδηγός πρέπει να είναι πάντα οι ανάγκες σου και όχι απαραίτητα η τιμή. Σε τελική ανάλυση, οι εκπτώσεις δεν σταματούν αποκλειστικά στην Black Friday.

Επώνυμες, αξιόπιστες αγορές
Ακόμα και λίγες ημέρες πριν την Παρασκευή αυτή, οι προσφορές θα είναι καθημερινό φαινόμενο. Δεν πρέπει όμως να παρασυρθείς από τιμές-χώμα που εμφανίζουν πολλά άγνωστα online καταστήματα, τα οποία αφενός δεν προσφέρουν εγγυήσεις, και αφετέρου δεν μπορείς να είσαι σίγουρος/η πως αυτό που θα πάρεις είναι αυθεντικό ή αυτό που όντως παρήγγειλες.

Η λύση είναι να προτιμήσεις ένα επώνυμο κατάστημα, όπως τα Public, τα οποία είναι εκείνα που έφεραν την Black Friday στη χώρα τα τελευταία δύο χρόνια, με τεράστια επιτυχία. Αυτό θα σου εξασφαλίσει τη σιγουριά πως ό,τι αγοράσεις θα καλύπτεται από πλευράς εγγύησης, αλλά θα έχεις και κάποιον στον οποίον θα μπορείς να απευθυνθείς όποτε προκύψει πρόβλημα.

Κλείσιμο
Τώρα όσον αφορά τα wearables, μετά τα smartphones και τις τηλεοράσεις, «κορυφή» στις αναζητήσεις την περίοδο της Black Friday έρχονται αυτά. Πάμε να δούμε έναν mini οδηγό, για να επιλέξεις το σωστό!

Τα wearables είναι, πλέον, ο καλύτερος (και πιο αξιόπιστος) «φίλος» κάθε smartphone. Είτε πρόκειται για smartwatch είτε για activity tracker, τις περισσότερες φορές το κινητό μπαίνει στην τσέπη και απλώς εκτελείς όλες τις βασικές λειτουργίες με τον... καρπό σου! Η περίοδος της Black Friday είναι η ιδανική για να αποκτήσεις το wearable που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σου. Ποιο είναι αυτό; Πάμε να το βρούμε μαζί!

Smartwatch ή activity tracker;

Αρχικά θα πρέπει να απαντήσεις σε αυτό το θεμελιώδες ερώτημα. Αν θέλεις να ελέγχεις το smartphone σου, τότε χρειάζεσαι σίγουρα ένα smartwatch. Ένα καλό activity tracker παρακολουθεί μεν την δραστηριότητά σου και καταγράφει τις ασκήσεις σου, όταν γυμνάζεσαι, δεν σου δίνει ωστόσο τη δυνατότητα να ελέγξεις τις εφαρμογές του smartphone σου.


WatchOS ή κάτι άλλο;

Αν αποφασίσεις να πας σε smartwatch, τότε η επιλογή της συσκευής σου είναι άμεσα συνδεδεμένη με το smartphone σου. Το Apple Watch δεν συνεργάζεται με Android smartphone - που σημαίνει ότι μπορεί να λειτουργήσει μόνο με iPhone. Το ανάποδο δεν ισχύει, καθώς τα περισσότερα smartwatch συνεργάζονται και με Android και με iOS!

Χαρακτηριστικά που μετράνε

Τόσο τα smartwatch όσο και τα activity tracker μπορούν να καταγράψουν τις δραστηριότητές σου με λεπτομέρεια, δίνοντας πληροφορίες για βήματα, θερμίδες, απόσταση κ.α. Αν όμως θες πιο ενισχυμένες δυνατότητες, τότε το wearable που θα επιλέξεις πρέπει να έχει αισθητήρα καρδιακών παλμών, GPS και καλή αντοχή σε νερό.

Οι Black Friday προσφορές σε wearable έχουν ήδη ξεκινήσει στο Public, πρόλαβέ τες και κάνε δικό σου το κατάλληλο smartwatch ή activity tracker!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ