Τελικά είχες και στο χωριό σου Black Friday;

Τελικά είχες και στο χωριό σου Black Friday;

Οι άνθρωποι της ελληνικής επαρχίας απαντούν

blackkk
Κάθε Παρασκευή της εβδομάδας έχεις πολλούς λόγους να χαίρεσαι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Είναι η τελευταία ημέρα στην εργασία σου. Βρίσκεσαι μια ανάσα πριν το Σαββατοκύριακο. Αποφορτίζεσαι από την πίεση της καθημερινότητας. Αυτή την Παρασκευή όμως, έχεις έναν παραπάνω και πολύ καλύτερο λόγο να αναφωνήσεις #TGIF (Thank God It's Friday). Είναι η Black Friday και δεν σε νοιάζει καθόλου που αποκαλείται «Μαύρη Παρασκευή», γιατί με τόσες προσφορές που θα βρεις στα ράφια των καταστημάτων θα γίνει η καλύτερη ημέρα της χρονιάς σου.

Για να το εξηγήσουμε καλύτερα. Αυτή την Παρασκευή θα κάνεις αγορές που ονειρευόσουν όλο το έτος. Θα βρεις τα προϊόντα που σε ενδιαφέρουν σε πολύ χαμηλές τιμές και θα καλύψεις ανάγκες που θα διευκολύνουν τη ζωή σου. Αν, ωστόσο, επιμένεις να αναρωτιέσαι γιατί αποκαλείται «Μαύρη» η Παρασκευή, ενώ προσφέρει τόση ικανοποίηση για 24 ολόκληρες ώρες, η κυρία Κική δίνει τη δική της εξήγηση:

Θυμάται ότι στον τόπο της, ήταν της Αγίας Παρασκευής, περίοδος που ετοίμαζαν το πανηγύρι. Θέλανε να το κάνουν λίγο πιο «μονδέρνο». Και έκαναν τα σεμεδάκια μαύρα… Ήταν της Αγίας Παρασκευής, ήταν και τα σεμεδάκια μαύρα. Και κάπως έτσι έμεινε το «Μαύρη Παρασκευή».

kedima_
Κλείσιμο
Με άλλα λόγια, η ιστορία θέλει το Black Friday, και ελληνιστί «μπλακ φράιντεϊ», να είναι από τα γεννοφάσκια μας παραδοσιακή συνήθεια. Τα κλασικά σεμεδάκια της γιαγιάς μας «επαναστατούν» και αποκτούν μαύρο χρώμα, ενώ πλήρως εναρμονισμένη στο πνεύμα της εποχής η κυρία Κική κατεβαίνει από το Ντάτσουν και χορεύει…. Κική τσάλεντζ, για να του πει στον αγαπημένο της πως τον αγαπά.

Η Κωτσόβολος για ακόμα μία φορά φέρνει στα μέτρα της ελληνικής συνείδησης μία ξενόφερτη συνήθεια, δίνοντας της ακόμα περισσότερο ελληνικό χαρακτήρα και ειδικά, αυτό της υπαίθρου και του χωριού. Έτσι δημιουργήθηκε η Μπλακ Φράντεϊ βολ. 2 με νέους ήρωες, νέες ιστορίες και νέους πρωταγωνιστές που δίνουν τη δική τους εκδοχή για την παρουσία του θεσμού στη χώρα μας.

chorio
Τελικά, είχαμε και στο χωριό μας Μπλακ Φράντεϊ; Σύμφωνα με την Κωτσόβολο, ναι είχαμε, και το ξέραμε. Γίναμε «από δύο χωριά, χωριάτες», τα Άνω και Κάτω Κωτσοβολιώτικα, και βγήκε όλη η αλήθεια στην επιφάνεια. Στον Κωτσόβολο θα μάθεις περισσότερα…

Ντον’τ σκιπ. Το Μπλακ Φράιντει του Κωτσόβολου δεν το προσπερνάς!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ