Zoe Saldana - Φονικό όπλο

Zoe Saldana - Φονικό όπλο

Αν σε έπαιρνε τηλέφωνο ο ίδιος ο Λικ Μπεσόν και σου έλεγε, πρώτον, ότι ετοιμάζει μια νέα ταινία η οποία θα είναι σαν σίκουελ του «Νικίτα»...

Zoe Saldana - Φονικό όπλο
Αν σε έπαιρνε τηλέφωνο ο ίδιος ο Λικ Μπεσόν και σου έλεγε, πρώτον, ότι ετοιμάζει μια νέα ταινία η οποία θα είναι σαν σίκουελ του «Νικίτα», και, δεύτερον, ότι η πρωταγωνίστρια θα είναι σαν μια ενήλικη Ματίλντα από το «Λεόν» η οποία θα κινείται με τέτοια ένταση και ταχύτητα σαν να έχει πάρει σπιντ, τι θα απαντούσες; Η Ζόι Σαλντάνα δεν χρειάστηκε καν να το σκεφτεί, ιδίως αφότου ο ίδιος ο σκηνοθέτης της ταινίας «Colombiana» Ολιβιέ Μεγκατόν συμπλήρωσε στα παραπάνω ότι πρόκειται για μια ταινία για έναν θηλυκό Τζέισον Μπορν. Ο Μεγκατόν ήθελε μια πρωταγωνίστρια που να μην είναι πολύ διάσημη για να μην επηρεάσει την αληθοφάνεια της ταινίας.

Επέλεξε λοιπόν μια ηθοποιό που έχει παίξει σε... κάτι μικρές, άγνωστες ταινίες, ξέρετε τώρα, όπως οι «Πειρατές της Καραϊβικής» ή το «Avatar». Η αλήθεια είναι ότι εκτός από το μπλε κορμί και την ουρά της κανείς δεν ήξερε το πρόσωπό της, και η εντυπωσιακή Λατινοαμερικάνα φαίνεται πως κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να το αλλάξει αυτό. Κρατώντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην περιπέτεια «Colombiana», υποδύεται την αδίστακτη Καταλέγια, η οποία στα 9 της γίνεται μάρτυρας της δολοφονίας των γονιών της στην Κολομβία. Καταφέρνοντας να γλιτώσει η ίδια την τελευταία μόλις στιγμή, δραπετεύει στην Αμερική μαζί με τον γκάνγκστερ θείο της Εμίλιο.

Δεκαπέντε χρόνια αργότερα εργάζεται γι’ αυτόν ως πληρωμένη δολοφόνος, με σήμα κατατεθέν της μια ορχιδέα στο στήθος των θυμάτων της. «Η Καταλέγια είναι σαν μια μολότοφ με βασικά συστατικά τα όπλα και την πάλη», αναφέρει η ηθοποιός και συνεχίζει: «Αλλά από την άλλη είναι ένας πραγματικά μοναχικός τύπος, δεν έχει καταφέρει ποτέ να ζήσει μια φυσιολογική ζωή.

Κλείσιμο
Βιώνει ένα συνεχόμενο πένθος και στέκεται σε απόσταση από οποιαδήποτε κοινωνική διάδραση». Εκτός από την εντατική προπόνηση που έπρεπε να κάνει για τις σκηνές μάχης, η Σαλντάνα πέρασε ώρες παρακολουθώντας ντοκιμαντέρ με ζώα, γιατί η Καταλέγια έχει έναν πολύ ζωώδη τρόπο να παρακολουθεί τα θύματά της. Εμαθε επίσης να χειρίζεται κανονικά τα όπλα που χρησιμοποιεί ο χαρακτήρας της. «Η Καταλέγια δεν είχε μια κλασική στρατιωτική εκπαίδευση», συμπληρώνει η Σαλντάνα. «Την προπονούσε ο θείος της Εμίλιο, οπότε έχει αναπτύξει μια περίεργη σχέση με τα όπλα.

Τα βλέπει λιγότερο ως φονικά εργαλεία και περισσότερο σαν καλούς της φίλους». Με μια προτίμηση στους ρόλους δυνατών, ανεξάρτητων γυναικών, η Ζόι Σαλντάνα «μαλακώνει» τον χαρακτήρα της Καταλέγια, αναδεικνύοντας και την ανθρώπινη πλευρά της. Κάπως έτσι και στην πραγματική ζωή δεν αφήνεται ποτέ στο ρόλο της «κούκλας». Συμμετέχει δίχως φόβο στο σκετσάκι «Idiots» του «Funny or die» (του site του Γουίλ Φέρελ) παίζοντας τη χαζή «ξανθιά» μαζί με την Κέιτ Μπόσγουορθ, ενώ δεν ντρέπεται να παραδεχτεί ότι είναι θαυμάστρια των ταινιών επιστημονικής φαντασίας. Γι’ αυτό και δεν είναι διόλου τυχαίο ότι θα (ξανα)παίξει στο σίκουελ του «Star Trek», υπό την καθοδήγηση του Τζ. Τζ. Αμπραμς.

Η «Colombiana» κυκλοφορεί στις αίθουσες στις 29 Σεπτεμβρίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης