Οι βασικές και άλλες καλύψεις για το αυτοκίνητό σας

Οι βασικές και άλλες καλύψεις για το αυτοκίνητό σας

Μπορεί η ασφάλεια των οχημάτων να είναι υποχρεωτική από τη νομοθεσία, ωστόσο ο λόγος που χρειάζεται να ενημερωνόμαστε και για τις επιπλέον καλύψεις είναι εντελώς πρακτικός.

odigo
Σκεφτείτε τι θα γινόταν σε περίπτωση ενός απλού ατυχήματος. Θα μέναμε χωρίς αυτοκίνητο. Στις μέρες μας, όμως, το αυτοκίνητο δεν είναι πολυτέλεια, ακόμα και για όσους ζουν στις μεγάλες πόλεις, όπου, σε πολλές περιπτώσεις, τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς δεν είναι λειτουργικά. Οπότε το να μείνει κανείς χωρίς αυτοκίνητο, μετά από ένα τροχαίο ατύχημα, μπορεί να σημαίνει ατέλειωτη ταλαιπωρία.

Γι’ αυτό, οι καλύψεις ενός ασφαλιστήριου συμβολαίου αποδεικνύονται εξαιρετικά χρήσιμες, και καλό είναι να φροντίσετε να περιληφθούν όσες καλύψεις κρίνετε ότι θα σας φανούν χρήσιμες την κρίσιμη στιγμή. Η ασφάλεια έτσι κι αλλιώς καλύπτει υποχρεωτικά ένα όχημα για αστική ευθύνη με τα ποσά ασφαλιστικής κάλυψης, σύμφωνα με όσα ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία, όμως πλέον τα ασφαλιστικά προγράμματα προβλέπουν κι άλλες, εξαιρετικά χρήσιμες καλύψεις, που πρέπει να γνωρίζετε.

H φροντίδα ατυχήματος είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς μ’ ένα τηλεφώνημα μετά από το ατύχημα θα έχετε την απαραίτητη βοήθεια τη στιγμή που τη χρειάζεστε, ενώ εάν το όχημά σας έχει ακινητοποιηθεί θα φροντίσει η ασφαλιστική σας για τη μεταφορά του.

Η πλήρης οδική βοήθεια, εξάλλου, είτε μετά από ατύχημα, είτε κατόπιν βλάβης του αυτοκινήτου σας, είναι απαραίτητη και είναι ανάμεσα στις βασικές καλύψεις, οπότε καλό είναι να την επιλέξετε.

Η θραύση κρυστάλλων μετά από ατύχημα είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στον καθένα. Γιατί λοιπόν να μην έχετε προβλέψει για την έγκαιρη αποκατάσταση και επιδιόρθωσή τους; Η κάλυψη αυτή είναι προαιρετική και σας γλιτώνει χρόνο και χρήματα.

Επίσης, η θραύση κρυστάλλων μπορεί να προκύψει και από κλοπή. Τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί τα κρούσματα κλοπών που καταλήγουν σε θραύση των κρυστάλλων και γι’ αυτό πολλές ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν και αυτήν την κάλυψη, προαιρετικά. Μπορείτε να συμβουλευτείτε τον ασφαλιστή σας.

Ακόμα, η πυρκαγιά αλλά και οι φυσικές καταστροφές είναι δύο πολύ χρήσιμες καλύψεις, που μπορεί να φαντάζουν ακραίες, όμως προσφέρουν ασφάλεια. Μάλιστα η πρώτη καλύπτει το όχημα σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Τέλος, ένας ακόμα παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει το αυτοκίνητο είναι οι ζημιές που μπορεί να προκύψουν από τρομοκρατικές ενέργειες, κακόβουλες ενέργειες ή πολιτικές ταραχές. Οι συγκεκριμένες καλύψεις παρέχονται προαιρετικά και μπορούν να συνδυαστούν, για παράδειγμα, με την κάλυψη πυρός.

Σημειώστε πως σε αναβαθμισμένα προγράμματα, όπως το SafeDrivePlus της Eurolife ERB, οι καλύψεις του ασφαλιστηρίου περιλαμβάνουν αποζημίωση για ολική κλοπή, αποκατάσταση ζημιάς στις ζώνες ασφαλείας και τους αερόσακους μετά από ατύχημα, αποζημίωση για αντικατάσταση κλειδαριών μετά από παραβίαση, όπως και αυτοκίνητο αντικατάστασης που είναι πολύ βασικό για να μην ταλαιπωρηθείτε καθόλου στην καθημερινότητά σας.

Κλείσιμο
Πριν λοιπόν καταλήξετε στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας, μελετήστε καλά ποιες καλύψεις περιλαμβάνει και ανάλογα προσαρμόστε το με βάση τις ανάγκες, αλλά και τις επιπλέον παροχές που μπορεί να σας προσφέρει για να είναι πιο εύκολη η δύσκολη στιγμή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης