Πώς να δημιουργήσετε μια νέα επιχείρηση στην ΕΕ;

Πώς να δημιουργήσετε μια νέα επιχείρηση στην ΕΕ;

Αρχικά θα πρέπει να γνωρίζετε πως ως πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχετε το δικαίωμα να δημιουργήσετε μια νέα επιχείρηση(ακόμα και ατομική επιχείρηση) ή να επεκτείνετε την επιχειρηματική σας δραστηριότητα σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ, αλλά και στην Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία. Το ίδιο ισχύει και για τη δημιουργία υποκαταστήματος οποιασδήποτε επιχείρησης έχει έδρα και είναι ήδη καταχωρημένη σε χώρα – μέλος της ΕΕ.

komision
Aν σκέφτεστε να δημιουργήσετε τη δική σας επιχείρηση ή να επεκτείνετε και να αναπτύξετε την υπάρχουσα επιχείρησή σας, καλό είναι να γνωρίζετε όσα προτείνει η Κομισιόν για την έναρξη μιας νέας επιχείρησης στην ΕΕ.
Ποιες είναι οι απαιτήσεις;

Φυσικά, ακόμα και σήμερα, το νομοθετικό πλαίσιο που ορίζει το πώς μπορεί να δημιουργήσει κανείς μια επιχείρηση διαφέρει, και από χώρα σε χώρα αλλάζουν και οι απαιτήσεις (από το κόστος έναρξης μιας επιχείρησης, μέχρι τη γραφειοκρατία, τις διαδικασίες και το χρονικό διάστημα που απαιτείται). Για παράδειγμα, κοστίζει πολύ λιγότερο και απαιτεί πολύ λιγότερο χρόνο και διαδικασίες η έναρξη μιας επιχείρησης στην Ιρλανδία σε σύγκριση με την έναρξη μιας επιχείρησης στην Ισπανία.

Ωστόσο, η Κομισιόν πλέον παροτρύνει όλες τις χώρες να επιτύχουν ορισμένους στόχους για να διευκολύνουν κατά πολύ τη σύσταση νέων επιχειρήσεων και να αμβλύνουν τις υπάρχουσες διαφορές στις προϋποθέσεις που θέτουν τα κράτη – μέλη στους νέους επιχειρηματίες.

Οι προτάσεις της Κομισιόν προς τις χώρες της ΕΕ είναι οι ακόλουθες:
Κλείσιμο
• Η σύσταση επιχείρησης να γίνεται σε 3 εργάσιμες ημέρες το πολύ.
• Το κόστος έναρξης επιχείρησης να μην ξεπερνά τα 100 ευρώ.
• Να ολοκληρώνονται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για τη σύσταση μιας επιχείρησης μέσω ενός ενιαίου διοικητικού φορέα.
• Να ολοκληρώνονται όλες οι διατυπώσεις καταχώρισης της επιχείρησης μέσω διαδικτύου.
• Να γίνεται η καταχώριση μιας εταιρείας σε άλλη χώρα της ΕΕ μέσω διαδικτύου (με τη βοήθεια των εθνικών σημείων επικοινωνίας).

Αν κανείς θέλει να δει τι ισχύει για την έναρξη μιας επιχείρησης σε κάθε χώρα της ΕΕ, μπορεί να επισκεφτεί την ειδική ενότητα για τις start ups που υπάρχει στο europa.eu για να ενημερωθεί και να ξεκινήσει τις διαδικασίες μέσω διαδικτύου.
Παράλληλα, η Κομισιόν τονίζει πως υπάρχουν πολλά διαθέσιμα κονδύλια στην ΕΕ για νέες επιχειρήσεις και αρκεί να επισκεφτεί κανείς την ιστοσελίδα του StartUp Europe για να δει ποια είναι τα προγράμματα επιδότησης και χρηματοδότησης νέων επιχειρήσεων στην ΕΕ.

Αν πάλι έχετε ήδη μια επιχείρηση και επιθυμείτε την ανάπτυξη ή την επέκτασή της, μέσω του Startup Europe Partnership μπορείτε να αναζητήσετε συνεργάτες.
Τέλος, αν επιθυμείτε να αυξήσετε την προβολή του επιχειρηματικού σας σχεδίου, μπορείτε να το καταχωρίσετε στην Ευρωπαϊκή Πύλη Επενδυτικών Έργων (EIPP) που σάς δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνήσετε με δυνητικούς διεθνείς επενδυτές.
Αφού ολοκληρώσετε τις παραπάνω διαδικασίες, για την καλύτερη στήριξη της επιχείρησής σας μάθετε γιατί είναι πολύ σημαντική η ασφάλισή της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης