LIVE

Κορωνοϊός

Γιατί ένας φοιτητής χρειάζεται ασφάλεια;

Γιατί ένας φοιτητής χρειάζεται ασφάλεια;

Ήρθε πάλι αυτή η στιγμή του χρόνου για νέα ξεκινήματα... ειδικά για τους μελλοντικούς φοιτητές. Γιατί να μην την απολαύσεις έχοντας το κεφάλι σου ήσυχο με μια ασφάλεια;

Το άγχος των εξετάσεων και η αναμονή των αποτελεσμάτων ξεχνιούνται πολύ εύκολα όταν διαπιστώνεις ότι πέρασες εκεί που θέλεις και μπορείς πλέον να ανοίξεις τα φτερά σου και να κάνεις όσα ονειρευόσουν. Ναι, θα χρειαστεί προσπάθεια, κανείς δεν λέει το αντίθετο, αλλά θα είναι γλυκιά γιατί θα κάνεις αυτό που έχεις επιλέξει και αγαπάς.Και είναι ιδιαίτερα τυχεροί όσοι το καταφέρνουν αυτό.

Μαζί με τις χαρές όμως έρχονται και κάποιες ευθύνες, κάποιες έννοιες που μέχρι πριν δεν υπήρχαν. Όσο ήσουν στο σχολείο, ανήλικος/η, οι γονείς σου ήταν αυτοί που αναλάμβαναν τα... «σοβαρά» πράγματα και προσπαθούσαν να σε προφυλάξουν. Η είσοδος στο πανεπιστήμιο συνήθως συμπίπτει με την εποχή που όλες αυτές οι ευθύνες περνούν από το γονιό στο παιδί-όπως πρέπει, αφού πλέον είναι δικές του-και είναι φυσικό πολλά από τα θέματα που έχεις να αντιμετωπίσεις να σου φαίνονται βουνό.

Μαζί λοιπόν με την εύρεση σπιτιού και επίπλων, με το να συνηθίσεις στη σχολή σου με τόσους καινούριους ανθρώπους και διαφορετικές συνθήκες, έρχονται και θέματα που δεν τα φανταζόσουν, όπως για παράδειγμα η ασφάλισή σου. Το πιο σύνηθες είναι, όσο ήσουν κάτω των 18 ετών, να ήσουν σαν προστατευόμενο μέλος κάτω από τις ασφάλειες των γονιών σου και αυτό είναι πιθανόν να συνεχίζεται και για κάποια χρόνια ακόμα, όσο είσαι φοιτητής/τρια. Επίσης, ασφάλιση φοιτητών προσφέρουν και τα ίδια τα πανεπιστήμια με την εγγραφή κάτι όμως που πολλοί νέοι (ή και παλιοί ακόμα) φοιτητές δεν γνωρίζουν.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, λοιπόν, είναι ιδιαίτερα βοηθητικό να στραφείς σε κάποιο πακέτο ιδιωτικής ασφάλισης υγείας
ακόμα και αν αυτό σου προσφέρει μόνο τα βασικά. Τα ιδιωτικά πακέτα ασφάλισης μπορούν να υπάρχουν σε συνδυασμό με κάποιο δημόσιο δίνοντάς σου περισσότερες επιλογές και δυνατότητες από ότι θα είχες μόνο με το ένα. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να διασφαλίσεις ότι ό,τι και αν συμβεί θα είσαι σε καλά χέρια, ακόμα και αν οι δικοί σου είναι μακριά.

Οι επιλογές είναι πολλές και μπορούν να προσαρμοστούν στα χρήματα που μπορείς να διαθέσεις και στις ανάγκες σου. Παράλληλα, έχεις βοήθεια σε ότι χρειαστείς, με αναλυτικές οδηγίες για το τι πρέπει να κάνεις αν σου συμβεί κάτι.

Σίγουρα αξίζει να κρατήσεις ένα μικρό ποσό στην άκρη για τα ασφάλιστρά σου και να έχεις το...κεφάλι σου ήσυχο! Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να περάσεις απερίσπαστος όσο καλά θες τη φοιτητική περίοδο που θα έχεις να θυμάσαι όλη σου τη ζωή.

Καλή αρχή!
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Γιάννης Γ

Για αυτούς που δεν το καταλαβαίνουν . Η ιδ. Ασφάλιση υγείας είναι κάτι το συμπληρωματικό για τους έχοντες και κατέχοντες το περισσευούμενο χρήμα από τα έσοδά τους, και ποτέ δεν μπορεί να υποκαταστήσει την δημόσια ασφάλιση.......Του έχει καλλιεργηθεί ο μύθος ότι αν κάνει μια ιδιωτική ασφάλιση υγείας !!! 1ον. Έλυσε απόλυτα και με τον καλλίτερο τρόπο το τυχόν πρόβλημά της υγείας του και δεν πληρώνει τίποτε συμμετοχή στο ιό. νοσοκομείο..... 2ον. Νομίζει ότι μπορεί να κοροϊδέψει και να ζητήσει κάλυψη ότι αυτό που έπαθε, το έπαθε τώρα, για κάποια από αυτές τις προϋπάρχουσες της ασφαλίσεως νόσους / παθήσεις του. ή και για τις επιπλοκές στην υγεία που παρουσιάζονται κατά την διάρκεια μιας νοσηλείας εξ αιτίας προϋπαρχόντων προβλημάτων υγείας του . Και πέφτει από τα σύννεφα όταν πληροφορηθεί ότι δεν καλύπτονται από την ασφ. εταιρεία αυτά, τότε να ξεσπά την οργή του . 3ον. Δεν μπορεί να καταλάβει ότι συμμετέχει και αυτός στα έξοδά της νοσηλείας του είτε με εκπιπτόμενο ποσό (ακόμη και έως 15 χιλιάδες ευρώ ανά νοσηλεία) ή με επί τοις % στο συνολικό κόστος νοσηλείας. Ακόμα και τα δυο για κάποιες ασφ. Εταιρείες.... Ναι υπάρχει μηδενική συμμετοχή σε κάποιες ελάχιστες όμως εταιρείες που η συμμετοχή του ασφαλισμένου στην νοσηλεία καλύπτεται εάν γίνει και χρήση του βιβλιαρίου της δημόσιας ασφάλισής του. 4ον. Και αυτό που δεν το γνωρίζει ο κόσμος ότι τα περισσότερα συμβόλαια είναι πλέον ετήσιας διάρκειας και κατ έτος ανανεούμενο. Όσο η υγεία σου είναι καλή τότε και αυτοί είναι καλοί μαζί σου. Σου ανανεώνουν τα ετήσια συμβόλαια υγείας. .... Όταν όμως πάρει την κατιούσα η υγεία σου τότε τους είσαι ασύμφορος και δεν σου το ανανεώνουν το συμβόλαιο και ας τους πλήρωνες χρόνια ασφάλιστρα. ..... Και αυτό ως τελευταίο . Δεν έχει καταλάβει ο κόσμος ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα η να χαρίζουν λεφτά.. Καθαρές εμπορικές επιχειρήσεις είναι πουλώντας ένα ακόμη εμπόρευμα. Αυτό το αγαθό της υγείας.....Και το τραγικό λάθος πολλών είναι , ότι την δημόσια ασφάλιση οποίος την εγκαταλείψει κάνει μεγάλο και τραγικό λάθος τελικά , και μπορεί να του στοιχίσει κάποτε πανάκριβα αλλά θα είναι αργά τότε για δάκρυα..

@Γιάννης Γ

Ζείς στη πρό 2008 εποχή ..

s.p.

σε ορισμένα θέματα είναι όπως τα λες όμως α) σχετικά με τα ετησίως ανανεουμενα συμβόλαια αυτό που γράφεις δεν ισχύει όπως το γράφεις γιατί καμμια εταιρία δεν μπορεί να κόψει μόνο εσένα εάν έχεις σοβαρό πρόβλημα υγείας. εάν δηλαδή το πρόγραμμα το έχει πουλήσει σε 10.000 ασφαλισμενους και κερδίζει από τα 9.995 άτομα αλλά μπαίνει μέσα από 5 άτομα τότε πρέπει να το καταργήσει από όλους . και τέλος , την δημόσια ασφάλιση ο πρώτος που την εγκατέλειψε ήταν το κράτος που την παρείχε...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης