Σχεδιάζοντας το «πράσινο αλουμίνιο»

Σχεδιάζοντας το «πράσινο αλουμίνιο»

H Aluminco Α.Ε. μια από τις κορυφαίες εταιρείες στον χώρο του αλουμινίου στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, με παρουσία σε περισσότερες από 60 χώρες παγκοσμίως, επενδύει στη βιωσιμότητα και αναπτύσσει καινοτόμα αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου, φιλικά προς το περιβάλλον που χαρακτηρίζονται για την υψηλή ενεργειακή απόδοσή τους.

alumin2

Sponsored Content

Ζούμε στην εποχή της «Πράσινης Οικονομίας», μια πιο περιβαλλοντικά προσανατολισμένη οικονομία, με επενδύσεις που οδηγούν στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και της ρύπανσης, και αποτρέπουν σημαντικά τους περιβαλλοντικούς κινδύνους. Η λέξη «πράσινο» είναι η νέα τάση.

Για την Aluminco Α.Ε. όμως η λέξη «πράσινο» είναι το μέλλον. Άλλωστε η ίδια η καρδιά της εταιρείας, το αλουμίνιο, είναι ένα υλικό 100% ανακυκλώσιμο, από το οποίο παράγονται προϊόντα που βοηθούν την κοινωνία να μην υπερκαταναλώνει. Όπως είναι γνωστό, το αλουμίνιο έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην Ευρωπαϊκή ενεργειακή μετάβαση από τις κλασσικές πηγές ενέργειας σε ανανεώσιμες. Είναι το βασικό συστατικό κατασκευής των μέσων παραγωγής της αιολικής και της ηλιακής ενέργειας. Αποτελεί επίσης συστατικό σε αμέτρητες τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών άνθρακα συμβάλλοντας έτσι στη μετάβαση σε ένα πιο βιώσιμο ενεργειακό σύστημα και σε μια πιο κυκλική οικονομία.


Κινητήριος μοχλός, η προστασία του περιβάλλοντος
Η πράσινη κατεύθυνση της εταιρείας είναι ορατή σε όλη τη διάρκεια της παραγωγικής της διαδικασίας. Στόχος της εταιρίας είναι το χαμηλότερο αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα ανά τόνο αλουμινίου. Αυτό επιτυγχάνεται με την «ανακύκλωση» αέριων ρύπων για την παραγωγή αλουμινίου και αξιοποίηση φωτοβολταϊκών πάνελ για την παραγωγή ενέργειας καθώς επίσης και με την ανακύκλωση πρώτων υλών και μη μεταλλικών αποβλήτων (όπως χαρτί, πλαστικό, ξύλο κλπ).

Ήδη το 20% της παραγωγής της πραγματοποιείται με τη χρήση φωτοβολταϊκής ενέργειας. Ο σχεδιασμός της εταιρείας για το 2023 είναι να φτάσει στο 30% και το 2030 στο 50%.

Νεα_γραμμη_διελασης
Νέα γραμμή διέλασης

Στον ίδιο πράσινο προσανατολισμό εντάσσεται και η επένδυση της εταιρείας σε μια νέα γραμμή διέλασης αλουμινίου στην κεντρική παραγωγική μονάδας της Aluminco A.Ε. στα Οινόφυτα. Πρόκειται για την 3η γραμμή διέλασης στη μονάδα, η οποία ξεχωρίζει λόγω του «πράσινου» συστήματος διαχείρισης ενέργειας που διαθέτει. Το σύστημα PE.E.S.S. προσφέρει αποδοτική εξοικονόμηση με διψήφια μείωση της κατανάλωσης ενέργειας.
Aκόμη μια απόδειξη της πράσινης φιλοσοφίας της εταιρείας είναι η ένταξή της στην Περιβαλλοντική Δήλωση Προϊόντος (Environmental Product Declaration - EPD). Πρόκειται για ένα σύστημα Οικολογικής Σήμανσης, με τη μορφή επαληθεύσιμου εγγράφου, που πιστοποιεί με διαφάνεια την περιβαλλοντική επίπτωση των προϊόντων καθ’ όλο τον κύκλο ζωής τους.

Στη νέα προϊοντική κατηγορία της Aluminco A.E. - τα συστήματα Skyline - η Aluminco χρησιμοποιεί ως πρώτη ύλη αλουμίνιο πιστοποιημένα παραγόμενο από 100% πράσινη ενέργεια. Όπως όλα δείχνουν,σύντομα θα μπορούμε να μιλάμε για το «πράσινο αλουμίνιο».

EPD


Σχέσεις εμπιστοσύνης
H ιστορία της Aluminco μετρά ήδη 40 χρόνια συνεχούς εξέλιξης. Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής της, σχεδιάζει και αναπτύσσει καθημερινά, προηγμένα αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου για πόρτες και παράθυρα, κάγκελα, πέργκολες, περιφράξεις, συστήματα στήριξης φωτοβολταϊκών πλαισίων κ.ά., προϊόντα που φέρουν ισχυρές πιστοποιήσεις από διεθνείς αναγνωρισμένους φορείς, πολλά από τα οποία είναι μοναδικά στο είδος τους, με πολλές καινοτομίες και ευρεσιτεχνίες.

Με δίκτυο εξαγωγών που εξυπηρετεί τις πιο σημαντικές αγορές της Ευρώπης, της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής, της Αυστραλίας και της Αμερικής, διανέμει προϊόντα αλουμινίου σε περισσότερες από 60 χώρες ανά τον κόσμο, ενώ είναι προσηλωμένη στον τομέα της συνεχούς έρευνας και ανάπτυξης προϊόντων και μοναδικών λύσεων που καλύπτουν τις ανάγκες της σύγχρονης κατασκευής και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής, δημιουργώντας σχέσεις εμπιστοσύνης με τον τεχνικό κόσμο και το καταναλωτικό κοινό.

H νέα γενιά προηγμένων αρχιτεκτονικών συστημάτων της εταιρείας καθιερώνει τα δικά της πρότυπα για εντυπωσιακές κατασκευές τόσο για την σύγχρονη κατοικία όσο και για επαγγελματικά κτίρια με απαιτητικές προδιαγραφές ενώ αντιπροσωπεύει την εξέλιξη και την πρόοδο ως αποτέλεσμα των νέων προκλήσεων στο χώρο των αρχιτεκτονικών εφαρμογών.

Ενδεικτικό της εκτίμησης που απολαμβάνει είναι η ανάθεση και ολοκλήρωση μεγάλων και σύνθετων έργων όπως το νέο Τέρμιναλ (Αεροσταθμός) του Αεροδρομίου Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», ενός έργου υψίστης σημασίας και συμβολισμού, που δεν αποτελεί απλώς μέρος ενός κατασκευαστικού προγράμματος αλλά σηματοδοτεί την αυγή μιας νέας εποχής ανάπτυξης για την Ελλάδα.

thessaloniki_airport_makedonia-4
Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» 
Κλείσιμο


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ