Ο κόσμος χρειάζεται περισσότερο πράσινο!

Ο κόσμος χρειάζεται περισσότερο πράσινο!

Εξοπλίζουμε τα μπαλκόνια και τους κήπους μας με όλα τα απαραίτητα, δημιουργώντας τον δικό μας προσωπικό παράδεισο

gardena_3
Sponsored Content 
Οι κήποι και τα μπαλκόνια μας είναι οι χώροι που θέλουμε να απολαμβάνουμε περισσότερο τώρα που το καλοκαίρι είναι προ των πυλών. Είναι η πιο σύντομη απόδραση μας στη φύση, ένας μικρός πνεύμονας πρασίνου που μας εμπνέει συναισθηματικά και ταυτόχρονα δίνει μια επιπλέον ανάσα στις πόλεις αλλά και στον πλανήτη γενικότερα.
Πολύχρωμα λουλούδια, φυτά κάθε είδους, μικρά και μεγαλύτερα δέντρα όχι μόνο χαρίζουν ευωδιές και γεμίζουν με χρώμα την καθημερινότητά μας αλλά μας χαλαρώνουν αφού η περιποίησή τους εξελίσσεται σε αγαπημένη ασχολία. Ήρθε η ώρα λοιπόν να φροντίσουμε τους κήπους και τα μπαλκόνια μας αναζητώντας κατάλληλα εργαλεία και καινοτόμο εξοπλισμό.

Τώρα όλα όσα χρειαζόμαστε για να περιποιηθούμε το μπαλκόνι και τον κήπο μας, αναδεικνύοντας την συμβολή τους σε ένα πιο πράσινο πλανήτη, τα βρίσκουμε στην Gardena, τον Παγκόσμιο Ηγέτη στο χώρο της περιποίησης πρασίνου.
gardena_2
Το αυτόματο πότισμα γίνεται έξυπνο
Εύκολα στη χρήση, τα συστήματα ποτίσματος της Gardena εξοικονομούν νερό και τροφοδοτούν τα φυτά ξεχωριστά ανάλογα με τις ανάγκες τους. Από το γκαζόν του κήπου έως τις γλάστρες της βεράντας και τις ζαρντινιέρες της ταράτσας, τα συστήματα ποτίσματος της Gardena προσαρμόζονται παντού και καλύπτουν με τον πιο λειτουργικό τρόπο ακόμα και τις πιο εξειδικευμένες ανάγκες.
Ο αυτόματος έλεγχος ποτίσματος μπορεί να γίνει ακόμα και από απόσταση μέσω του Smart System. Έτσι ελέγχεται η σωστή ποσότητα νερού και η παροχή της στα φυτά όταν και όπως πρέπει. Το σύστημα συμπληρώνει ο αισθητήρας υγρασίας που προσαρμόζει το πότισμα στις εκάστοτε καιρικές συνθήκες. Εκτός από το πότισμα μπορούμε να ελέγχουμε μέσω smartphone τον φωτισμό του κήπου, της βεράντας ή της ταράτσας αλλά και άλλες συσκευές-μηχανήματα όπως ρομποτικά χλοοκοπτικά κλπ.

Σε κάθε περίπτωση, η Gardena ως ειδικός στον καλλωπισμό ακόμα και των πιο ιδιόμορφων εσωτερικών και εξωτερικών χώρων διαθέτει καινοτόμα προϊόντα όπως οι πυρσοί, οι ταΐστρες πουλιών και οι χώροι φιλοξενίας εντόμων του GARDENA ClickUp! αλλά και όλα όσα χρειαζόμαστε για να στήσουμε αυτόνομα συστήματα κήπων, φυτεύοντας σε κάθετες επιφάνειες κτιρίων, εξασφαλίζοντας θέσεις φυτών ακόμα και στα πιο μικρά μπαλκόνια ώστε να δημιουργήσετε ένα καταπράσινο παραδεισένιο σκηνικό στο σπίτι σας.
Κλείσιμο
gardena_ecoline
Η ενέργεια στο επίκεντρο
Εκτός από την τεράστια γκάμα παραδοσιακών εργαλείων κηπουρικής στη Gardena διαθέτουν το κατάλληλο σύστημα μπαταρίας για κάθε περίσταση. Η χρήση μπαταρίας Li-Ion είναι ιδανική για εργασίες εντός πόλεων. Η Gardena είναι μέλος της συμμαχίας Power 4 All με συστήματα μπαταρίας 18 V και 40 V που εφαρμόζουν σε πολλά και διαφορετικά εργαλεία όπως τα χορτοκοπτικά EasytCut και τα μπορντουροψάλιδα PowerCut. Έτσι μειώνουν τους ρύπους και τους θορύβους φροντίζοντας έμπρακτα ό,τι μας περιβάλλει και συμβάλλοντας στη βιωσιμότητα των πόλεων και του πλανήτη.

Η βιωσιμότητα στην πράξη
Φτιαγμένα από 65% έως 90% ανακυκλωμένο πλαστικό τα εργαλεία συντήρησης κήπου της σειράς EcoLine είναι όχι μόνο εξαιρετικά χρηστικά αλλά και απόλυτα φιλικά προς το περιβάλλον. Επίσης τα μεταλλικά τους μέρη είναι από ανακυκλωμένο υλικό (από 25%-35%) και τα ξύλινα μέρη τους έχουν πιστοποίηση καλής εκμετάλλευσης φυσικών πόρων (FSC). Ακόμα και η συσκευασία των EcoLine της Gardena είναι φτιαγμένη από 100% ανακυκλώσιμο χαρτόνι. Πρόκειται για ένα πλήρες σετ που έχει σχεδιαστεί για την αποτελεσματική συντήρηση του κήπου με εγγύηση αντοχής 5 έως 25 χρόνια. Η GARDENA EcoLine μάλιστα έχει βραβευτεί για το σχεδιασμό της με το Γερμανικό Βραβείο Αειφορίας 2022.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ