Χριστούγεννα στην Αθήνα

Χριστούγεννα στην Αθήνα

Βόλτες στους φωτισμένους πεζόδρομους, free street events, shopping, μουσικές σκηνές, εκθέσεις, θέατρο και σινεμά, δράσεις για παιδιά, φαγητό σε εστιατόρια - Τα Χριστούγεννα η Αθήνα είναι πανέμορφη 

Χριστούγεννα στην Αθήνα
Αχνιστά ροφήματα σε ατμοσφαιρικά καφέ, ατελείωτες βόλτες στους φωτισμένους πεζόδρομους, free street events, shopping, χορός, μουσικές σκηνές, εκθέσεις, θέατρο, ταινίες σε εμβληματικούς κινηματογράφους, δράσεις για παιδιά, φαγητό σε εστιατόρια. Τα Χριστούγεννα η Αθήνα είναι εξωστρεφής και άκρως ελκυστική προσφέροντας αμέτρητες επιλογές σε όσους μείνουν «εντός» και γιορτάσουν… μητροπολιτικά. 

Περπάτησε την πόλη με τα πόδια. Τα τετραήμερα των εορτών αξίζει να περιπλανηθείς στην πόλη χωρίς να χρησιμοποιήσεις αυτοκίνητο. Η Πλατεία Συντάγματος, οι Στύλοι του Ολυμπίου Διός, το Μοναστηράκι, η πλατεία Κλαυθμώνος, η πλατεία Ομονοίας, η Αθηναϊκή Τριλογία (Προπύλαια) και το Θησείο «σφύζουν» από κόσμο κάθε ηλικίας που βολτάρει και απολαμβάνει τις στολισμένες βιτρίνες ταυτόχρονα με τα δωρεάν θεάματα των καλλιτεχνών «του δρόμου». Ξεκίνα από το φωτεινό δέντρο που δίνει τον παλμό της εποχής και άφησε την Αθήνα να σε συνεπάρει με τη γιορτινή διάθεσή της. 

Ψάξε για δώρα σε εμπνευσμένες γκαλερί, στα μαγαζιά και τα πολυκαταστήματα του κέντρου και άρχισε να σβήνεις τη λίστα με τα ψώνια για τα καλέσματα και τα ρεβεγιόν που θα ακολουθήσουν. Θα βρεις τα πάντα και θα πάρεις πολλές και διαφορετικές ιδέες για όσα αγαπούν οι φίλοι σου. Έργα τέχνης, βιβλία, gadgets, είδη σπιτιού, ρούχα, καλλυντικά, όλα θα τα δεις μπροστά σου. Στις εύκολες συναλλαγές με την κάρτα σου αξιοποίησε και το Πρόγραμμα Επιβραβεύσεως Bonus της Alpha Bank και κέρδισε
50% επιπλέον Bonus πόντους
Κλείσιμο
(τους οποίους θα εξαργυρώσεις στη συνέχεια) σε κάθε συναλλαγή στους Μεγάλους Συνεργάτες του Προγράμματος. Δες εδώ 
σε ποια καταστήματα θα ψωνίσεις τα δώρα σου και θα βγεις κερδισμένος. 



Πήγαινε θέατρο ή σινεμά. Είτε είσαι φαν των θεατρικών σκηνών είτε όχι, η εορταστική περίοδος είναι ιδανική για να αφιερώσεις χρόνο στην τέχνη. Οι παραστάσεις που παίζονται στους θεατρικούς χώρους του κέντρου καλύπτουν κάθε γούστο και εγγυώνται ποιοτική διασκέδαση για μικρούς και μεγάλους.  Αν πάλι είσαι #cinemalover επίλεξε να δεις τις τελευταίες αφίξεις σε ιστορικές κινηματογραφικές αίθουσες της Αθήνας. Έχει άλλη χάρη η προβολή στα σινεμά της πλατείας Κοραή, της Πανεπιστημίου, της Ακαδημίας, της Βασιλίσσης Σοφίας, της Κηφισίας και της Συγγρού. Τα φουαγιέ και η ατμόσφαιρα στο Μικρόκοσμο, στο Άστυ, στο Έλλη, στο Ιντεάλ, στο Αθήναιον και στο Δαναό δεν θα απογοητεύσουν κανένα σινεφίλ.

Πήγαινε στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων κάτω από το φωτεινό δέντρο της πλατείας. Ορχήστρες και ένα εντυπωσιακό Glasshouse - ένας γυάλινος ραδιοθάλαμος απ’ όπου διακεκριμένοι DJs θα δίνουν από την κεντρική σκηνή τον παλμό των Χριστουγέννων. 




Διασκέδασε σε Χριστουγεννιάτικα πάρτυ στα dance μαγαζιά του κέντρου. Τα στέκια της Ηπίτου, της Νίκης, της Κολοκοτρώνη, της Λέκκα, της Αθηνάς, της Μητροπόλεως και της Χρήστου Λαδά δεν σταματούν να παίζουν μουσικές και να επιβεβαιώνουν ότι η Αθήνα ξέρει καλά από nightlife. 

Γιορτές χωρίς φαγητό δεν γίνεται και η Αθήνα ξέρει και από food culture. Σε κεντρικούς δρόμους, σε σοκάκια και σε ατμοσφαιρικές ταράτσες, τα εστιατόρια της πόλης φορούν τα γιορτινά τους και στήνουν τα πιο όμορφα μενού για κάθε γούστο. Δημιουργικές παραλλαγές κλασικών ελληνικών πιάτων, μεσογειακές ή διεθνείς γεύσεις, εκλεκτές λίστες κρασιών και ποικιλίες λαχταριστών γλυκών σερβίρονται σε ιδιαίτερης αισθητικής χώρους και «σκηνοθετούν» το κατάλληλο σκηνικό για ρομαντικά τετ-α-τετ, οικογενειακές και παρεΐστικες στιγμές. Όποια κουζίνα κι αν προτιμάς θα τη βρεις στις λίστες του www.e-table.gr. Σπεύσε ωστόσο να κάνεις ηλεκτρονικά την κράτηση στο εστιατόριο που θέλεις για να βρεις τραπέζι εγκαίρως. Αυτές τις μέρες τα τραπέζια των εστιατορίων είναι διαρκώς γεμάτα, γι’ αυτό και η online κράτηση στο www.e-table.gr θα διευκολύνει τα σχέδια σου και θα σου «λύσει» τα χέρια. Αν μάλιστα επιλέξεις ένα από τα Bonus Εστιατόρια του Προγράμματος Επιβραβεύσεως Bonus της Alpha Bank, θα έχεις και έξτρα όφελος…. διπλάσιους Bonus πόντους στην κάρτα σου αν πληρώσεις με αυτή, καθώς και επιπλέον πόντους δώρο για την online κράτηση. Και θα βγεις έξω και θα βγεις κερδισμένος. 

Η Αθήνα στολίστηκε και σε περιμένει.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης