Διεθνές Συνέδριο Understanding Challenges for the Greek Economy

Understanding_Challenges_for_the_Greek_Economy

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διεθνές Συνέδριο Understanding Challenges for the Greek Economy στην Τράπεζα της Ελλάδος, στις 12 Σεπτεμβρίου 2019. Το Συνέδριο διοργανώθηκε από το Institute of Finance and Financial Regulation (IFFR, www.iffr.gr) και το παρακολούθησαν εκπρόσωποι από Ασφαλιστικά Ταμεία, Εποπτικές Αρχές Θεσμικούς Επενδυτές, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Νομικές εταιρίες, Πανεπιστήμια, και Υπουργεία.

Δεκαοχτώ διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί και επαγγελματίες συμμετείχαν στο πρόγραμμα του Συνεδρίου και εξέτασαν επίκαιρα θέματα υψηλής σημασίας για την Ελληνική οικονομία, τις χρηματαγορές, και τις τράπεζες. Στις εισαγωγικές τοποθετήσεις, ο Υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, κ. Γεώργιος Ζαββός, παρουσίασε τις άμεσες ενέργειες που θα πραγματοποιηθούν για την εξυγίανση και ανάπτυξη του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος, όπως και τις διεθνείς προκλήσεις που αυτό αντιμετωπίζει. Ο Διευθυντής του IFFR, Καθηγητής κ. Γεώργιος Σκιαδόπουλος αναφέρθηκε στις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που παρέχει το IFFR στους τομείς της Έρευνας, της Εκπαίδευσης και των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών, ενώ ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Οικονομικής Ανάλυσης και Μελετών της Τράπεζας της Ελλάδος, Καθηγητής κ. Δημήτρης Μαλλιαρόπουλος, έκανε λόγο για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελληνική οικονομία. Μεταξύ των άλλων ομιλητών, ο κ. Νικόλαος Πανηγυρτζόγλου, διευθυντικό στέλεχος της J.P. Morgan, αναφέρθηκε και στις αυξημένες πιθανότητες για μια προσεχή ύφεση στην Αμερικάνικη οικονομία, όπως προκύπτουν από τις τιμές των επιτοκιακών προϊόντων. Στις συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, συζητήθηκε εκτενώς το πρόβλημα των μη- εξυπηρετούμενων δανείων, και οι προοπτικές αντιμετώπισής του με αναφορές στη διεθνή εμπειρία, όπως επίσης και οι προϋποθέσεις προσέλκυσης επενδύσεων και ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα περιλάμβανε δύο πρωινές ενότητες και δύο απογευματινές συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης. Στις πρωινές ενότητες, οι ομιλητές έδωσαν έμφαση στα διδάγματα της έρευνας για τη διαμόρφωση οικονομικής πολιτικής, για τους επενδυτές, και για τις εταιρίες. Καλύφθηκαν θέματα αναφορικά με τον τρόπο διάρθρωσης του κρατικού χρέους, τις επιπτώσεις των οίκων αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας στην αγορά των ομολόγων, τις σχέσεις τραπεζών και δανειοδοτούμενων εταιριών, τις επιπτώσεις της τεχνολογικής καινοτομίας στην οικονομική ανάπτυξη, και στους νέους τρόπους μέτρησης της επίδοσης των θεσμικών επενδυτών, και στα χαρακτηριστικά των χρηματαγορών στην παρούσα στιγμή. Στις απογευματινές συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης συμμετείχαν επαγγελματίες με υψηλή εμπειρία, όπου συζητήθηκαν τα θέματα των Μη-Εξυπηρετούμενων Δανείων στο Ελληνικό Τραπεζικό σύστημα, και οι Επενδύοντας στην Ελλάδα.

Το IFFR είναι διεθνές ερευνητικό κέντρο υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Η ομάδα των Εταίρων του αποτελείται από διεθνώς γνωστούς και καταξιωμένους πανεπιστημιακούς και επαγγελματίες με θητεία σε κορυφαία πανεπιστήμια και οργανισμούς ανά τον κόσμο. Έχει πρόσβαση σε πανεπιστημιακή έρευνα αιχμής (Access), φέρει σε επαφή την ακαδημαϊκή γνώση με τον χώρο των επιχειρήσεων και των αγορών (Connect), και διαχέει αυτή την γνώση (Share).

Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο μπορείτε να βρείτε στο https://iffr.gr/events/

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

0000

Για 9η χρονιά το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου Prolepsis φροντίζει καθημερινά χιλιάδες μαθητές που δεν έχουν πρόσβαση σε υγιεινό, ασφαλές και επαρκές φαγητό – Τα σχολεία που αντιμετωπίζουν πρόβλημα σίτισης και ο αντίκτυπος στην ανάπτυξη των παιδιών

EUC-01-_Large_

Το Τμήμα Τεχνών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου προσφέρει από τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά το καινοτόμο προπτυχιακό πρόγραμμα εξ αποστάσεως στο πεδίο της «Βυζαντινής Μουσικής - Ψαλτικής Τέχνης», το οποίο καλύπτει το νευραλγικό γνωστικό αντικείμενο της Ανατολικής Εκκλησιαστικής Μουσικής στο τρίπτυχο της ιστορίας, θεωρίας και πράξης.

EUC-01-_Large_

Το Κέντρο Αριστείας CERIDES (Center Of Excellence in Risk and Decision Sciences), το πρώτο διεπιστημονικό Κέντρο Αριστείας που λειτουργεί στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, θα είναι ο Συντονιστής Φορέας στην υλοποίηση του πρωτοποριακού έργου «OenoWatch». Το Ολοκληρωμένο Έργο αυτό υποβλήθηκε στα πλαίσια του Προγράμματος Restart 2016-2020 του Ιδρύματος Έρευνας & Καινοτομίας (ΙδΕΚ), πέρασε με επιτυχία και τη δεύτερη φάση αξιολόγησης, και θα κληθεί να υπογράψει σύμβαση χρηματοδότησης.

tw0

Ρετρό διάθεση και αέρας εποχής φύσηξε στις Σπέτσες το τριήμερο 11 με 13 Οκτωβρίου 2019 με το Tweed Run να χαρίζει μοναδικές στιγμές. Το ξεχωριστό αυτό event που διοργανώθηκε για 6η συνεχή χρονιά από το Poseidonion Grand Hotel μετέφερε τους συμμετέχοντες στην κομψότητα και τον ρομαντισμό περασμένων εποχών με τη βρετανική αύρα να κατακλύζει το Νησί των Αρωμάτων

horse_ar

Οι ίπποι και οι προπονητές που διεκδικούν τον κορυφαίο τίτλο της χρονιάς. Συναρπαστικό θέαμα στο Markopoulo Park την Κυριακή 20 Οκτωβρίου

voda223

Το Vodafone Business παρουσιάζει τη νέα υπηρεσία Vodafone IoT Smart Track, που φέρνει εξοικονόμηση κόστους, εύκολη παρακολούθηση της θέσης του στόλου οχημάτων και καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών κάθε επιχείρησης