Το 12ο Spetses Mini Marathon είναι γεγονός

Το 12ο Spetses Mini Marathon είναι γεγονός

Με αφορμή το μεγαλύτερο αθλητικό multi-event της χρονιάς, που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 29 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου, οι Σπέτσες ανοίγουν την αγκαλιά τους για να υποδεχτούν συμμετέχοντες και θεατές.

spetses_mini_marathon
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η καρδιά του αθλητισμού χτυπά δυνατά στο νησί των Σπετσών με την τοπική κοινωνία, τους εθελοντές και την οργανωτική επιτροπή να ετοιμάζονται ήδη να υποδεχτούν το 12ο Spetses Mini Marathon και μαζί με τους συμμετέχοντες να τιμήσουν το μότο του αγώνα «Νίκη είναι η συμμετοχή».

Έτσι, από τις 29 Σεπτεμβρίου μέχρι και την 1η Σεπτεμβρίου, το πανέμορφο νησί των Σποράδων ανοίγει την αγκαλιά του για τους χιλιάδες αθλητές και θεατές που αναμένεται να το κατακλύσουν με αφορμή το μεγαλύτερο multi-sport event της Ελλάδας. Η φετινή διοργάνωση έχει παράλληλα και έντονα κοινωνικό χαρακτήρα, καθώς το Spetses Mini Marathon υποστηρίζει τη λειτουργία ενός πλήρως εξοπλισμένου παιδιατρείου στο νησί, προσπάθεια που συντονίζει το Community Trust Spetses.
spetses_geniki
Στιγμιότυπο δρομικού αγώνα.
Το πρόγραμμα του Spetses mini Marathon 2023 περιλαμβάνει τρεις διαδρομές, των 5 χιλιομέτρων Garmin Run Series, 10 χιλιομέτρων και 25 χιλιομέτρων, καθώς και δύο κολυμβητικές διαδρομές των 1.500 μέτρων και 3.000 μέτρων (ο διάπλους των Σπετσών).
swim_agonas
Στιγμιότυπο κολυμβητικού αγώνα.
Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού αλλά και του Δήμου Σπετσών, με την Υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη να δηλώνει σχετικά: «Το Spetses Mini Marathon, είναι πλέον ένας εδραιωμένος θεσμός, ο οποίος εξελίσσεται συνεχώς, προσελκύοντας ολοένα και αυξανόμενο αριθμό αθλητών και επισκεπτών. Ο αγώνας προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία για να απολαύσουν οι συμμετέχοντες την ομορφιά των Σπετσών, που μας χαρίζουν έναν ιδανικό φόντο για αυτήν την εκδήλωση.
Το Spetses Mini Marathon είναι λοιπόν κάτι περισσότερο από ένα αθλητικό γεγονός. Αποτελεί μια εμπειρία που συνδυάζει την άσκηση, τον πολιτισμό και την αγάπη για τη φύση. Συνιστά ένα ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν, που φέρνει στο προσκήνιο την ξεχωριστή γοητεία του ελληνικού τοπίου και την πολιτιστική μας κληρονομιά, αποτελώντας θετικό παράδειγμα για την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στη χώρα μας. Το Υπουργείο Τουρισμού υποστηρίζει διοργανώσεις όπως το Spetses Mini Marathon, οι οποίες έχουν πολλαπλά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες, και συμβάλλουν στον εμπλουτισμό και τη διαφοροποίηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Θα ήθελα να συγχαρώ τους διοργανωτές του αγώνα, την τοπική αυτοδιοίκηση και τους κατοίκους του νησιού των Σπετσών για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν όλα αυτά τα χρόνια, και να τους ευχηθώ κάθε επιτυχία για το 12ο Spetses Mini Marathon. Είμαι βέβαιη ότι και ο φετινός αγώνας θα αποτελέσει μια μοναδική εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες και επισκέπτες.»   
spetses_3224
Γιώργος Μαυρωτάς, Άντζελα Κοτρότσου, Απόστολος Χρήστου, Δημήτρης Κουλούρης
Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, κ. Γιώργος Μαυρωτάς, δήλωσε: «Τα τελευταία χρόνια οι Σπέτσες έχουν γίνει σημείο αναφοράς για τον αθλητικό τουρισμό με τις εκδηλώσεις Spetsathlon και Spetses Mini Marathon. Η αθλητική κοινότητα των υπαίθριων δρομικών κολυμβητικών και ποδηλατικών αγώνων που ολοένα αυξάνεται, επιλέγει τις Σπέτσες για την ποιότητα της οργάνωσης και της φιλοξενίας και πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές και χορηγούς που καταφέρνουν κάθε χρονιά να κάνουν καλύτερες τις εν λόγω εκδηλώσεις. Η αρμονική συνύπαρξη του αγωνιστικού αθλητισμού με τον αθλητισμό αναψυχής γίνεται με ιδανικό τρόπο στις Σπέτσες. Ακόμα και η απλή συμμετοχή αποτελεί ερέθισμα για όλο και περισσότερους πολίτες να βάζουν τον αθλητισμό στη ζωή τους, κάτι ευεργετικό όχι μόνο για εκείνους, αλλά για όλη την κοινωνία. Και η δική μου ενεργός συμμετοχή στο Spetses Mini Marathon αυτό ακριβώς το νόημα έχει, ότι δηλαδή ο πρωταθλητισμός μπορεί να έχει ημερομηνία λήξης, ο αθλητισμός όμως όχι.»
Κλείσιμο
spetses_3231
Μαρίνα Κουταρέλλη, Γιώργος Μαυρωτάς, Ναταλία Μελισσινού, Δημήτρης Μάρκος
Τέλος, η πρόεδρος και ιδρύτρια του Spetses mini Marathon, κ. Μαρίνα Κουταρέλλη, δήλωσε: «Σας ευχαριστούμε από καρδιάς που όλα αυτά τα χρόνια στηρίζετε τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε να είναι το Spetses Mini Marathon μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, αφιερωμένη στον κάθε ένα από εσάς, αλλά και μια πρόκληση για κορυφαίους αθλητές από όλο τον κόσμο, να δοκιμάσουν τα όριά τους διεκδικώντας φέτος σημαντικά έπαθλα. Ευχαριστώ ακόμη θερμά τον Συντονιστή - Γενικό Διευθυντή του ΟΑΚΑ Κωνσταντίνο Χαλιορή, για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας που βρισκόμαστε σήμερα, καθώς και όλους τους χορηγούς και εθελοντές για την διαχρονική τους συμβολή στην επιτυχία του αγώνα. Ραντεβού στις Σπέτσες!»
spetses_3857
Μαρία Κούρταλη, Ιωάννης Καποδίστριας, Μαρίνα Κουταρέλλη, Μαρία Ζαφειράτου, Ιωάννα Μπερίου
Οι χορηγοί της διοργάνωσης
Μέγας Χορηγός του Spetses Mini Marathon είναι η Entain plc με το brand bwin. Η Entain plc αποτελεί παγκόσμια ηγέτιδα στη διαδικτυακή και επίγεια ψυχαγωγία, στην υποστήριξη όλων των αθλημάτων και του Υπεύθυνου Παιχνιδιού ανά τον κόσμο. Με τη μοναδική τεχνολογική της πλατφόρμα, παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες τυχερών παιγνίων μέσω μερικών από τα πιο δημοφιλή brands της αγοράς που περιλαμβάνουν τις bwin, sportingbet και Ladbrokes. 

Το Arla PROTEIN, με μία πρωτοποριακή σειρά γευστικών προϊόντων, με φυσική πρωτεΐνη γάλακτος και χαμηλά λιπαρά, που αποτελούν έναν εύκολο και υγιεινό τρόπο ενίσχυσης του οργανισμού για όποιον ακολουθεί ένα δυναμικό τρόπο ζωής, ενώ η ομάδα του θα αναλάβει να προσφέρει τον κατάλληλο χώρο για διατάσεις, αλλά και την απαραίτητη καθοδήγηση από έμπειρους γυμναστές του Training Room.
Η DHL, ο ηγέτης των διεθνών ταχυμεταφορών που με την αξιοπιστία και την ταχύτητά της θα φροντίσει να βρίσκεται στο νησί έγκαιρα όλο το απαραίτητο υλικό του αγώνα.

Η Herbalife, επίσημος υποστηρικτής διατροφής της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας και πρώτη εταιρεία στον κόσμο στις κατηγορίες των υποκατάστατων γεύματος και των πρωτεϊνούχων συμπληρωμάτων διατροφής συνδυαστικά. 
Η Deloitte, που είναι κορυφαίος παγκόσμιος πάροχος συμβουλευτικών, ελεγκτικών, χρηματοοικονομικών, φορολογικών και νομικών υπηρεσιών, καθώς και υπηρεσιών διαχείρισης κινδύνου. 

Το RIO mare, ηγέτης στην κατηγορία του Κονσερβοποιημένου Τόνου, πρόκειται να αναδείξει τη σημασία των ψαρικών στην υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, δίνοντας σε όλους τη δυνατότητα να απολαύσουν τις RIO mare Insalatissime Σαλάτες με Τόνο: σαλάτες με εκλεχτά λαχανικά, όσπρια και εξαιρετικό τόνο. Ολοκληρωμένα, απολαυστικά γεύματα, με υψηλή διατροφική αξία, χωρίς συντηρητικά, έτοιμα να τα απολαύσεις παντού, εύκολα, ανά πάσα στιγμή.

Το Borotalco, το νέο καινοτόμο brand αποσμητικών σώματος θα γίνει ο αδιαμφισβήτητος σύμμαχος για αθλητές και θεατές, προσφέροντας σε όλους τη δυνατότητα να δοκιμάσουν την αποτελεσματικότητα και το μοναδικό του άρωμα. Με τα αποσμητικά Borotalco θα ξεχάσουμε τον ιδρώτα και θα απολαύσουμε ένα τριήμερο γεμάτο φρεσκάδα και όμορφες στιγμές.

Το brand ζυμαρικών Melissa, που είναι από τους παλαιότερους χορηγούς του Spetses Mini Marathon, θα παρουσιάσει την ανανεωμένη εικόνα του με νέα συσκευασία, πάντα με την ίδια αξεπέραστη γεύση και ποιότητα. Φυσικά, όπως κάθε χρόνο, θα παρουσιάσει και τις καινοτόμες σειρές ζυμαρικών του: Ολικής Άλεσης, Ζυμαρικά με +50% πρωτεΐνη, καθώς και την τελευταία καινοτόμα προσθήκη του, τη σειρά Ζυμαρικά με Όσπρια. Beauty Partner είναι η εταιρεία Biotherm, επίσης διαχρονικός χορηγός του Spetses Mini Marathon, που θα φροντίσει για την αντηλιακή προστασία των συμμετεχόντων, παρέχοντας μια σειρά από καινοτόμα -σε τεχνολογία και υφή- προϊόντα ομορφιάς και περιποίησης.

spetses_3945
Νάνσυ Ζαμπέλη, Μαριάνθη Σκορδίλη, Γρηγόρης Σουβατζόγλου

Η GARMIN, με τα state of the art τεχνολογικά προϊόντα αθλητισμού, είναι ο Timing Sponsor της διοργάνωσης. Η TECHNOGYM, το #1brand σε premium wellness equipment παγκοσμίως στηρίζει το Spetses mini Marathon, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να ανακαλύψουν και να δοκιμάσουν τις μοναδικές δυνατότητες του εξοπλισμού που διαθέτει.

spetses_3237
Χρήστος Παχιουδάκης, Κωνσταντίνος Χαλιορής, Κώστας Νούσσιας, Θανάσης Κολοβός, Φάνης Γωγουλός, Παναγιώτης Τσαβαλάς

Χορηγός αθλητικού υλικού επιδόσεων είναι η UNDER ARMOUR, το κορυφαίο brand σε τεχνικό ρούχο και υπόδημα, θα είναι εκεί με την #UATeam, για να παρουσιάσει αποκλειστικά για πρώτη φορά το νέο της δρομικό παπούτσι Machina 3 Clone. Η ηγέτιδα εταιρεία στο χώρο των αθλητικών ειδών πρόκειται να οργανώσει για ακόμη μια χρονιά μοναδικά activations, πληθώρα εκπλήξεων και ένα φαντασμαγορικό περίπτερο στην πλατεία των Σπετσών.

Οι φαρμακοβιομηχανίες Uni-Pharma και Intermed του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη θα αναλάβουν για μια ακόμη χρονιά με τα προϊόντα τους την αποθεραπεία των αθλητών με ομάδα φυσιοθεραπευτών, ενώ στηρίζουν τον αγώνα και με τα κορυφαία αντισηπτικά Reval.
Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ της Coca-Cola Τρία Έψιλον, θα φροντίσει για τη σωστή ενυδάτωση των αθλητών.

Ο
Μακεδονικός Χαλβάς, το αγαπημένο έδεσμα, που χαρίζει δύναμη και ενέργεια σε μικρούς και μεγάλους με την πλούσια γεύση του και την υψηλή διατροφική του αξία, η Dole Hellas, η μόνη εταιρεία στην ελληνική αγορά, που μπορεί να κάνει ολοκληρωμένη πρόταση φρούτων, γνωρίζοντας πάρα πολύ καλά τη διατροφική αξία τους και τη θετική συνεισφορά τους στην υγεία και την ευεξία μας, θα στηρίξει με τις εξαιρετικές της μπανάνες το Spetses Mini Marathon 2023, συμβάλλοντας θετικά στην υγεία και την ευεξία των συμμετεχόντων, η GU Energy, η Νο1 εταιρεία ειδών αθλητικής διατροφής στον κόσμο και η πρωτοπόρος στην κατηγορία της, με τα πολύτιμα ενεργειακά gels. 

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών θα είναι ο «Επίσημος Ιατρικός Υποστηρικτής» του αγώνα, παρέχοντας ολοκληρωμένη ιατρική κάλυψη, διακομιδή και παροχή πρώτων βοηθειών, σε ιατρικές ανάγκες και περιστατικά που θα προκύψουν, για όλους τους παρευρισκόμενους - συμμετέχοντες αθλητές, θεατές και εθελοντές - καθ΄ όλη τη διάρκεια του event. Για τους σκοπούς αυτούς θα διαθέσει ιατρικό εξοπλισμό, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και επανδρωμένο ασθενοφόρο.
Υποστηρικτής της διοργάνωσης είναι οι κινηματογράφοι Village Cinemas.
Transportation Partners της διοργάνωσης είναι η Hellenic Seaways και η Alphalines.
Συντελεστής της διοργάνωσης είναι η Lifeguard Hellas, η οποία παρέχει ναυαγοσωστικές υπηρεσίες κατά τη διεξαγωγή των αγωνισμάτων τις ημέρες της διοργάνωσης.

Στην κεντρική φωτογραφία: Κωνσταντίνος Χαλιορής, Γιώργος Μαυρωτάς, Μαρίνα Κουταρέλλη, Μαρία Ζαφειράτου, Ευγενία Φραγκιά, Σάκης Κωστάρης

Photo Credits: Studio Κοσμάς Κουμιανός

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης