Όμιλος Ευρωκλινικής: Τεστ κορωναϊού. Ποιο τεστ να επιλέξω;

Όμιλος Ευρωκλινικής: Τεστ κορωναϊού. Ποιο τεστ να επιλέξω;

Ισχυρή «ασπίδα» προστασίας απέναντι στην πανδημία με όλα τα διαγνωστικά τεστ για τον COVID-19 από τον Όμιλο Ευρωκλινικής

1_ΠΡΟΣΟΨΗ_ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ_ΑΘΗΝΩΝ

Sponsored Content

Διανύουμε έναν πολύ ιδιαίτερο χειμώνα, και πολλά πράγματα στη καθημερινότητά μας είναι διαφορετικά σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χρονιά.
Ο κορωναϊός είναι πραγματικότητα πολλών μηνών και η καραντίνα έχει επιφέρει σημαντικές αλλαγές στην εργασία μας, τη διατροφή μας, την άθληση, τις επαφές μας με τους γύρω μας και τη ψυχολογία μας με σημαντική επίπτωση στο ανοσοποιητικό μας που σε συνδυασμό με τα πρώτα «καλά» κρύα, και τα κρούσματα να παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα, ο πρώτος βήχας, το αίσθημα κούρασης, ο πυρετός, ο πονοκέφαλος, η διάρροια ή ο πόνος στο σώμα να μας κάνει να σκεφτόμαστε μήπως έχουμε κολλήσει κορωναϊό.

Ευτυχώς σε σχέση με την αρχή της πανδημίας υπάρχει πλέον, τόσο σε είδος όσο και σε πλήθος, μεγάλη διαθεσιμότητα σε διαγνωστικά τεστ για τον νέο κορωναϊό SARS COV2. Και αν η επίσκεψη σε ένα δημόσιο νοσοκομείο ή ένα νοσοκομείο αναφοράς για COVID-19 μπορεί να δημιουργεί στους περισσότερους από εμάς αίσθημα ανασφάλειας πλέον μπορούμε να έχουμε γρήγορη, αξιόπιστη, οικονομική και με απόλυτη ασφάλεια απάντηση για το αν νοσούμε από κορωναϊό ή γρίππη ή απλά έχουμε ένα απλό κρυολόγημα κάνοντας ένα από τα διαθέσιμα διαγνωστικά τεστ σε κάποιο ιδιωτικό νοσοκομείο. Για να ξεδιαλύνουμε το τοπίο των τεστ «επισκεφθήκαμε» την Ευρωκλινική Αθηνών, η οποία πραγματοποιεί μέσω των εξειδικευμένων Εργαστηρίων Βιοπαθολογίας της, όλα τα διαθέσιμα test COVID.

1_AD_kiniti_mon_covid_25Χ32_high_page-0001

Μοριακό τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού (PCR)
Η μοριακή εξέταση ανίχνευσης SARS-CoV-2 ανιχνεύει γενετικό υλικό του ιού χρησιμοποιώντας μια εργαστηριακή τεχνική που ονομάζεται αλυσιδωτή αντίδραση πολυμεράσης (PCR). Ενδείκνυται για τη συμπωματική φάση της νόσου, αφού προσδιορίζει αν κάποιος έχει προσβληθεί από τον ιό τώρα, αλλά πραγματοποιείται και σε ασυμπτωματικούς φορείς που έχουν εκτεθεί στον ιό. Είναι η πλέον αξιόπιστη εξέταση ανίχνευσης του ιού καθώς η ευαισθησία και η ειδικότητα της μεθόδου κυμαίνεται άνω του 99%.

Μοριακό τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού και των ιών γρίπης Α+Β ταυτόχρονα
Είναι η πλέον αξιόπιστη εξέταση ανίχνευσης των ιών αυτών σε άτομα που έχουν συμπτώματα αλλά και σε ασυμπτωματικούς φορείς που έχουν εκτεθεί στους ιούς αυτούς. Η εξέταση αυτή συνιστάται τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες που κυκλοφορούν και οι δύο αυτοί ιοί . Είναι σημαντικό να γίνεται ταυτόχρονα η διαφοροδιάγνωση διότι έχουν κοινή συμπτωματολογία αλλά διαφορετική θεραπευτική αντιμετώπιση. Επίσης είναι σημαντικό να γνωρίζουμε αν υπάρχει συλοίμωξη διότι στις περιπτώσεις αυτές μπορεί να αυξηθεί η σοβαρότητα της κλινικής εικόνας. Σε συμπτωματικούς ασθενείς η ευαισθησία και η ειδικότητα της μεθόδου κυμαίνεται άνω του 99%.

Ταχεία ανίχνευση αντιγόνου του νέου κορωνοϊού SARS CoV–2
Η εξέταση αυτή ανιχνεύει ποιοτικά τα αντιγόνα του νέου κορωνοϊού SARS CoV–2 , σε δείγμα ρινοφαρυγγικού ή στοματοφαρυγγικού επιχρίσματος. Πρόκειται για ένα τεστ εύκολο στη χρήση που μπορεί να μας δώσει ένα γρήγορο και σχετικά αξιόπιστο αποτέλεσμα. Θετικό αποτέλεσμα σημαίνει ότι το άτομο που εξετάσθηκε έχει ενεργή λοίμωξη. Αρνητικό αποτέλεσμα σημαίνει ότι δεν εντοπίστηκαν οι ιογενείς πρωτεΐνες, αλλά αν υπάρχουν συμπτώματα θα πρέπει να ακολουθήσει μοριακό τεστ για επιβεβαίωση. Τα αποτελέσματα της Ταχείας Εξέτασης Αντιγόνου, RAPID Antigen test, είναι διαθέσιμα εντός 15 λεπτών.

Κλείσιμο
Και για εμάς που μας ενδιαφέρει να έχουμε εκτός από αξιοπιστία και ταχύτητα, τη μέγιστη ασφάλεια και ευκολία η Ευρωκλινική παρέχει μία πρωτοποριακή υπηρεσία τεστ COVID – 19 μέσα από το αυτοκίνητό μας.

2_drive_through_800X800


Drive Through COVID-19 TEST
Αν επομένως θέλετε τεστ κορωνοϊού εύκολα, γρήγορα και με απόλυτη ασφάλεια, η υπηρεσία «Drive-Through COVID-19 TEST» της Ευρωκλινικής, σας δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσετε μοριακό τεστ ανίχνευσης για τον κορωνοϊό σε λιγότερο από 10 λεπτά, χωρίς να βγείτε καθόλου από το αυτοκίνητό σας. Η διαδικασία για το συγκεκριμένο τεστ είναι πολύ απλή και σύντομη, ενώ η πληρωμή πραγματοποιείται ανέπαφα. Δείτε εδώ

Κατ’ οίκον COVID-19 test
Κι αν δε θέλετε να βγείτε καθόλου από το σπίτι σας για να αποφύγετε τις άσκοπες και περιττές μετακινήσεις, με την υπηρεσία κατ’ οίκον COVID-19 test μπορείτε να κάνετε τεστ κορωνοϊού με απόλυτη ασφάλεια στο σπίτι σας χάρη στην ειδικά εξοπλισμένη, κινητή μονάδα δειγματοληψίας της Ευρωκλινικής. Μάθετε περισσότερα για την υπηρεσία εδώ: https://www.euroclinic.gr/proion/test-covid-19-kat-oikon/

Όλα τα διαγνωστικά τεστ που αναφέρονται παραπάνω πραγματοποιούνται κατόπιν ραντεβού και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για πληροφορίες ή να κλείσουν το ραντεβού τους στο 210 64.16.800/801 (Δευτ. – Παρ. 9:00-17:00).

Το δεύτερο και πιο ισχυρό κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού είναι γεγονός. Η ανάγκη να προστατεύσουμε τόσο τα αγαπημένα μας πρόσωπα όσο και τον εαυτό μας ολοένα και μεγαλώνει. Ας μην ξεχνάμε ότι παραμένοντας ασφαλείς προστατεύουμε όχι μόνο εμάς αλλά και τους γύρω μας και γι αυτό το λόγο φροντίζουμε να ακολουθούμε τα μέτρα που συνιστούν οι ειδικοί και δεν αφήνουμε τα πράγματα και τη διάγνωση στην τύχη τους…
Μάθετε περισσότερα για τα διαγνωστικά τεστ πατώντας εδώ https://www.euroclinic.gr/article/test-anixneysis-sarscov2/

1_ΟΜΙΛΟΣ_NEW_LOGO_GR
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης